Ekaa kertaa tullaamassa? Niin minäkin!

Asiakkaamme Sanna oli meihin yhteydessä hänen ensimmäisen tullauksen osalta, mikä osoittautui aluksi hieman hankalaksi, mutta selkeiden ohjeiden avulla, tämäkin kääntyi helpoksi operaatioksi. Ensimmäisen tulliselvityksen teko asiakkaillemme tulee yleensä hieman yllätyksenä. Tieto siitä, että tuote täytyykin tullata on jäänyt huomaamatta, tai esimerkiksi alle 22 euron tuote on jäänyt virheellisesti tulliin, tilanteita on monia.

Sanna halusikin jakaa omat kokemuksensa ensimmäisestä tullauksestaan, jotta tästä olisi hyötyä uusille tullaajille, eikä paineet selvityksen teosta olisi niin suuret.

Lue myös uudemmat kirjoitukset aiheesta: 

Tarvitseeko tilaustani tullata?
Näin tullaat verkko-ostokset netissä (Kuvallinen ohje!)

Sannan kokemukset tullauksesta

Olen etsinyt itselleni jo monta viikkoa uutta tablettia, mutta tuloksetta. Sitten satuin törmäämään e-villen nettikauppan tabletteihin, jossa halvat hinnat veivät mukanaan. Niinpä päätin tilata Teclast X98 Plus Windows 10 / Android 5.1 9.7″ -tabletin. Unohdin tuotetta ostaessa lukea, että onko kyseisellä tabletilla tullimaksua. No asiakaspalvelun kautta sain tietää että tullimaksut on maksettava itse. Tullissa asiointi oli minulle uutta ja en tiennyt mitä tehdä. Muutaman kerran asiakaspalvelusta kysyttyäni uskoin, että osaan sen tehdä itse. Kertaakaan en itse ollut tehnyt tullausta. Sen takia olin e-villen asikaspalveluun yhteydessä, että kaikki menisi oikein. Olin vähän epävarma, koska en tiennyt mitä tehdä ja pelkäsin, että teen jotain väärin ja paketti ei tulisikaan minulle.Tullaus

Täyttelin kaikki tiedot mitä pitikin ja vahvistin tilauksen, mutta saapumistunnus oli väärä? MHH…. Siinä sitten kokelin uudestaan laittaa saapumistunnusta ja menin takasin sekä vahvistin tullauksen ja tadaa, se onnistui. Itse tullauksessa minulla meni ehkä tämän uusimisen takia 35 minuuttia ja tottakai ne kaikki tiedot pitää katsoa, että ovat oikein, joten aikaa kului siinäkin vähäsen.

Tein tulliselvityksen nettitullauksen kautta. Ohjeet olivat selkeät,

joten myös kokemattomampi henkilö osaisi sen tehdä.

Nyt kun totesin, että tämmöstäkin on tullut tehtyä niin uskoisin, että tulliselvitykseen tarvittavien toimenpiteden teko ei muodostu enään ongelmaksi jos tilaan uudelleen esimerkiksi e-villeltä. Olen vasta siis 16 vuotias, mutta tietokoneella asioiminen niin tilauksien kanssa, kuin pankkiasioissa on hallussa. Tilailen paljon kaikkea netistä esim. vaatteita, elektroniikkaa ja koruja/asusteita. Nykypäivänä kaikki osaa käyttää jotain elektronista laitetta.

Tein tulliselvityksen nettitullauksen kautta. Ohjeet olivat selkeät, joten myös kokemattomampi henkilö osaisi sen tehdä. Jokaisessa kohdassa luki selkeästi mitä missäkin kohdassa pitää tehdä. Tein luottavaisin mielin tulliselvityksen ja sain kaikki maksut maksettua. Postin seurannan kautta näin, että paketti on lähtenyt liikkeelle ja nyt odottelen hyvillä mielillä paketin saapumista postiin, että voin aloittaa opiskelun uudella tabletilla.

Tästä pääset vielä tutustumaan tarkemmin tullauksen tekoon: Tullaus-info sekä nettitullaus


Jaa meille omat kokemuksesi tullauksesta kommenttiosiossa!

Mikäli jokin askarruttaa tulliselvityksen osalta, olethan yhteydessä asiakaspalvelu@e-ville.com.

Asiakkaan arvostelu

e-villen asiakkaat pääsevät arvostelemaan tuotteita blogiimme. Jos haluat ryhtyä meidän tuotetestaajaksi lähetä sähköpostia blogi@e-ville.com. Kirjoita lyhyt kuvaus miksi juuri sinä olisit hyvä tuotetestaaja. Voit myös jättää tuote-ehdotuksen testattavasta tuotteesta.

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

3 kommenttia

 1. Ennenkin tullittanut sanoo:

  Tilaamassani tuottessa luki: Tämä tuote on verovapaa. Ihmettelinkin, miten voi olla kun hinta on lähemmäs 30 eur. No, ajattelin, että siinä on joku jippo.
  Kuitenkin postilta tuli kirje, jossa kerrotaan tullaamisesta. Elikkä… eville sais olla vähän tarkempi missä lukee ”tämä tuote on verovapaa”. No katotaan kerkeääkö tili tulemaan ajoissa, jottei tuotetta palauteta.

  • Tuomo Tuomo sanoo:

   Tälläisessä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä aspaamme, sillä he voivat selvittää tätä. Parhaassa tapauksessa asiasta selvitään tullaamatta, sillä tullausarvo riippuu tuotteen painosta ja tämän vaikutuksesta postikuluun.

 2. Kai Ruonala sanoo:

  Tämä pikkuostosten tullaaminen on suoraan sanoen älytöntä. Ennen raja oli 50€ ja silloin siinä vielä oli järkeä. Nyt uhrataan aikaa ja vaivaa niin, että valtiollekin koko homma jää pitkälti miinukselle tuottamattoman paperisodan vuoksi. Samaan aikaan kuitenkin tulee huumeita ym. pilvin pimein, kun tulli nyhjää tyhjänpäisten paperien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: