Parempi kuin Autocom? Vpecker autojen diagnostiikkalaite tulee olemaan kova juttu Pohjoismaiden markkinoille. Koko ajan laajeneva automallivalikoima on iso plussa vaikka automerkkejä on jo yli 70 ja automalleja satoja ellei tuhat.

Okei, Autocom on ollut markkinoilla hieman pidempään joten kokonaisuus on hyvin kehittynyt. Vpeckerin suomenkieli on vielä kehityksen alla. Itse näen asian positiivisesti, siinä on tuki ja mahdollisuus suomenkielelle, toisin kuin monissa muissa testaamissani obd2 laitteissa!

Suora kontakti ohjelmistoa ja laitetta kehittäviin henkilöihin valmistajalla on käytännöllinen asia. Saa varsin sujuvasti vastauksia erinäisiin kysymyksiin mitä tässä on muutaman viimeisen viikon aikana ollut.

Mutta pidemmittä puheitta vähän Vpeckerin esittelyä ja vinkkejä.

vpecker_tehdasvisiitti

Automerkkikohtaisten työkalujen lataaminen ja poistaminen

Tästä linkistä lataat Vpeckerin englanninkielisen käyttöohjeen sekä itse ohjelmiston: http://www.vpecker.com/vpecker-software-download/
TDIntel päivittää ohjeita yleensä samaan numeroon kuin itse ohjelmaversiokin on. Käyttöohje on vähän huomaamattomasti Software download väliotsikon alla olevassa välilehdessä.

Tarvittava ohjelmisto on nimetty VPECKER SETUP + versionumero. Kannattaa aina ottaa suurimmalla versionumerolla varustettu ohjelma jolloin se on uusin versio.

Ohjelmiston sisällä olevasta verkkokaupasta voit valita haluamasi automerkit ja ladata ne yhdellä klikkauksella TAI voit ladata kaikki parilla klikillä. Myös päivitys tapahtuu muutamalla klikillä. Jos lataat kaikki kerralla niin kannattaa varata jonkin verran aikaa sekä olla kiinteän netin ääressä. Testausvaiheessa huomasin myös että ainakin Avira virustutka blokkasi lataamiani paketteja. Kannattaa siis poistaa tutka käytöstä joksikin aikaa, jotta saat asennettua tarvitsemasi automerkit. Jos pakettien asentaminen ei vieläkään onnistu niin kannattaa kokeilla Windowsin palomuurin sammuttamista hetkeksi.

Voit myös poistaa automerkkejä valikoimasta parilla klikillä joten ainakin alkuvaiheessa voit huoletta latailla kaikki merkit ohjelmistoon. Ja jos joskus tulee jonkinlainen vuosilisenssi niin sen pitäisi olla tyyliin muutamia kymmeniä euroja, että se ei kaatane kenenkään taloutta pitää ohjelmisto ajantasalla.

Kun yhdistät tietokoneesi ja Vpeckerin Wi-Fin kautta niin muista ruksia ”yhdistä automaattisesti” kohta niin käyttö sujuu paljon paremmin. Tarvitset myös internetyhteyden tietokoneeseesi käyttäessäsi Vpeckeriä.

Automerkkikohtaisten apuohjelmien lataaminen

Vpeckerin aloitusvalikon oikeasta yläreunasta pääset latailemaan tarvitsemasi automerkkien apuohjelmat. Huom! Valitse suoraan se kieli millä aiot käyttää Vpeckeriä. Itse ihmettelin että miksi automerkkien apuohjelmat olivat poistuneet Vpeckeristä mutta se johtui siitä, kun vaihdoin kesken kaiken järjestelmäkieltä. Eivätkä ohjelmat poistuneet, ne löytyyy kyllä sieltä kun vaihtaa kielen takaisin millä ensin latasit apuohjelmat.

Mikään ei tietysti estä sinua lataamasta apuohjelmia useammalle kielelle. Tein niin itsekin kun testasin Vpeckeriä 🙂 Se täytyy sanoa että Englannin kieltä käytettäessä on laajin valikoima esimerkiksi Huolto-ohjelmia (MSS) tarjolla! Esimerkiksi Kiinan kielillä ei ollut läheskään niin laajaa valikoimaa kuin Suomeksi.

Hoono Soomi ohjelmistossa

Kysyin valmistajan luona käydessäni ohjelmiston suomennoksesta. He myönsivät rehellisesti, että se on syötetty Google Translatoriin. Osa valikoista on aika hauskoja.. Toimitamme TDIntelille korjauksia käännöksiin mutta voi olla ettei ihan kaikkea käydä läpi koska tekstirivejä on se 500.000 kpl!

Tulostaminen Vpeckeristä

Voit määritellä, että mitä tekstejä näkyy tulosteen yläreunassa. Jos laite on yrityskäytössä niin saat sinne tarvittavat tiedot, jotka näkyvät sitten esimerkiksi katsastuksessa.

OBD2  ja muut kehittyneet toiminnot

OBD2 toimintoina Vpecker tarjoaa mm: Pikatesti, ECUn tiedot, vikakoodien luku, vikakoodien nollaus, SBC-Sensotronic jarrukontrollointi, datavirta, BAS jarrutusapu, freeze frame data, lukee ja kirjoittaa VIN numeron, perusnollaus, ohjainyksikön muutokset, kaasuläppäjärjestelmän muutokset, ilmamäärän muutokset, korkeudensäätö, varashälyttimen nollaus, avainten ohjelmointi, öljyvaihtovälin nollaus, joutokäynnin muokkaaminen, tyhjäkäynnin säätö, sytytysennakon säätö, nokka-akselin ohjauksen muutokset, ylläpitotoiminnot, moottorinohjauksen (ECU) käynnistys, moottorinohjauksen (ECU) alustaminen jne.

Vpecker tarjoaa yli 50 erilaista kehittynyttä toimintoa joilla voit diagnosoida ja ratkaista autossa ilmenevia vikoja. Tässä muutama niistä:

ME-motor järjestelmä, CDI Common Rail korkeapaine diesel järjestelmä, ETC elektroninen vaihteiston kontrolli, ESM elektroninen valintamoduli, SBC-Sensotronic jarrukontrollointi, ESP ajonvakautusjärjestelmä, BAS Jarrutusapu, jousitusjärjestelmät, TPC – Rengaspaine monitorointi, airbagit, CGW, EIS electroninen käynnistys, OCP ohjauspaneeli, UCP ohjauspaneeli, XALWA xenonit, HRA ajovalot, ATA-varkaudenesto, IC mittaristoyksikkö, ASSYST järjestelmä, SCM ohjausmoduli, EPS elektroninen ohjausjärjestelmä, PTS Parktronic, EPB- sähköinen käsijarru, COMAND / Audio järjestelmä, CD / DVD, TV-viritin, CTEL matkapuhelinyksikkö, DCM ovikontrolli, ESA kuljettajan istuimen säätöjärjestelmä, ESA matkustan istuimen säätöjärjestelmä, AC ilmastointi, WSS painoanturijärjestelmä, SVMCM monitoimiohjain yksikkö jne.

Vpecker on sen verran pätevä laite, että sillä voi myös ohjelmoida auton ECUa. Tuki ohjelmoinnille laajenee eri automalleihin koko ajan.

Ohjelmisto on niin laaja ettemme voi käyttää niin paljon aikaa sen esittelyyn mitä mieli tekisi.

Tähän kuvaan ja näihin tunnelmiin, Vpeckerin viitoittamaa tietä kohti uusia seikkailuja, toimivalla autolla!

vpecker visiitti

T: Pasi

Autotuotteiden tuotepäällikkö

E-ville.com