Naturehike:n Ultrakevyt Hiby 3 teltta on hyvä hankintavaihtoehto lumien sulettua ja luonnon alettua taas kukoistamaan talven jälkeen. Silloin ulkoilukin on helpompaa, lämpimämmän sään puolesta, ja eikä tarvitse enään paeta kylmää talvisäätä sisälle. Paras tapahan on tällöin ulkoilla metsässä jopa vähän pidempäänkin. Silloin yöpyminen teltassa voi tulla ajankohtaiseksi ja on tärkeää omistaa laadukas teltta säästä riippumatta. Alkava kesä pistää telttaostajat taas liikkeelle.

Näyttääpä hyvältä
Näyttääpä hyvältä
Kosteus ei haittaa Hibyn kanssa menoa
Kosteus ei haittaa Hibyn kanssa menoa

 

e-villen asiakkaiden suosima

Naturehike:n ultrakevyt Hiby 3 teltta on erittäin hyvä vaihtoehto, jos haet monipuolista telttaa. Hiby on myös hyvän kokoinen. Siihen mahtuu majoittumaan 3 ihmistä ja siinä on erikseen makuuhuoneen lisäksi eteinen.

 

Teltan hankkimisessa tärkeimmät asiat ovat: hinta, paino ja kestävyys

Teltan hankkiminen

Maallikko voisi kuvitella teltan hankkimisen olevan helppo juttu, mutta se on oikeastaan yksi niistä vaikeimmin päätettävistä retkeilyvälineistä. Teltan hankkimiskriteereinä yleensä tärkeimmät asiat ovat: hinta, koko ja kestävyys. Näistä syntyy helposti kolmiodraama, mikä tekee teltan hankkimisesta askarruttavaa. Eli on tärkeätä, että kun lähdet telttaostoksille, niin mietit ainakin näitä asioita etukäteen. Hyvänä lisänä on tietysti myös harkita etukäteen olosuhteita, että millaisessa maastossa tulee telttaa käyttämään.

1 hengen ultrakevyt teltta
1 hengen ultrakevyt teltta
2 hengen ultrakevyt teltta
2 hengen ultrakevyt teltta
3 hengen retkeilyteltta
3 hengen retkeilyteltta
4-6 hengen täytettävä teltta
4-6 hengen täytettävä teltta
4 hengen tunneliteltta
4 hengen tunneliteltta
8-10 hengen täytettävä tunneliteltta
8-10 hengen täytettävä tunneliteltta

Yläpuolella NatureHiken telttaedustusta lähes jokaisesta eri kokoluokasta. On kyllä kauniita telttoja, eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi, verraten Suomessa tunnettuihin massabrändeihin.

 

Käyttötarkoitukseen sopivin telttamalli ?

Erilaiset telttamallit

Telttamallit tietenkin vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan. Niitä on lukuisia erilaisia, mutta mikä niistä olisi sitten sopivin siihen omaan käyttötarkoitukseen? Esimerkiksi takapihalle pystytettävän teltan ei tarvitse kestää samanlaisia sääolosuhteita kuin tuntereilla käytettävien vaellustelttojen. Retkiteltta on tällöin hyvä vaihtoehto, helppokäyttöisyytensä puolesta. Se on helppo pystyttää ja koota ja yleensä kevyt.

Vaellusteltat ovat usein tunnelitelttoja niiden keveyden ja painoon suhteutetun pinta-alan vuoksi. Tai sitten vaeltajat suosivat myös toista telttamuotoa kupolitelttaa, sen helpon pystyttävyyden ja tuulta kestävien ominaisuuksien vuoksi. Sitten on olemassa vielä telttoja, joita voi käyttää talviolosuhteissa.

 

Laadukkaasta teltasta kannattaa maksaa

Telttamateriaalit ja telttojen painot

Monesti teltan paino kulkee käsikädessä hinnan kanssa.  Koska telttojen hinnat määräytyvät materiaalien mukaan. Kevyemmät teltat ovat edullisempia, kuin painavemmat. Perusteltoissa käytetään valmistusmateriaalina polyesteria ja lasikuitukaaria.

Alumiinikaaret kestävät käytössä ja ovat myös kevyet

Kun taas kestävimmissä teltoissa materiaaleina käytetään nailonia ja alumiinisia kaaria. Turvallisuutta ei oikein voi hinnoitella, mutta tässä yhtälössä sekin on otettava huomioon. Eikä silloin ole epäselvyyttä valinnasta. Naturehike:n Hiby 3 teltta on kokonaispainoltaan 2,6 kg.

 

Hiby 3 teltan vedenpitävyys on 3000mm.

Teltan vedenpitävyys

Teltan vedenpitävyys on äärimmäisen tärkeää myös mukavuuden sekä selviytymisen kannalta.  Kun olet luonnon keskellä telttailemassa, niin et varmasti halua nukkua vettä vuotavassa teltassa. Vedenpitävä telttakangas valmistetaan vedenpitävällä kalvolla tai vahvistetaan päällystämällä kangas vettä pitävällä kankaalla. Teltan vedenkestävyys määritetään niin kutsutulla vesipilariarvolla. ​Kaikki ​valmistajat ilmoittavat ​kullekin teltalle vesipilariarvon.

NatureHiken teltat ovat vedenpitäviä

​Jotta telttaa voidaan kutsua vedenpitäväksi, tulee vesipilariarvon olla vähintään 1000mm. Mitä korkeampi arvo on, sitä paremmin teltta kestää vettä. Yleensä teltan pohjakangas on valmistettu paremmin vettä pitävistä materiaaleista kuin katto.

  • Teltan vedenpitävyys 1000mm – ​vedenpitävä normaalilla sateella
  • Teltan vedenpitävyys 2000mm – vedenpitävä kovalla tuulella ja rankkasateella
  • Teltan vedenpitävyys 3000mm – vedenpitävä erittäin rankoissa olosuhteissa, pohjakankaalla hyvä olla 3000mm pitääkseen tehokkaasti vettä, Soisella maaperällä pohjakankaan vedenpitävyys tulisi olla yli 3000mm.

Hiby 3 teltan vedenpitävyys on 3000mm.

Alumiiniset telttakiilat, jotka pureutuvat hyvin maahan

Ultrakevyt Hiby 3 teltta

Naturehike:n Hiby 3 teltta on ultrakevyt ja valmistettu nylon materiaalista, mikä on päällystetty silikonilla. Siinä on ulko ja sisäteltta erikseen. Kyseinen teltta on ollut erittäin suosittu hintalaatusuhteenseensa nähden.

Näyttävä teltta
Näyttävä teltta
Kuvaa teltan sisältä otettuna
Kuvaa teltan sisältä otettuna
Myös talvikäyttöön sopiva
Myös talvikäyttöön sopiva

Teltassa on ikkunat katossa, oven takana ja sen lisäksi myös hengittävät hyttysverkot. Teltan kangasmateriaali on kestävää nylonia.

Mukana tulee kaikki tarvittava, ja koko komeus menee pieneen tilaan

Teltan varusteisiin kuuluu luonnollisesti NatureHiken alumiiniset telttakiilat, jotka pureutuvat hyvin maahan. Koko komeus menee pieneen tilaan, kulkien helposti kiinnitettynä rinkkaan.

Naturehike Hiby 3 teltan käyttökokemuksia e-villen asiakkailta:

Heini K. – Eteläinen, Finland – (14.04.2020)

Hyvän oloinen teltta, kahdelle hengelle hyvin tilaa ja helppo kasata. Korkea sisätila, istumaan mahtuu pidempikin mies. Kiilat ei ole parhaasta päästä, tylpästäkin päästä vähän terävän oloiset joten vaikea saada yhtään kovaan maahan. Eteisen etulieve jää helposti melko ylös maasta mutta kunnon pingotus auttaa. Mietittyjä yksityiskohtia kuten heijastimet ja taskut/koukut.
Marcus S. – Visby, Sweden – (29.09.2019)
Fantastiskt tält! Lätt och smidigt. Kvalitet i alla detaljer. Släppte inte in en enda vattendroppe vid provtur med regn och blåst vid Gotlandskusten. Rymligt som tvåmanstält och funkar för tre om man måste. Något krånglig uppsättning, dock inte värre än många andra liknande tält.
Jari T. – Pielavesi, Finland – (14.06.2019)
Isokokoinen mutta kevyt itsestään seisova teltta. Sisällä on rutkasti tilaa kahdelle isokokoiselle vaeltajalle ja kolme normaalikokoistakin mahtuisi hyvin. Sisällä mahtuu istumaan suorin selin pidempikin kaveri. Absidissa on tilaa kaikille tavaroille ja kokkailukin on vielä mahdollista sateen yllättäessä. Sisäteltan voi irroittaa ja hyvällä säällä pelkkää ulkotelttaa voi käyttää mukana tulevan footprintin kanssa. Sisäteltta ei ole ihan kokonaan verkkokangasta vaan alaosaan on ommeltu noin 30cm korkea reunus. Tämä antaa varmaan suojaa tuulisemmalla päivällä. Pystyttäessä on hyvä olla kaksi henkilöä, koska kaarikepit on hillittömän pitkät. Toisen on hyvä olla ohjaamassa kaaria oikeaan paikkaan kun toinen työntää.

Lähetimme NatureHike Hiby -teltan Vaeltajat.fi -bloggaajalle, joka testasi ja arvosteli teltan. Katso video ja tee omat johtopäätöksesi teltasta.

Naturehike hiby 3 teltta e-villen verkkosivuilla

 

Vaeltajat blogin tekemä arvostelu Naturehike hiby 3 teltasta.

e-villen aikaisemmin tekemä blogipostaus riippumatto-teltasta