Suomen hellekesä ja lämmin syksy on hiljalleen vaihtumassa talveen ja illat ovat pimentyneet. Ensimmäiset ovat kaivaneet viltit, kynttilät ja lautapelit esille. Kännyköillä ja tietokoneilla katsotaan videoita, chattaillaan kavereiden kanssa ja pysytään ajan hermolla maailman kehityksestä. Myös kodin viihdelaitteet ja elektroniikka ovat aktiivisessa käytössä. Niiden kanssa ei nyt kilpaile puistokonsertti, kalareissu tai mökkilaituri. Lisääntyneen käytön myötä joku ehkä huomaa päivitystarpeitakin harrastusvälineissä tai arkivempeleissä.

Fiksu rahankäyttäjä seurailee uusimpia keksintöjä ja kauppapaikkoja rauhassa ja säästää jopa satasia.

Aikalailla koko e-villen tiimi on osallistunut Black Friday -kampanjan suunnitteluun ja toteutukseen. Kuvassa e-villen Kiinan toimiston ja varaston väki.

Tekniikka kehittyy niin nopeasti, että jotain laitteita, kuten vaikkapa puhelimia, voi olla hyvä vaihtaa uusiin jopa kerran vuodessa. Johonkin vanhaan pulmaan on taas vuoden aikana saattanut tulla jokin uusi keksintö ratkaisemaan ongelmaa tai hinnat laskenut niin paljon, että oman laitteen hankkiminen voisi tulla ajankohtaiseksi. Tällaisia voisi olla esim. kotikäyttöön soveltuvat 3D-tulostimet, älykkäät valvontakamerat tai koti- tai mökkikäyttöönkin soveltuvat riistakamerat tai robotti-imurit. Fiksu rahankäyttäjä seurailee uusimpia keksintöjä ja kauppapaikkoja rauhassa ja ajoittaa ostoksensa alennusmyynteihin ja säästää ostoksissaan jopa satasia pienellä kärsivällisyydellä ja pelisilmällä, mistään tinkimättä.

Tuotepäällikkö Antti testaamassa polkupyörää. Sopisiko tämä e-villen Black Friday -kampanjatuotteeksi?

Kannattaako ostoksia ajoittaa Black Friday – viikonloppuun?

Verkkokauppa e-villellä 7 suomalaista tuotepäällikköä Antti, Alex, Arttu, Joni, Jukka, Heikki ja Tianyi kehittävät ja rakentavat omia vastuukategorioitaan vuoden jokaisena arkipäivänä. Tuotetuntijat vertailevat kilpailijoiden valikoimia, käyvät messuilla ja vierailevat paikan päällä tehtailla katsomassa viimeisimpiä tuoteuutuuksia.

Tuomo Hongkongin elektroniikkamessuilla. Messuilta löytyy usein kiinnostavimmat tuoteuutuudet parhaisiin hintoihin. Suoraan tehtaalta!

Tuotepäälliköt testaavat tuotteiden ominaisuuksia, sekä laatua ja arvioivat sopisivatko ne suomalaisille vaativille käyttäjille. Sopivien tuotteiden löydyttyä he kutsuvat kiinalaiset kollegamme neuvottelemaan maanmiestensä ja -naistensa kanssa hinnat kohdilleen. Ennen tuotteiden lanseerausta tuotepäälliköt lokalisoivat vielä tarvittaessa tuotteiden käyttöohjeet, pakkaukset ym. verkkokauppaamme sopiviksi, sekä tekevät tuotteista kattavat ja mahdollisimman asiantuntevat tuote-esittelyt. Käyttöohjeissa ja esittelyvideoissa tuotepäälliköt saavat apua asiakaspalvelutiimistä Markolta, Otolta, Jukalta ja Timiltä.

e-villen tiimissä yhdistyvät suomalaisten ja kiinalaisten parhaat puolet, laatu- ja hintatietoiset suomalaiset ja kiinalaiset paikallisoppaat ja -tuoteasiantuntijat. Kuvassa Mika, Tuomo, Ville, Connie ja Jerry

Ne uutuustuotteet, jotka herättävät verkkokaupassamme kiinnostusta, eli saavat klikkejä ja ns. konversioita eli ostoksia, pääsevät mukaan kampanjoihin. Kampanjoita teemme joka viikko pienempiä ja joka kuukausi vähän isompia. Joka maanantai-aamu verkkokaupassamme on aina uusia tarjouksia sekä aina joka kuun 1. päivä.

Aika hurja tykitys on luvassa, pidetään tuolien käsinojista kiinni :).

Vuoden aikana parhaiten pärjänneet, eli eniten klikkejä ja konversioita saaneet tuotteet pääsevät isompiin kampanjoihin, eli villenpäivän- (6.4.), e-villen synttäri- (1.9.) ja Black Friday -kampanjoihin (23.-26.11.). Näistä Black Friday on ylivoimaisesti suurin kampanja. Perjantaista maanantaihin kestävän alennusmyynnin aikana käytännössä koko vuoden aikana eniten kiinnostusta saaneet tuotteet laitetaan rajuun alennukseen. Aika hurja tykitys on luvassa, pidetään tuolien käsinojista kiinni :).

Pelituotepäällikkö Alex, sekä kuvaustarviketuotepäällikkö Tianyi testailemassa gimbaalia. Tästäkö vuoden 2018 hittijoululahja?

Milloin Black Friday – kampanjan suunnitteleminen alkoi?

E-villen markkinointijohtaja Olli yhdessä taustavaikuttajien Tianyin ja Alexin, sekä Tuomon kanssa starttasi kampanjatuotteiden miettimisen ja lukkoon lyömisen jo muutama kuukausi sitten. Kampanjoissa olevat e-villen isot tuotteet, kuten pelituolit ja fatbike-polkupyörät toimitetaan ensin laivarahdilla Mäntsälän Suomi-varastoon ja sieltä sitten Matkahuollon toimituksella asiakkaille.

e-villen markkinointijohtaja Olli elementissään :). Kampanjasivujen ym. teknisestä toteutuksesta vastasi Joni.
Tuomo ja Ville visioimassa miltä kampanja voisi näyttää.

Merikontti seilaa merellä n. 6 viikkoa ja tehdaskin tarvitsee 2-6 viikkoa aikaa valmistaa tuotteet. Niinpä päätökset monista kampanjatuotteista ja niiden tilausmääristä on pitänyt olla tehtynä jopa 12 viikkoa ennen h-hetkeä. Lisäksi aikaa pitää varata mahdollisiin yllätyksiin, mitä aina joskus sattuu. Takavuosina saksassa oli esim. yksi sataman iso nostokurki kaatunut, mistä johtuen kontteja ei saatu lastattua ajallaan pienempiin mm. Suomeen kulkeviin aluksiin.

Myös e-villen showroom, eli oma outlet-myymälä Mäntsälässä on nyt ensi kertaa mukana.

Tuotevalintojen, ostojen ja logistiikkajärjestelyjen lisäksi puuhaa on riittänyt sitten itse kampanjamateriaalien suunnittelussa. Valmiiksi on pitänyt saada mm. tarjoustuotteiden tuotekuvat, esittelytekstit, tuotevideot, hintojen ja alennusten laskemiset, kampanjasivut, sekä facebook-, instagram-, youtube-, Google-, uutiskirje ym. mainosmateriaalit. Lisäksi on pitänyt ajastaa kaikki tarjoukset, uutiskirjeet ja mainokset näkymään oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Myös e-villen showroom, eli oma outlet-myymälä Mäntsälässä on nyt ensi kertaa mukana osoitteessa Yhdystie 1. (Katso aukioloajat ja valikoima täältä tai seuraa myymälän omaa Facebook-sivua).

Kaverukset Jukka ja Antti valmiina (y).
Ville, asiakaspalvelutiimin esimies Marko, ja videoiden parissakin ahkeroinut Timi valmiina!

Mielenkiintoa lisäämään on ideoitu myös asiakaskilpailuja ja -aktiviteettejä. Hommaa on siis ollut paljon, mutta nyt kaikki on valmista. Täältä pääsee katsomaan kampanjatuotteita. Miltä näyttää? 🙂

Ville