Röh röh sanoi kiinalainen viime vuonna 2019, kun oli sian vuosi. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet kujeet! Vuosi 2020 on rotan vuosi. Tässä artikkelissa tulen kertomaan sinulle:

  • Poikkeuksellisista toimitusajoista helmikuun 2020 ja kiinalaisen uudenvuoden aikana.
  • Milloin ja miksi kiinalaista uuttavuotta vietetään (rotan vuosi).
  • e-villen suuresta kiinalaisen uudenvuoden ale-myynnistä 25.-31.1.

Ennen kuin sukellamme syvemmälle aiheeseen, haluan tiedottaa kaikille lukijoille, että muutimme Kiinan Keskusvaraston toimitusajaksi tilapäisesti 3-4 viikkoa kiinalaisen uudenvuoden vuoksi. Eli helmikuun aikana Keskusvarastolta tilatessa on hyvä varautua 1-2 viikkoa pidempään toimitukseen. Suomalaisille usein tuntematon pyhä ja sen myötä pitkittynyt toimitusaika aiheuttaa ymmärrettävästi hieman kummeksuntaa, mikäli e-ville tai kiinalaiset verkkokaupat eivät ole aiemmin tuttuja.

Huom. Suomi-varastollamme on tulevana vuonna taas enemmän ja enemmän uutuuksia sekä parhaita tuotteitamme, josta tilaamalla Kiinan pyhät eivät vaikuta millään lailla. 1-3 päivää ja sinulla on tuote kourassasi.

Kiinalainen uusivuosi
Koko jättimäinen maa ja monen muunkin maan Chinatown tullaan koristelemaan kuvassa olevilla palloilla.

Tänä vuonna kiinalaista uuttavuotta vietetään tammikuun 25.1.2020 alkaen. Uudenvuoden vaikutukset näkyvät jo tammikuun puolesta välistä lopusta aina pitkälle helmikuun puoleen väliin. Tämän vuoksi halusin kirjoittaa tästä selventävän blogikirjoituksen, jossa kerron mitä kiinalainen uusivuosi tarkoittaa Sinulle e-villen asiakkaana ja mitä tämä tarkoittaa meille verkkokauppana.

Milloin kiinalaista uuttavuotta vietetään?

Kiinalaista uuttavuotta vietetään tammikuun 21. ja helmikuun 20. päivän väliin osuvan uuden kuun aikaan, joten tarkka ajoitus vaihtelee vuosittain. 2019 alkanut sian vuosi vaihtuu nyt tammikuussa rotan vuodeksi (kerron tästä myöhemmin). Kyseessä on kiinalaisittain vuoden tärkein juhla, jota vietetään usein samaan tapaan kuin Suomessa joulua tai Yhdysvalloissa kiitospäivää: Perheen ja suvun kesken nauttien ruoasta ja seurasta sekä juhlaan liittyvistä menoista ja näyttävistä ilotulituksista.

Kiinalainen uusivuosi
Lohikäärmetanssi on perinteikkäinen rituaali uuden vuoden juhlissa, joka tullaan näkemään myös Helsingissä tänä vuonna 24. päivä tammikuuta.

”Kultaisen viikon” pyhät kestävät tavallisesti viikon ajan ja monesti kiinalaiset työntekijät käyttävät lähes kaikki vuosilomansa uudenvuoden yhteydessä ja palaavat kotikaupunkeihinsa ja -kyliinsä, joista he ovat muuttaneet työn tai elämäntilanteen myötä. Monet suurkaupunkien siirtotyöläiset myös irtisanoutuvat vuoden kovan työn jälkeen ja palaavat perheensä pariin maaseudulle. Pyhien aikaan lähes koko 1.4 miljardin asukkaan maa seisahtuu ja tuntuu jopa aavemaisen hiljaiselta tavalliseen kiireeseen ja hälinään tottuneelle.

Kiinalainen uusivuosi
Ihmisten matkustettua kotikaupunkeihinsa, kadut vaikuttavat todella tyhjiltä.

Kiinalainen uusivuosi 2020 – Rotan vuosi

Kiinalaiset horoskoopit perustuvat vanhan uskomuksen mukaan 12 eläimeen. Tämän ikivanhan kiinalaisen ajanlaskumerkistön mukaan näistä eläimistä sika on viimeisimpänä vuorossa. Tuhansia vuosia vanha mytologia puolestaan kertoo, että keisari Jade päätti kalenterijärjestyksen sen mukaan, missä järjestyksessä kukin eläin saapuisi hänen palatsinsa majesteettisiin juhliin. Sika myöhästyi, koska nukkui pommiin ja näin ollen on viimeisellä sijalla 12. Tämän lisäksi toinen vanha uskomus kertoo, että pahansisuinen susi tuhosi possun asunnon. Possu joutui rakentamaan talonsa uudestaan ja saapui jälleen myöhimmäisenä keisarin karkeloihin.

Rotta kiinalaisessa lukukalenterissa. Kuvan lähde: https://kiinalainenuusivuosi.fi

Vuosi 2020 tulee olemaan rottien onnen vuosi! Jos olet syntynyt jonain alla olevina vuosina, tulee tuleva vuosi olemaan riemukas, täynnä onnea ja kaikki tulee menemään hyvin.

  • Maarotat ovat syntyneet vuosina 1948 & 2008 
  • Metallirotat ovat syntyneet vuosina 1960 & 2020
  • Puurotat ovat syntyneet vuonna 1984
  • Tulirotat ovat syntyneet vuonna 1996
  • Normaalirottia ovat 19241936 & 1972  vuonna syntyneet henkilöt

Vaikka rotalle luvataankin hienoa vuotta, ei sinulla ole vara laiskistua tai pitää asioita ennestäänselvyyksinä näiden uskomuksien perusteella. Huom! Nämä eivät ole Villen juttuja, vaan kiinalaisia uskomuksia.

Minkälainen rotta on ihmisenä?

Jos olet syntynyt rotan vuonna, olet luova ja kekseliäs. Tunnetaan myös nopeaälyisinä sekä seurallisina persoonina. Rotan vuonna syntyneet voivat olla viehätysvoimaisia vastakkaista sukupuolta kohtaan, mutta viileyteen kääriytynyt viehätysvoima kätkee heidän sisäänsä suorasukaisuutta ja jopa agressiivisuutta. Rotat ovat ahkeria työskentelemään ja haluavat päästä päämääräänsä hankkiakseen omaisuutta. Rotat myös pyrkivät täydellisyyteen sekä ovat yleensä säästäväisiä ja raha-asioiden kanssa hyviä. He ovat äkkipikaisia ja tykkäävät juoruta muiden selkien takana. Rotta-ihmiset ovat kunnianhimoisia ja usein myös menestyviä. Parhaiten rotat tulevat toimeen Lohikäärmeiden, Apinoiden sekä Härkien kanssa.

Jos joku kutsuu sinua jatkossa rotaksi, ei ainakaan näiden asioiden valossa siitä kannata pahastua. Mikähän eläin sinä mahdat olla kiinalaisen kalenterin mukaan? Mahtaisikohan astrologian mukaan sinun syntymäaikasi edustamaan rottaa? Tähdet sen kertovat. Käy kurkkaamassa kampanjasivultamme kiinalainen horoskooppisi täältä ja vastaamalla simppeliin kysymykseen, osallistut YOUMA FATBIKEN arvontaan (arvo 499,95€).

Miksi kiinalainen uusivuosi vaikuttaa toimitusaikoihin?

Luonnollisesti mikäli sadat miljoonat työntekijät pitävät yhtä aikaa useita viikkoja lomaa, tuntuvat vaikutukset jopa maailmanlaajuisesti. Tehtaiden tuotanto seisahtuu täysin ja tuotantolinjoja huolletaan, lähteneiden siirtotyöläisten tilalle täytyy kouluttaa uusia ja tehtaat myös poistavat usein vanhoja malleja tuotannosta. Usein toimittajat ilmoittavat meille jo tammikuun alussa, että meidän tulisi asettaa viimeiset tilaukset pikimmiten, sillä tuotanto keskeytyy jopa viikkoja ennen pyhiä ja palaa normaaliin vasta useita viikkoja pyhien jälkeen.

Kiinassa toimiville yrityksille tämä on tuttua ja näin kiinalaista uuttavuotta edeltävät viikot ovat kiireisiä. Viimeiset tilaukset pitää saada ulos ja matkaan, sillä suuri määrä liikkuvaa tavaraa tarkoittaa myös, että välivarastot, postilaitokset, rahtiyritykset, satamat ja lentokentät ruuhkautuvat sitä pahemmin, mitä lähemmäksi uuttavuotta päästään.

Hongkongin satama
Yritykset lähettävät suunnattomia määriä tavaraa ennen pyhiä aiheuttaen ruuhkaa satamiin ja lentokentille

Mitä kiinalainen uusivuosi tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana?

Kun jätetään sian vuosi taakse, niin tehdään se tyylikkäästi isolla ALELLA, sikamaisen halpoja hintoja aikana 25.-31.1., sillä tuona aikana järjestämme 7 päivän alennuskampanjan kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi!

Se tarkoittaa sinulle sikamaisen halpoja hintoja aikana 25.-31.1.

Meille e-villessä uusivuosi ja sen aiheuttamat haasteet ovat tuttuja ja varaudumme tähän aina parhaamme mukaan varaamalla suosituimpia tuotteita varastoon ja nopeuttamalla tilausten käsittelyä. Tästä huolimatta joka vuosi monet tilaukset viivästyvät tilapäisesti joko postin käsissä tai saatavuusongelmien vuoksi. Haluamme tänä vuonna tiedottaa näistä aiempaa paremmin ja pyrkiä päivittämään ja seuraamaan toimitusaikaa jatkuvasti, jotta pyhistä aiheutuisi mahdollisimman vähän odotusta ja mielipahaa.

Vanhasta oppineena, tänä vuonna olemme varautuneet tulevaan vahvemmin kuin koskaan, nimittäin suuren kampanjan merkeissä. E-villen kiinalaisen uudenvuoden kampanja jakautuu 12:een huipputuotteeseen:

Ulefonen uusi lippulaivapuhelin - Armor 7
Ulefonen uusi lippulaivapuhelin - Armor 7
Oukitelin uutuus 11000mAh akulla - K13 Pro
Oukitelin uutuus 11000mAh akulla - K13 Pro
COLMIn tyylikkäin älykello - SKY 2
COLMIn tyylikkäin älykello - SKY 2
Xiaomin uusi robotti-imuri VIOMI V2
Xiaomin uusi robotti-imuri VIOMI V2
FullHD Android -projektori - KOEMI
FullHD Android -projektori - KOEMI
Xiaomin älykäs autokamera - 70mai Pro
Xiaomin älykäs autokamera - 70mai Pro
Devron sähkömaastopyörä - Riddle E1.7
Devron sähkömaastopyörä - Riddle E1.7
Pieni 3D-tulostin - Geeetech E180
Pieni 3D-tulostin - Geeetech E180
Sabbatin uudet huippukuulokkeet - E12 Ultra
Sabbatin uudet huippukuulokkeet - E12 Ultra
4G-ulkovalvontakamera -Vstarcam
4G-ulkovalvontakamera -Vstarcam
IPX8 Kynätaskulamppu - Klarus P20
IPX8 Kynätaskulamppu - Klarus P20
Pitkä plasmasytytin - ARX Elektra
Pitkä plasmasytytin - ARX Elektra

Käy tutustumassa kaikkiin huipputuotteisiin kampanjasivulta! Näillä tuotteilla on hyvä aloittaa rotan vuosi 2020!

Kampanjasivuillamme myös kilpailu sekä, jossa voit voittaa sian vuoden yhden suosituimmista tuotteista: YOUMA FATBIKEN tuotteen (arvo 499,95€). Samalta sivulta saat tietää oman kiinalaisen horoskooppisi.

Entäpä kampanjan jälkeiset viikot?

Tänä vuonna olemme myös varanneet ennätysmäärän tuotteita Suomi-varastolle kampanjan jälkeiseksi ajaksi, jonka toimitusaikoihin pyhillä ei ole vaikutusta. Voit tilata Suomi-varastolta suosituimpia puhelimia, elektroniikkaa, autotuotteita ja paljon muuta 1-3 päivän toimitusajalla. Mikäli valitset toimitustavaksi Matkahuollon, on lähetys perillä parhaassa tapauksessa jopa samana iltana.

 Voit tilata Suomi-varaston tuotteita pyhien aikaan normaalisti 1-3 päivän nopealla toimitusajalla.

Kiinan Keskusvarastolta tilatessa asiakaspalvelumme antaa viivetilanteissa ohjeita ja neuvoja ja asiakkaamme ovat lähes poikkeuksetta olleet ymmärtäväisiä ja haluammekin kiittää tässä asiakkaita ymmärryksestä jakärsivällisyydestä.

Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme erittäin hyvää alkavaa rotan vuotta! 🙂

Gong xi fa cai! 恭喜发财!