Röh röh, laulavat siat kuorossa kiinalaisen uudenvuoden 2019 startatessa käytiin. Tässä artikkelissa tulen kertomaan sinulle:

  • Poikkeuksellisista toimitusajoista helmikuun 2019 ja kiinalaisen uudenvuoden aikana.
  • Milloin ja miksi kiinalaista uuttavuotta vietetään (sian vuosi).
  • e-villen suuresta kiinalaisen uudenvuoden ale-myynnistä 5.-7.2.

Ennen kuin sukellamme syvemmälle aiheeseen, haluan tiedottaa kaikille lukijoille, että muutimme Kiinan Keskusvaraston toimitusajaksi tilapäisesti 3-4 viikkoa kiinalaisen uudenvuoden vuoksi. Eli helmikuun aikana Keskusvarastolta tilatessa on hyvä varautua 1-2 viikkoa pidempään toimitukseen. Suomalaisille usein tuntematon pyhä ja sen myötä pitkittynyt toimitusaika aiheuttaa ymmärrettävästi hieman kummeksuntaa, mikäli e-ville tai kiinalaiset verkkokaupat eivät ole aiemmin tuttuja.

Huom. Voit tilata Suomi-varaston tuotteita pyhien aikaan normaalisti 1-3 päivän nopealla toimitusajalla.

Kiinalainen uusivuosi

Tänä vuonna kiinalaista uuttavuotta vietetään helmikuun 5.2.2019 alkaen. Uudenvuoden vaikutukset näkyvät jo tammikuun lopusta aina pitkälle helmikuun loppuun. Tämän vuoksi halusin kirjoittaa tästä selventävän blogikirjoituksen, jossa kerron mitä kiinalainen uusivuosi tarkoittaa Sinulle e-villen asiakkaana ja mitä tämä tarkoittaa meille verkkokauppana.

Milloin kiinalaista uuttavuotta vietetään?

Kiinalaista uuttavuotta vietetään tammikuun 21. ja helmikuun 20. päivän väliin osuvan uuden kuun aikaan, joten tarkka ajoitus vaihtelee vuosittain. 2018 alkanut koiran vuosi vaihtuu nyt helmikuussa sian vuodeksi (kerron tästä myöhemmin). Kyseessä on kiinalaisittain vuoden tärkein juhla, jota vietetään usein samaan tapaan kuin Suomessa joulua tai Yhdysvalloissa kiitospäivää: Perheen ja suvun kesken nauttien ruoasta ja seurasta sekä juhlaan liittyvistä menoista ja näyttävistä ilotulituksista.

Kiinalainen uusivuosi

”Kultaisen viikon” pyhät kestävät tavallisesti viikon ajan ja monesti kiinalaiset työntekijät käyttävät lähes kaikki vuosilomansa uudenvuoden yhteydessä ja palaavat kotikaupunkeihinsa ja -kyliinsä, joista he ovat muuttaneet työn tai elämäntilanteen myötä. Monet suurkaupunkien siirtotyöläiset myös irtisanoutuvat vuoden kovan työn jälkeen ja palaavat perheensä pariin maaseudulle. Pyhien aikaan lähes koko 1.3 miljardin asukkaan maa seisahtuu ja tuntuu jopa aavemaisen hiljaiselta tavalliseen kiireeseen ja hälinään tottuneelle.

Kiinalainen uusivuosi
Ihmisten matkustettua kotikaupunkeihinsa, kadut vaikuttavat todella tyhjiltä.

Kiinalainen uusivuosi 2019 – Sian vuosi

Kiinalaiset horoskoopit perustuvat vanhan uskomuksen mukaan 12 eläimeen. Tämän ikivanhan kiinalaisen ajanlaskumerkistön mukaan näistä eläimistä sika on viimeisimpänä vuorossa. Tuhansia vuosia vanha mytologia puolestaan kertoo, että keisari Jade päätti kalenterijärjestyksen sen mukaan, missä järjestyksessä kukin eläin saapuisi hänen palatsinsa majesteettisiin juhliin. Sika myöhästyi, koska nukkui pommiin ja näin ollen on viimeisellä sijalla 12. Tämän lisäksi toinen vanha uskomus kertoo, että pahansisuinen susi tuhosi possun asunnon. Possu joutui rakentamaan talonsa uudestaan ja saapui jälleen myöhimmäisenä keisarin karkeloihin.

Sika kiinalaisessa lukukalenterissa. Kuvan lähde: https://kiinalainenuusivuosi.fi/sika/

Horoskooppina sikaa pidetään kuitenkin kaikkena muuna kuin laiskansutjakkana. Päinvastoin, se symboloi suurta ja vahvaa mielenlujuutta. Sian persoonallisuus puolestaan mielletään uskolliseksi sekä ajattelevaiseksi ja usein uskotaankin, että ne löytävät aina lopulta onnen elämästään – vaikka susi tuhoaisinkin kodin tai elämää aika-ajoin koittelisivatkin muut ikävät vastoinkäymiset. Rohkeus ja päättäväisyys maan perii ja näitä luonteenpiirteitä sioilta löytyy! Lienee myös sanomattakin selvää, että siat osaavat nauttia elemästään ”porsastellen”. 😉

Jos joku kutsuu sinua jatkossa siaksi, ei ainakaan näiden asioiden valossa siitä kannata pahastua. Mikähän eläin sinä mahdat olla kiinalaisen kalenterin mukaan? Mahtaisikohan astrologian mukaan sinun syntymäaikasi edustamaan sikaa? Tähdet sen kertovat. Käy kurkkaamassa oma kiinalainen horoskooppisi täältä.

Miksi kiinalainen uusivuosi vaikuttaa toimitusaikoihin?

Luonnollisesti mikäli sadat miljoonat työntekijät pitävät yhtä aikaa useita viikkoja lomaa, tuntuvat vaikutukset jopa maailmanlaajuisesti. Tehtaiden tuotanto seisahtuu täysin ja tuotantolinjoja huolletaan, lähteneiden siirtotyöläisten tilalle täytyy kouluttaa uusia ja tehtaat myös poistavat usein vanhoja malleja tuotannosta. Usein toimittajat ilmoittavat meille jo tammikuun alussa, että meidän tulisi asettaa viimeiset tilaukset pikimmiten, sillä tuotanto keskeytyy jopa viikkoja ennen pyhiä ja palaa normaaliin vasta useita viikkoja pyhien jälkeen.

Kiinassa toimiville yrityksille tämä on tuttua ja näin kiinalaista uuttavuotta edeltävät viikot ovat kiireisiä. Viimeiset tilaukset pitää saada ulos ja matkaan, sillä suuri määrä liikkuvaa tavaraa tarkoittaa myös, että välivarastot, postilaitokset, rahtiyritykset, satamat ja lentokentät ruuhkautuvat sitä pahemmin, mitä lähemmäksi uuttavuotta päästään.

Hongkongin satama
Yritykset lähettävät suunnattomia määriä tavaraa ennen pyhiä aiheuttaen ruuhkaa satamiin ja lentokentille

Mitä kiinalainen uusivuosi tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana?

Se tarkoittaa sinulle sikamaisen halpoja hintoja aikana 5.-7.2., sillä tuona aikana järjestämme kolmen päivän kampanjan kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi. Äläkä suotta osta sikaa säkissä, vaan katsotaan jo nyt yhdessä, mitä tulevan pitää!

Se tarkoittaa sinulle sikamaisen halpoja hintoja aikana 5.-7.2.

Meille e-villessä uusivuosi ja sen aiheuttamat haasteet ovat tuttuja ja varaudumme tähän aina parhaamme mukaan varaamalla suosituimpia tuotteita varastoon ja nopeuttamalla tilausten käsittelyä. Tästä huolimatta joka vuosi monet tilaukset viivästyvät tilapäisesti joko postin käsissä tai saatavuusongelmien vuoksi. Haluamme tänä vuonna tiedottaa näistä aiempaa paremmin ja pyrkiä päivittämään ja seuraamaan toimitusaikaa jatkuvasti, jotta pyhistä aiheutuisi mahdollisimman vähän odotusta ja mielipahaa.

Vanhasta oppineena, tänä vuonna olemme varautuneet tulevaan vahvemmin kuin koskaan, nimittäin suuren kampanjan merkeissä. Teeman mukaan ”porsastelemme” tuona aikana messevillä alennuksilla. E-villen kiinalaisen uudenvuoden kampanja jakautuu kolmeen teemapäivään:

  • Tiistai 5.2. Kodinelekroniikka
  • Keskiviikko 6.2. Erä-, auto- ja urheilutuotteet sekä työkalut
  • Torstai 7.2. Älypuhelimet ja lisätarvikkeet

Käy kurkkaamassa jo nyt kärkitarjoukset kampanjasivulta! Kunkin päivät loput tarjoukset (niitä on paljon) tullaan julkistamaan itse kampanjapäivien alkaessa. Hyvää kannattaa odottaa!

Tämän lisäksi olemme valinneet 8 kärkituotetta, jotka ovat saatavilla tarjoushintaan koko kampanjan ajan. Jokaiselle päivälle on myös omat arvonnat ja luomalla ilmaisen asiakastilin olet mukana upean Xiaomi Mi 8-älypuhelimen arvonnassa.

Klikkaa banneria ja pääset tutustumaan kampanjan kärkitarjouksiin. Loput tarjoukset julkaistaan kunkin teemapäivän startatessa käyntiin!

Entäpä kampanjan jälkeiset viikot?

Tänä vuonna olemme myös varanneet ennätysmäärän tuotteita Suomi-varastolle kampanjan jälkeiseksi ajaksi, jonka toimitusaikoihin pyhillä ei ole vaikutusta. Voit tilata Suomi-varastolta suosituimpia puhelimia, elektroniikkaa, autotuotteita ja paljon muuta 1-3 päivän toimitusajalla. Mikäli valitset toimitustavaksi Matkahuollon, on lähetys perillä parhaassa tapauksessa jopa samana iltana.

 Voit tilata Suomi-varaston tuotteita pyhien aikaan normaalisti 1-3 päivän nopealla toimitusajalla.

Kiinan Keskusvarastolta tilatessa asiakaspalvelumme antaa viivetilanteissa ohjeita ja neuvoja ja asiakkaamme ovat lähes poikkeuksetta olleet ymmärtäväisiä ja haluammekin kiittää tässä asiakkaita ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä

Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme erittäin hyvää alkavaa sian vuotta! Nähdään viimeistään kampanjan aikaan 🙂

Gong xi fa cai! 恭喜发财!