Mikä on paras Action-kamera? Testissä SJ4000 Wifi HD Action-kamera

Varmasti moni on jo odottanut, että milloin saadaan testi tästä uudesta SJ4000 WiFi Action-kamerasta. Ville S. otti haasteen vastaan ja testasi ja vertaili kahta SJ4000 mallia keskenään. Alta löydät tuotearvostelun ja artikkelin lopusta kattavan esittelyvideon.

SJCAM:n tuoteperhe on lisääntynyt uudella SJ4000 -kameralla. Kamera on spekseiltään sama, kuin edeltäjänsä SJ4000, mutta tällä kertaa pieneen kameraan on saatu mahdutettua langaton yhteys! SJ4000 WiFi:ssä on myös uusi ohjelmistopäivitys, joka tuo mukanaan paremmat stillkuvat ja PC-kamera käytössä enemmän resoluutioita.

sj4000 wifi

WiFi Action-kamera, joka on iskun- ja vedenkestävä.

WiFi:n käyttäminen on yksinkertaista

WiFi etäkäytön ja kuvien sekä videoiden ottamisen lisäksi voit ladata ne suoraan älypuhelimeen tai tablettiin langattoman yhteyden avulla.

WiFi:n käyttöönotto on hyvin yksinkertaista ja vaivatonta, vaikka Android-sovellus vaikuttaa vielä hieman viimeistelemättömältä. Kuitenkin kaikki toimii ja se on pääasia. Kameran etäkäyttö mobiililaitteella toimii hienosti eikä enää tarvitse esimerkiksi arvuutella millä näppäinkombolla saa kellonajan vaihdettua oikeanlaiseksi, kun se onnistuu vaivattomasti mobiililaitteen kautta.

WiFi etäkäytön ja kuvien sekä videoiden ottamisen lisäksi voit ladata ne suoraan älypuhelimeen tai tablettiin langattoman yhteyden avulla. Sinun ei siis tarvitse enää välttämättä ladata kuvia tietokoneelle vaan voit julkaista kuvat suoraan kännykällä esimerkiksi Facebookiin tai Youtubeen. WiFi:n kantama on sisätiloissa noin 8 – 10 metrin korvilla ilman suojakuorta ja suojakuoren kanssa noin metrin lyhyempi. WiFi kantaa kyllä pidemmällekin, mutta videokuva ja toiminnot alkavat pätkimään ärsyttävästi.  Kantaman pituudesta yllätyin positiivisesti, sillä arvuuttelin sen olevan vain pari metriä maksimillaan.

sj4000 wifi värit

Kameraa on saatavilla 7 eri värissä!

Erona ei ainoastaan ole WiFi

Lähemmin tarkasteltuna SJ4000 WiFi ei kuitenkaan ole aivan täysin identtinen kapistus SJ4000:n kanssa. Kamera tallentaa SJ4000:sta poiketen videot ja kuvat omiin kansioihin (VIDEO ja PHOTO -kansioon). Tavallinen SJ4000 tallentaa ärsyttävästi jokaisen otoksen omaan kansioon. Selkeä kansiojaottelu on siis uusi ja äärimmäisen mielyttävä ominaisuus. Mikrofoni ei kuitenkaan yllä aivan SJ4000:n tasolle. WiFi-versio leikkaa korkeimpia taajuuksia hieman pois, eli nauhoitettu ääni ei ole yhtä kirkas kuin SJ4000:ssa. Mikrofoni ei kuitenkaan ala särkemään liikaa, vaikka äänenpaine kasvaa selkeästi yli mikrofonin sietorajan, joten SJ4000 WiFi toimii bassokameranakin hyvin.

Mukana tulee tuttuun tapaan iso kasa kiinnitystarpeita, joten tätä kameraa voin vilpittömästi suositella ensikameraksi kenelle tahansa.

Mukana tulee tuttuun tapaan iso kasa kiinnitystarpeita, joten tätä kameraa voin vilpittömästi suositella ensikameraksi kenelle tahansa. Kameran oston yhteydessä suosittelen kuitenkin ostamaan myös muistikortin, lisäakun ja erillisen akkulaturin. Tällöin äkillinen akun loppuminen ei keskeytä kuvaamista.

sj4000 wifi tarvikkeet

Kameran mukana tulee yhteensä 23 lisävarustetta

Testasin kameraa myös ”valvontakamerana”, jolloin kamera oli standby -tilassa ja nauhoitti aina, kun havaitsi liikettä. Tällä tavalla kamera jaksoi ottaa eteisessä kävelevistä ihmisistä videopätkiä 75 minuutin ajan, mitä pidän yllättävän hyvänä suorituksena. Kuitenkaan tästä kamerasta ei sormiparistoa isompaa akkukapasiteettia löydy.

Kumpi kannattaa ostaa?

Valitse SJ4000 WiFi:

 • Jos kuvaat vaikeista paikoista, WiFin avulla pystyt kohdistamaan kameran kuvaamaan haluamaasi paikkaa.
 • Jos haluat siirtää videot ja kuvat langattomasti mobiililaitteeseen.

Valitse SJ4000:

 • Jos äänenlaatu on tärkeä (VLOG).

Plussat ja miinukset SJ4000 WiFi -mallista:

Plussat:

 • Hyvä akunkesto 75min+
 • Pitkä kantama WiFi:ssä (7-10m! *riippuen onko kotelossa vai ei)
 • Ei tallenna videoita ja kuvia omiin kansioihin, vaan videot kansioon: VIDEO ja kuvat kansioon: PHOTO.
 • SJ4000 WiFi:ssä enemmän resoluutioita käytettävissä, kun sitä käyttää webbikamerana.
 • Nauhoittaa hyvänlaatuista videota

Miinusta:

 • Tavallista SJ4000:sta huonompi mikrofoni (katso testivideo alempaa)
 • Suojakotelon napit jäykät (löystyy käytössä)
 • Kamera vaikea irroittaa suojakotelosta (helpottuu aikaa myöden)

Linkit tuotteisiin:

 

-Ville S

00:11 Mitä Paketti sisältää
16:55 Wifin käyttäminen
23:05 Firmwaren päivittäminen
27:01 Testivideo: Basson soittoa
28:11 Testivideo: VLOG pimeässä

Asiakkaan arvostelu

e-villen asiakkaat pääsevät arvostelemaan tuotteita blogiimme. Jos haluat ryhtyä meidän tuotetestaajaksi lähetä sähköpostia blogi@e-ville.com. Kirjoita lyhyt kuvaus miksi juuri sinä olisit hyvä tuotetestaaja. Voit myös jättää tuote-ehdotuksen testattavasta tuotteesta.

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

15 kommenttia

 1. Jussi-Mikko Kesti kirjoitti:

  Erehdyin ostamaan DIEL SJ4000 HD Actionin, jossa ei ollutkaan WIFI-yhteyttä, vaan olin olettanut lisävarustepaketissa mainitun ETÄLAUKAISIMEN rannekiinnikkeen tarkoittavan ilman muuta sitä, että kameran mukana tulee etälaukaisin, ja siksi en etsinyt kameraa, jossa olisi WIFI. Tarvitsen etälaukaisimen tai vielä paremmin sopivan WIFI-yhteyden. DIEL SJ4000 WIFI -kamerassa on nuo tarvitsemani ominaisuudet. En voinut palauttaa tuotetta ja ostaa tilalle WIFI-varusteista kameraa, koska lähdin jo 4 kk:n matkalleni, eikä olisi ollut aikaa odottaa vaihdokkia, koska e-villen TOIMITUSAJAT ovat pitkät, jopa yli 3 vko… aivan liian pitkä! Virheostos minulta!

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Alkuperäisessä Diel SJ4000 action-kamerassa ei valitettavasti tule mukana etälaukaisinta, mutta meillä oli aikaisemmin vastaava Action-kamera, josta etälaukaisin löytyi. Tästä uudesta kamerasta löytyy siis nyt myös WiFi-yhteys. Olen pahoillani jos tuotekuvauksessa ei ollut tarpeeksi tarkkaan mainittu ettei kamerassa ole WiFi-yhteyttä. Emme tietenkään halua harhaanjohtaa asiakkaitamme vaan tarkoituksemme on olla aina reiluja ja ystävällisiä kaikkia asiakkaita kohtaan. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, joko pikimmiten tai heti matkasi jälkeen. Toivottovasti saadaan tehtyä hyvä ja reilu ratkaisu, joka palvelee meitä molempia. Toimitusajat ovat Kiinan varastolta keskimäärin 1-3 viikkoa, matka on pitkä Kiinasta Suomeen, joten pienet viivästykset ovat mahdollisia. Suomen varastolta on mahdollista tilata 1-3 päivän toimitusajalla samoja tuotteita. Pahoittelut myös jos toimitusaika on venynyt yli 3 viikkoon.

 2. Arto Nykänen kirjoitti:

  Tästä ei nyt käy ilmi se että miten kauan laitteen akku kestää normaaliin sj4000 verrattuna. Itse arvostan jatkuvan kuvauksen akkukestoa enemmän kuin Wifiä. sj4000 kuvaa treenejä meillä yhtäjaksoisesti helposti n. 1h40 min, epäilen että tämä wifiversio ei pysty samaan.

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Tämä menee vielä tarkempaan testiin. Molemmissa on kuitenkin saman kokoinen akku, joten uskoisin WiFi-mallin kuluttavan enemmän akkua.

   • Jarkko Jarkko kirjoitti:

    SJ4000 jatkuva videokuvaus: 1h40min /akun lataus täyteen/ 1h 48min
    SJ4000 Wifi jatkuva videkuvaus: 1h 28min /akun lataus täyteen/ 1h 33min
    SJ4000 Wifi jatkuva videokuvaus wlan päällä (jatkuva kuvan lähetys mobiililaitteelle): 1h14min /akun lataus täyteen/ 1h 16min

    SJ4000:n akunkesto on parempi.
    SJ4000 Wifi:ssä wifin jatkuva käyttö vähentää akunkestoa noin 20%.

 3. Kimmo kirjoitti:

  Jopa Tokmanni-konsernikin myy 1080p Wifi action -kameraa hintaan 89,90€, kilpailu kasvaa…

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Kilpailu on kovaa ja pyrimme saamaan aina parhaimmat mallit valikoimiimme. Ennen ostopäätöstä kannattaa myös vertailla kameran megapikselin määrää, tarvikkeiden saatavuutta ja yhteensopivuutta muiden kameratarvikkeiden kanssa kuten GoPro-tarvikkeiden sekä minkälaisia lisävarusteita pakettiin kuuluu. Pelkkä resoluutio, tässä tapauksessa FULL-HD ei kerro juurikaan mitään itse kuvanlaadusta. Tässä asiakkaamme kuvaama surffausvideo SJ4000-kameralla: https://www.youtube.com/watch?v=EH9yLRhA1JE&list=UUh7vmvZwRyuAdz5BUIR0MUA

 4. Kari Tolmunen kirjoitti:

  Mikä on WIFI:n kantama todellisuudessa saako kameraan kiekon kestävän suojuksen (sanotaan kiekon max nopeus 180 km/h olisi kiinnostusta käyttää tätä WIFI versiota maalin sisällä olevaksi kameraksi jääkiekossa, mitä luulet onko järkee vai ei

  • Mika kirjoitti:

   Moikka!

   Kantama WIFI:llä on 8-10 metriä. Paketin mukanahan tulee suojakuori joka kestää pahimpia kolhuja. Suoja kestää myös vettä 30m saakka, mutta takeita kiekon kestävyydelle en varmaksi osaa antaa.
   -Mika

 5. Tapio kirjoitti:

  Mitä sovellusta androihin olette käyttäneet? Eräästä sovelluksesta ei pystynyt edes tallentamaan kameran tiedostoja puhelimeen ja wifi etäkuvaus ei onnistu mutta kuvan pystyi ottamaan.

  • Tuomo Tuomo kirjoitti:

   Tämän pitäisi onnistua SJ4Cam HD-sovelluksen avulla. Mikäli sinulla on tämän kanssa ongelmia, voitko ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin he voivat auttaa tämän kanssa.

 6. Matias kirjoitti:

  SJCam sovellus ei tallenna videoita puhelimelle, mikähän on vikana?

 7. Ärr kirjoitti:

  Onko mahdollista käyttää ulkopuolisella virralla, kuten 5000 mallia?

 1. tammikuu 30, 2016

  […] SJ4000 Wifi action -kamera SJ5000 Wifi action -kamera SJ5000 Plus Wifi action -kamera Xiami Yi action -kamera […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: