Tämän blogikirjoituksen lukemiseen menee noin 5-10 minuuttia ja se pitää sisällään:

– Onko Oukitel K10000 Max -puhelimessa todella viikon akkukesto
– Kuinka puhelin kestää ääriolosuhteissa
– Onko puhelin iskunkestävä
– Kala-Harrin suositukset
– Puhelimen tekniset tiedot

Mistä puhelin metsämiehille?

Ennen olivat puhelimet rautaa ja niitä käytti useita päiviä putkeen ilman jatkuvaa akun lataamista. Muistako esimerkiksi legendaarisen Nokia 3310? Niin, kukapa ei. Pitkän akkukeston lisäksi peruspuhelimet kestivät kolhut ja jatkuvan tiputtelun kivetyksiin tai asfaltille. Näyttö edellä tai ei, kyllä varmasti toimi senkin jälkeen moitteettomasti.

Älypuhelimien vallatessa markkinat, myös asiakastarpeet ja kuluttajien mieltymykset muuttuivat. Enää akkukesto ja iskunkestävyys eivät ole matkapuhelimien hankintapäätökseen vahvasti vaikuttavia tekijöitä ja niinpä suurimmat puhelinvalmistajat eivät panosta näihin ominaisuuksiin, joka on osakseen jättänyt ison aukon puhelinmarkkinoille.

Eli nyt päästään aasinsillalla itse asiaan, kuinka uudet puhelinmallit ovat ottaneet huomioon sen käyttäjäryhmän, joka haluaa älypuhelimen kovaan käyttöön pitkällä akkukestolla. Metsämiehet ovat vuosia purreet hampaitaan yhteen, kun markkinoilla ei ole sopivia älypuhelimia retkeilyyn ja metsästykseen. Onhan meillä Suomessakin on noin 300.000 metsästäjää. Hirvijahdissakin liikutaan noin 100.000 ihmisen voimin. Vihdoinkin Oukitel vastaa näiden metsämiehien huutoon, sillä se lupaa eräjormille sarjan kestäviä älypuhelimia, joiden tulisi kestää jopa Suomen talven ääriolosuhteissa.

Puhelin metsämiehille Oukitel 10000 Max 600px

Mutta eihän mihinkään kannata ilman testaamista uskoa! Niinpä me päätimme laittaa Oukitelin uuden tulokkaan K10000 Max –puhelimen tosi testiin. Lukijoillemme jo ennestään tuttu Kala-Harri otti  tämän puhelimen testiin ja suuntasi sen kanssa useaan otteeseen metsälle – niin vetiseen ja märkään syyssäähän, kuin myös hyytäviin talvipakkasiin.  Myös häntä oli pitkään risonut sama asia kuin monia muita metsäveljiä, eli mistä kummasta löytyisi puhelin rajuun käyttöön. Hypätään hetkeksi Harrin kelkkaan ja katsotaan, lunastaako Oukitelin K10000 Max –puhelin suuret lupauksensa. Olemme koonneet tähän blogitekstiin tuotearvostelun parhaimmat palat. Alkuperäiseen blogiin voi tutustua tästä.

Onko Oukitel K10000 Max -puhelimen akkukesto riittävä metsälle?

Aloitetaan ensimmäisenä tärkeimmästä, eli puhelimen akkukestosta. Kaikkihan tietävät, että erämaassa ei ole töpseleitä kelohongan kyljessä. Eikä välttämättä autoja pitemmillä vaelluksilla. Hirvihaukku voi kestää kokonaisen päivän ja ohuet, nätit puhelimet oksentavat akut tyhjiksi jo aamupäivän aikana. Lisäksi olosuhteita ei ihminen voi määrätä, joten yleensä eräretkillä sataa vettä, räntää, lunta tai muuta moskaa. Silloinkin puhelinta pitää pystyä käyttämään, eikä kauniit rintataskuluurit kovin rakasta muuta kuin kuivia toimistotiloja.

http://52.57.157.219/evilleblog/wp-content/uploads/2018/01/Oukitel-K10000-Max-600px.jpg

Silloin tulee apuun Oukitel K10000 Max -älypuhelin, ja jahti voi jatkua. Vaellusta voidaan pidentää vielä muutamalla päivällä ja erälammella voi jatkaa kalastusta aivan hyvin yön yli tai parinkin. Oukitel K10000 Max painaa 337 g. Ja kun on painoa, on myös kokoa. Ja ilman painoa ja kokoa ei voi saada akkukapasiteettia sellaiseksi, kuin mitä Max tarjoaa. Vaikka usein puhelinta ei saanut kytkettyä latauspiuhaan, ei pelkoa virran loppumisesta ole ollut pidemmälläkään metsäreissulla.

Testireissuilla jätin tarkoituksella puhelimen lataamatta väliöinä ja koiratutkaa käytin kahtena päivänä peräkkäin, puhelimen oma GPS-moduuli päällä. Virtaa riitti vielä muutaman päivän jahtireissujen jälkeenkin sometella ja puhua normaaleita puheluita. Ilman mitään virtasäästökikkailuja. Jos tahtoo oikein virtapihinä olla, niin yöksi puhelinta sammuttamalla päästään normikäytössä helposti seitsemän päivän jaksoihin ilman latausta. Jopa pitemmäksi aikaa, jos näyttöä ei pidä päällä kuin puhelinta käyttäessä.

Oukitel K10000 Max

Syksyllä tuli jahtipäiviä kaikkiaan 32. Oukitel K10000 Max joutui melkoisen kovaan paikkaan, sillä noihin päiviin mahtui pitkiä hetkiä, jolloin puhelimen kautta tuli seurattua koirapaikanninta. Melkoisen tiheällä päivitysvälillä vieläpä oman paikan suhteen, sillä monet hirvet olivat liikkuvaa sorttia ja koira sen mukaan. Ja tämmöiset tilanteet syövät akkua. Näyttö piti olla koko ajan päällä tietenkin. Mutta Oukitel K10000 Max ei hyytynyt syksyn karkeloissa kertaakaan. Ei akkunsa puolesta eikä muutenkaan. Puhelin pelasi erittäin varmasti, minkäänlaisia ongelmia ei koko syksyn tai talven aikana ole tullut.

Kestääkö Oukitel K10000 Max -puhelin ääriolosuhteissa?

Luuri kulki mukavasti eräasun povitaskussa. Napakka kumikehys puhelimen ympärillä antoi sormille tiukan otepinnan. Tämä ei luiskahtelisi näpeistä, mikäli vähänkin kourissa vielä voimaa piisaisi. Mutta tokihan puhelin piti testiin laittaa ja katsoa kuinka se toimii, jos se sitten lipsahtaisinkin käsistä oikein pahassa paikassa.

Vesitiiviys oli sitä mitä luvattiin. Tulihan puhelinta testattua jopa vesisangossa ja senkin jälkeen luuri toimi. Tietenkin, sillä IP68-suojaus tarkoittaa pysyvää upotusta alle kahden metrin veteen. Joten kalareissuilla voi luuri vahingossa tipahtaa koskella taskusta jokeen, mutta peli ei ole pelattu, mikäli pudotuspaikka on tiedossa. Sieltä vaan onkii luurin pois ja jatkaa kalastusta sekä somettelua isoista vonkaleista. Mikä parasta, puhelimesta saa hyvän otteen märillä käsillä.

Mitenkäs sitten Suomen kylmät talvet? Tein puhelimelle pakkastestin ja siitäkin Oukitel K10000 Max suorituin kiitettävästi. Testasin luuria 34,5 asteen pakkasessa ja sen minkä sormet antoivat myöten, puhelimennäyttö toimi kyllä erittäin mainiosti. Puhelinta pystyy tiputtelemaan lumihankeen minkä kerkeää ja toimii yhä moitteettomasti. Eli kestää  kyllä sateet ja pakkaset!

Onko Oukitel K10000 Max -puhelin iskunkestävä?

Oukitel toitottaa kovaan ääneen, että sen puhelinmallit ovat iskunkestäviä ja todella rajuun käyttöön. Liekköhän tuo totta. Ja jos jotain luvataan, niin nuo lupaukset on parempi myös lunastaa. Viimeisin testi siitä tehtiin kuluvan vuoden tammikuussa. Niinpä latasin heittokättäni ja heitin luurin seinään niin, että pamahti. Seinä nimittäin. Eli tämänkin puolesta puhelin suoriutui siitä mitä lupaa. Oukitel K10000 Max -puhelimen runko on iskunkestävä ja sillä sipuli.

Kala-Harrin yhteenveto

Jos jotain pitää listata, niin käyttökokemuksissa parhaat plussat ovat tietenkin:

+ Mahtava akku
+ Vedenpitävyys myöskin on plussaa
+ Näyttö on selkeä ja kirkas. Näyttö reagoi nopeasti ja täsmällisesti hipaisuihin
+ Puhelin on tehoiltaan riittävä mm. Tracker koirapaikannusohjelman pyörittämiseen sekä päivittäiseen sometteluun

Entäpä sitten ne heikkoudet? Omassa käytössä ei löytynyt. Ranteet kestivät tuon 337 g painon oikein hyvin. Kaikki pelasi luurissa niin kuin pitikin. Jos nyt jotain tulee mainita, niin kamera ei ole mikään huippu, mutta sillä saa aivan riittäviä kuvia harrastajakäytössä.

USB-C latausportti oli uutta minulle, sillä entisistä puhelimista jääneitä MicroUSB-kaapeleita oli pahvilaatikollinen. Hyvää uudessa C-USB:ssä on, että pistokkeen voi työntää luuriin kumminpäin tahansa. Pimeässäkin se siis onnistuu.

Mikä on siis Oukitel K10000 Max -puhelin arvostelun lopputulos? Varsin räväkän käyttötestin vakuuttamana, voin suositella Oukitel K10000 Max -puhelinta kovaan käyttöön, jossa akkukapasiteettia tarvitaan pitkään ja pitkään. Ja olosuhteet ovat sellaiset, kuten ne Suomessa ruukaa olla. Vetiset, märät ja kosteat sekä kylmät.

Oukitel K10000 Max tekniset tiedot

Voit katsoa tekniset tiedot ja tuotteen esittelyvideon myös täältä.

  • Käyttöjärjestelmä: Android 7.0
  • Näyttö: 5.5″ Full HD 1920x1080p, Gorillalasi
  • Prosessori: 8-ydin, Mediatek MTK6753, 1.3GHz
  • GPU: ARM T720 MP3 700Mhz
  • RAM: 3GB
  • Sisäinen tallennustila: 32GB
  • Muistikorttipaikka: Micro-SD Max 64GB (vie toisen sim-korttipaikan)
  • Kamera: 13MP (SW16MP) Samsung
  • Etukamera: 8MP (SW13MP)
  • Videokuvaus: Full HD
  • Taajuudet:
    • GSM: 850/900/1800/1900MHz
    • 3G: 850/900/1900/2100MHz
    • 4G: 800/1800/2100/2600MHz
  • Dual 4G Nano-SIM
  • WiFi 802.11 a/b/g/n/
  • Bluetooth 4.0
  • GPS/AGPS/GLONASS
  • OTG
  • FM-radio
  • Sormenjälkitunnistin, takana
  • Gyroskooppi, geomagneettinen anturi
  • IP68: Vesitiivis, iskunkestävä runko (näyttö ei ole iskunkestävä), pölynkestävä
  • Play-kauppa: Kyllä
  • Kielet: englanti, suomi, ruotsi jne.
  • Liitännät: USB Type-C, Audio 3.5mm, Micro-SD-muistikortti, Dual sim
  • Akku: 10 000mAh, integroitu, 9V/2A nopea lataus
  • Mitat: 169x87x16mm
  • Paino: 337g

Kerro omat kokemuksesi

Onko sinulla kokemuksia Oukitel K10000 Max -puhelimesta? Jos on, jaa ne kanssamme ja kerro mielipiteesi tästä tuotteesta.