e-villen Diel Android -tabletti testissä

Taulutietokoneet tai lyhyesti sanottuna tabletit toimivat loistavana joululahjana ja ne ovatkin nousseet jopa puhtaan käteisen ohi joululahjana. Tabletit ovat olleet ostetuin joululahja  mm. USA:ssa. Kovan kysynnän  takia myös valikoima on räjähtänyt ja oikean tabletin valitseminen on entistä vaikeampaa kuluttajalle. Tämän takia päätin avata teille asioita mitä tabletin valitsemissa kannattaa ottaa huomioon. Lopuksi kerron käyttökokemukseni e-villen reilu 50 euroa maksavasta Diel Scorpion -tabletista.

Apple toi tabletit markkinoille vuonna 2010 ja on pitänyt markkinajohtajan asemaa aina viime vuoteen asti. Nyt tilanne on kuitenkin kääntynyt päälaelleen ja selvän johtaja-aseman on ottanut Android-tabletit. Markkinaosuudet Q2/2013

markkinaosuudet

Lähde: IDC Worldwide Tablet Tracker, August 5, 2013

Esimerkkinä e-villen valikoimista löytyy tällä hetkellä yhteensä 15 eri Android-tablettia. Merkkeinä on Diel ja ONDA. Hinnat liikkuvat noin 50 – 220 euron välillä, joten oikean tabletin valintaan täytyy hieman perehtyä. Lähes kaikista näistä löytyy myös suomenkieli, joten käyttäminen helpottuu ja tablettia voi käyttää koko perhe.

Edullisimmat tabletit ovat loistava valinta jos sinulle riittää, että voit lukea esimerkiksi uutiset, sähköpostit ja katsella videoita. Yli sadan euron Android-tableteilla onnistuu jo pelaaminen ja elokuvien katselu. Kalliimman hinnan myötä myös näytön tarkkuus ja tehot paranevat ja päällekkäisten ohjelmien käyttäminen on sujuvampaa.

Hyvä tietää Android-tableteista:

Prosessori: Prosessori eli CPU (Central Processing Unit) tai tutummin suoritin, joka suorittaa tietokoneohjelman antamia käskyjä. Prosessorin nopeutta mitataan usein käskyinä sekunnissa, joita ohjelma suorittaa. Hyvänä lähtökohtana voi pitää kellotaajuutta, joka on ilmoitettu yleensä nykyisin Gigahertzeissä (GHz). Kellotaajuus yksin ei tosin vaikuta suorittimen nopeuteen ja esimerkiksi moniydinprosessorit ovat matalammillakin kellotaajuuksilla yleisesti nopeampia kuin yksiytimiset prosessorit.

RAM: Keskusmuisti on se muisti, johon käyttöjärjestelmän ja ohjelmien tarvitsemat tiedot tallentuvat. Tavallisesti muisti tyhjenee virrankatkaisun yhteydessä. Korkeampi RAM-määrä takaa jouhevamman toimivuuden esimerkiksi moniajossa, jolloin käytetään useampia ohjelmia yhtäaikaisesti.

Tallennustila: Tabletin sisäinen massamuisti, johon voi tallentaa tiedostoja. e-villen tableteissa sisäisen muistin määrä on usein joko 4GB tai 8GB, mutta tätä voi laajentaa Micro-SD muistikortilla.

Näyttö: Kosketusnäytöissä yleisimpiä ovat joko kapasitiiviset tai resistiiviset näytöt. Kapasitiivinen kosketusnäyttö reagoi sormen aiheuttamaan kapasitenssin muutokseen ja tunnistaa tästä kosketuksen. Resistiivisessä näytössä kosketus rekisteröityy kahden kalvon kohdatessa. Tämän vuoksi resistiivisen näytön kosketuksentunnistus perustuu näytön painamiseen. Yleisesti kapasitiivista näyttöä pidetään helppokäyttöisempänä herkkyytensä sekä monikosketusmahdollisuutensa vuoksi. Lue lisää kosketustusnäytöistä Wikipediasta.

Resoluutio: Näytön resoluutiolla tarkoitetaan tämän tarkkuutta. Kahdella luvulla, jotka on usein merkitty muotoon AAAxBBB, tarkoitetaan vaaka- ja pystyrivillä näkyvää pikselimäärää. Mitä korkeammat kaksi lukua ovat, sitä tarkempi näyttö on kyseessä.

 

Kokemukset Diel Scorpion Android -tabletista

Itsellä oli tuotetestissä viikon ajan meidän n. 50 euron Diel Scorpion tabletti. Luin sillä esimerkiksi uutiset, sähköpostit ja kuuntelin musiikkia Spotify musiikkipalvelusta ilman ongelmia. Itse omistan Applen iPad minin ja olin yllättänyt miten noinkin edullinen tabletti suorituu omissa tarpeissa. Täytyy myöntää, että kehitystä on tullut monessa suhteessa, sillä aikoinaan ostin saman hintaisen tabletin eikä sillä voinut tehdä oikeastaan mitään.

Diel Scorpion painaa siis vain vajaa 300 grammaa ja näytön koko on 7 tuumaa. Näiden ansiosta sitä on helppo kuljettaa mukana ja surffailla netissä yhdelläkin kädellä. Normaalissa käytössä akku kesti noin 3-4 tuntia mitä voidaan pitää hyvänä suorituksena näinkin pieneltä ja keyveltä tabletilta. Yksi asiakas olikin kiteyttänyt tuotekokemuksen melkein samalla tavalla mitä itse ajattelin:

Jokseenkin semmoinen kun odottaa pitikin. Lukukäyttöön sopii mainiosti ja kevyeen selaamiseen. Välillä nihkeästi tottelee sormia mutta yleensä kyllä ei moittimista.

Testin yhteydessä vertailin myös hintoja samanlaisten tablettien välillä. Yksi kauppa markkinoi tablettia sanoilla: ”naurettavan halpa”. Hinta heillä tosin oli 89 euroa, kun meillä saman tehoinen tabletti maksaa reilu 50 euroa. Tuo mielestäni naurettavaa vasta onkin. Yhteenvetona voisin sanoa, että Diel Scorpion on hyvä valinta jos tabletilta ei kaipaa huippu suoritustehoa eikä halua panostaa satoja euroja uuteen tablettiin.

Voit lukea tarkemmat tuotetiedot ja kaikki asiakkaiden kommentit tästä e-villen halvimmasta Android -tablet tietokoneesta täältä.Lisäsin samalla kauppaan tarvikkeita Diel Scorpioniin ja löydät ne täältä.

IMG_7429

Paketin sisältö. Laturi, käyttöohjeet, micro-USB kaapeli ja micro-USB jatkopala.

Diel Scorpionin aloitusnäyttö.

Diel Scorpionin aloitusnäyttö.

Diel Scorpion suojakotelossa.

Diel Scorpion suojakotelossa.

IMG_7441

Lisävarusteena saatavilla värikkäitä suojakuoria.

IMG_7448

Lisävarusteena myös suojakoteloita jalustalla.

Mistä tuotteesta haluaisit seuraavan arvostelun? Kommentoi alapuolelle tai lähetä sähköpostia osoitteeseen blogi@e-ville.com.

Viime viikkoisen blogikilpailun voitti Aleksi O, onneksi olkoon! Palkintona oli 50€ lahjakortti verkkokauppa e-ville.comiin.

– Jarkko

blogi@e-ville.com

PS. Kirjoitamme blogiin arvosteluja ja kuulumisia kerran viikossa. Voit tilata ilmoituksen uusista postauksista sähköpostiisi sivun oikeasta alakulmasta tai kommentoinnin yhteydessä.

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

18 kommenttia

 1. Aaro Heikkinen kirjoitti:

  Mua kiinnostaisi laitteen ominaisuudessa 2 asiaa. Mahdollisimman pitkä toiminta- aika ja sisäänmeno videolle. Minusta on naurettavaa tehdä laitteesta mahdollisimman ohut ja kevyt ja olla jatkuvasti lataamassa. Video sisään sen takia, että tarvitsisin sitä kameran näytöksi. Onko teillä sellaista myynnissä?

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Samasta asiasta tulee itse valitettua ajoittain. Miksei vain tehdä puhelimesta vähän paksumpaa, että akku kestäisi pidempään? Toisaalta paino, paksuus ja näytön koko ovat helposti vertailtavia asioita kuluttajalle ja samalla asioita, jotka vaikuttavat ensivaikutelmaan merkittävästi. Ei siis ihme, että suuret puhelinvalmistajat kilpailevat näillä asioilla. Onneksi markkinoille on kuitenki tullut laaja valikoima lisäakkuja ja Kiinasta on mahdollista saada puhelimia, jossa akun kestoon ollaan myös kiinnnitetty huomiota. Hintakin yleensä ainakin puolet halvempi!

   Valitettavasti meillä ei ole tuollaisia tabletteja tällä hetkellä valikoimissa. Olen kuitenkin huomenna menossa Kiinaan, Shenzheniin ja voin samalla katsoa jos tuollaisia tuotteita löytyisi valikoimiin. Kiitos vinkistä ja kommentistasi!

   • Janne kirjoitti:

    Minuakin kiinnostaisi sellainen tablet jossa video in liitäntä ja juurikin samaan tarkoitukseen kuin Aaro. Jos sellaisen löydätte myyntiin edullisella hinnalla varustettuna 😉 niin tilaus lähtee.

 2. Hasa kirjoitti:

  Komppaan kuvausasiassa Aaro Heikkistä 🙂 Itse tarttisin myös sellaisen Tabletin jolla soittaa MP3 musiikkia mixerimme kautta, eli aux ulostulolla varustettuna. Onko sellaista ?

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Hasa, kiitos kommentistasi! Meidän Android -tabletteja on mahdollista käyttää itse soittimena ja siirtää äänet esim. auton stereoihin tai kotiteatteriin AUX-piuhan avulla. Toisin päin se ei kuitenkaan valitettavasti ole mahdollista.

   • Hasa kirjoitti:

    Jarkko moi taas! Olet palannut 🙂 Kerron tarpeeni nyt vähän laajemmin: Meillä on porukka jonka kanssa teemme pikkujoulukeikkoja taustamusiikin kanssa ja tähän mennessä musa on tullut sinänsä hyvästä cd-soittimestamme, mutta ongelmana on se ettö jos ja kun cd-soitin tärisee se katkaisee biisin kesken ja siinähän seisot keskellä lavaa ilman musiikkia. No. Kuulimm eettä mixerimme kautta voisi soittaa MP3 soittimelta musiikkia. Onnistuisiko sama myös Scorpion Tabletilla ? Mixeri tarvitaan PA-kaapeillemme joten sitä ei voi jättää laskuista. Jos voi käyttää Tabletin kanssa, ono siihen olemassa jotain kasaa erilaisia liittimiä että ainakin yksi osuisi kohdalle ?

    • Jarkko Jarkko kirjoitti:

     Moi Hasa! Joo palasin muutama viikko sitten takaisin 🙂

     Täytyy myöntää ettei itselle ole tullut kyseistä tilannetta ikinä vastaan. Meillä ei tuollaista adaptereita/liittimiä ole valitettavasti saatavilla. Jos löydät jonkun valmistajan sivuilta sellaisia niin lähetä ihmeessä linkki sähköpostilla osoitteeseen blogi@e-ville.com / asiakaspalvelu@e-ville.com

 3. Raimo Mäenkoski kirjoitti:

  Moi! Tilasin kiikaritähtäimen kivääriin mutta yllätys oli se että, niin Dhl kuin Fedex eivät suostuneet tuomaan niitä Suomeen Oliskohan teillä mitään mahdollisuuksia ottaa myyntiin muutama tähtäin ja sopia vaikka EMS tai China airmailin kanssa maahantuonti. tähtäin oli 6-24-60 eli 6 on se pienin kerroin ja 24 suurin ja tuo viimeinen luku on silmän kohdalle tulevan objektiivin halkaisija.Kuitenkin hinnoissa on huima ero kotimaan ja Kiinan välillä joten laittakaa harkintaan, toinen tuote on sellainen laser laite jonka avulla aseet kohdistetaan eli bore sight eri kalibereille sopiva setti olisi hyvä ja menisi kaupaksi Suomessa kun vaan saisi tänne Suomeen näitä tavalla tai toisella.

 4. Juha kirjoitti:

  Yritän saada tähän Spotifyn mutta Google Play-sivu väittää että pitäis käyttää GP-appia, mutta ei tästä löydy sellaista appia?

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Tämäpä kummallista. Olet siis asentanut Google Playn kautta Spotifyn ja sinulla on Premium tunnukset?

   • Juha kirjoitti:

    Minulla on kyllä Spotify Premium mutta ei ole Scorpionissa Google Play-appia ollenkaan, en siis pysty asettamaan mitään muita appejakaan. Kun menen Google Play-sivulle browserilla niin ei voi tehdä mitään. Tuntuu niinkuin puuttuu jotain?

 5. Jari kirjoitti:

  Kojelautakamera ehdottomasti, olenkin jo jonkin aikaa ajatellut hankkia sellaisien kun ajelen ulkomailla, venäjällähän nämä on jo laajassa käytössä.

 6. Hasa kirjoitti:

  Moikka! Tykkään tästä scorpion tabletista ihan sikana, kaikki toimii häpäisynäppäimet yms. Ainoo mikä mättää on akun kesto…yhtäjaksoisessa lintujen paiskomisessa akku kestää vain n. 3 tuntia 🙁 Voiko akun vaihtaa uuteen/saako teiltä niitä? t. hasa (Heilongjiang)

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   moi Hasa! Mukava kuulla, että olet ollut tyytyväinen Diel Scorpion tablettiin! Valitettavasti akkuja ei ole tällä hetkellä valikoimissa, mutta voin katsoa jos näitä saataisiin valikoimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: