Meizu MIX Hybrid älykello
Älykellot ovat lähivuosina tulleet vahvasti tavallisten kellojen rinnalle. Aikaisemmin kellon tehtävänä oli näyttää aikaa, mutta älyllisten aikarautojen myötä tehtävät ovat lisääntyneet. Olen seurannut, minkälaisia laitteita voi ranteeseensa laittaa ja valikoima on laaja. Hintahaitarikin on melko laidasta laitaan aina 20 eurosta jo melkein 1000 euroon. Tähän tietenkin vaikuttavat kellolta halutut ominaisuudet, mutta samalla myös tuotebrändillä osataan pyytää eurot pois kuluttajalta. Tässä blogissa kerron, mitä minä haen älykellolta ja kannattaa miettiä tarvitsetko itsekään enempää…
Mitä itse haluan älykellolta?
Tämä on se kysymys, jonka ympärillä pyöritään, kun älykelloa ollaan hankkimassa. Osittain tässä ratkaisee tuotteen hinta. On tarjolla älykelloja, joilla voi ottaa vaikka valokuvia, mutta jos järjellä mietitään, niin siinä ei kyllä järkeä ole sitä vähää (paitsi jos tykkää ottaa salakuvia). Jokaisella on kuitenkin tänäpäivänä taskussaan älypuhelin ja kunnolla kun kuvia otetaan, niin siihen löytyy sopivat laitteet. Itse en älykelloltani vaadi liikoja, koska loppujen lopuksi sen ei tarvitse sisältää kaikkea mitä jo älypuhelimellasi voit tehdä. Liian paljon ominaisuuksia ja kellon kokoaikainen rämppääminen on jonninjoutavaa elvistelyä ja lisäksi oikeasti melko typerän näköistäkin. Se näyttää siltä, että eikö tuo tampio osaa lukea kelloa vai mitä se säätää?
Minulle älykellon tulee olla hyvännäköinen ja jämäkän tuntuinen. Ei mikään muovirimpula, vaan kello joka tuntuu myös oikealta kellolta. Jos haluan muovirimpuloita, niin silloin ostan Kinder-munan ja toivon saavani sieltä itselleni ranteeseen muovisen kilkuttimen. Eli älykellon pitää tuntua kellolta!
Mitäs muuta? En tarvitse kellooni kosketusnäyttöä, koska mitä ihmettä minä sillä teen? Taskussa on 6” näytöllä ja 6,44” näytöllä varustetut puhelimet (Oukitel U16 MAX & Xiaomi Mi Max). Niissä on kosketuspintaa riittämiin. En halua hipelöidä kelloani. Kellon tehtävä on roikkua ranteessani ilman turhia hiplailuja. Ominaisuudet mitä tarvitsen löytyvät tästä Meizun älykellosta. Latasin puhelimeeni sovelluksen, jolla niitä pystyn säätämään.
Meizu MIX älykellossa on seuraavat ominaisuudet:
- Näyttää kellonajan
- Näyttää viikonpäivän
- Kellollani voin yhdellä napin painalluksella löytää kännykkäni
- Voit asettaa 3 eri aikaa, milloin kello herättää, tai muistuttaa tekemään asioita. Voit laittaa sen hälyttämään kerran, joka päivä tai satunnaisittain
- Hälyttää tärisemällä puhelut, tekstiviestit ja kolme haluamaani sovellusta
- Kiireiselle miehelle kätevä ominaisuus, koska voi olla juoksemassa ympäriinsä ja puhelin soi taskussa – ei sitä aina kuule tai tunne, mutta ranteessa tunnet värinän!
- Siinä on askelmittari, josta data valuu puhelimeeni
Vaihdoin sovelluksen uuteen puhelimeen, joten ei ole kerennyt kerätä dataa vielä hirveästi.
Siinä on suunnilleen mitä toimintoja kellosta löytyy ja samalla myös mitä tarvitsen. Tarvitseeko oikeasti muuta? Mielestäni ei! Kello näyttää vielä erittäin hyvältä ja se on myös yksi kellon tärkeimmistä ominaisuuksista!
Älykellon saat paritettua Bluetoothilla joko Android- tai iOS- käyttöjärjestelmällä varustettuun älypuhelimeesi. Sovellusta on helppokäyttää, johon se kerää dataa päivä- / viikko- / kuukausitasolla. Vuoden käytön jälkeen voit kummastella ja muistella, milloin olit aktiivinen ja milloin et – Keväällä pitää liikkua paljon, että pääsee kesäkuntoon ja kesällä on mukana liikkua ulkona. Mutta talvikuukausina on käyrät aika alhaalla, kun tulee tuijotettua töllöä ja möhötettyä sohvalla. 😀
Ja mitä akkukestoon tulee, minulla on ollut Meizu MIX käytössä jo 3 kuukautta, eikä ole tarvinnut vaihtaa paristoa. Mutta entäs kosketusnäytöllisissä ”leluissa”? Joudut lataamaan sitä joka päivä… Ei eii… Ja sanotaanko jotain vedenkestävyydestä? Kosketusnäytölliset älykellot kestävät EHKÄ roisketta, mutta tämä Meizu jopa 30 metriä! En ole vielä niin syvällä käynyt, mutta eihän sitä koskaan tiedä…
Tutustu Meizu MIX Hybrid älykelloon e-villen verkkokaupasta, jossa lisää teknisistä tiedoista jne.
Ja jos tämä ei ole mieleesi, vaan tykkäät erilaisista älykelloista, katso e-villen laaja älykellovalikoima, jossa on yli 30 erilaista älykelloa! JA jos on liian vaikea valita minkälainen kello sinulle sopisi parhaiten, lue myös tuoteopas-blogi, jossa e-villen tuotepäällikkö (karvakäsiveljeni) kertoo minkälainen älykello sinulle voisi sopia.
Mitä sinä olet vailla älykelloilta ja mitä luulet, mitä tulevaisuuden älyrannekkeet / rannetietokoneet / älykellot tulevat pitämään sisällään? Kommentoi kommenttikenttään.
– TuotetestaaJaska a.k.a JaskanKaljat blogisti
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.