Kiinalainen uusivuosi, näin se vaikuttaa toimitusaikoihin

*Tätä artikkelia on päivitetty 16.02.2018

Muutimme päävaraston toimitusajaksi tilapäisesti 3-4 viikkoa kiinalaisen uudenvuoden vuoksi. Suomalaisille usein tuntematon pyhä ja sen myötä pitkittynyt toimitusaika aiheuttaa ymmärrettävästi hieman kummeksuntaa, mikäli e-ville tai kiinalaiset verkkokaupat eivät ole aiemmin tuttuja.

Huom. Voit tilata Suomi-varaston tuotteita pyhien aikaan normaalisti 1-3 päivän toimitusajalla.

Kiinalainen uusivuosi

Tänä vuonna kiinalaista uuttavuotta vietetään tammikuun 16.-20.2., mutta uudenvuoden vaikutukset näkyvät jo nyt, tammikuun puolenvälin aikaan ja jatkuvat pitkälle helmikuun puolelle, joten halusin kirjoittaa tästä hieman selventävän blogikirjoituksen, jossa kerron mitä kiinalainen uusivuosi tarkoittaa Sinulle e-villen asiakkaana ja mitä tämä tarkoittaa meille verkkokauppana.

Milloin kiinalaista uuttavuotta vietetään?

Kiinalaista uuttavuotta vietetään tammikuun 21. ja helmikuun 20. päivän väliin osuvan uuden kuun aikaan, joten tarkka ajoitus vaihtelee vuosittain. 2017 alkanut kukon vuosi vaihtuu nyt helmikuussa koiran vuodeksi. Kyseessä on kiinalaisittain vuoden tärkein juhla, jota vietetään usein samaan tapaan kuin Suomessa joulua tai Yhdysvalloissa kiitospäivää: Perheen ja suvun kesken nauttien ruoasta ja seurasta sekä juhlaan liittyvistä menoista ja näyttävistä ilotulituksista.

Kiinalainen uusivuosi

”Kultaisen viikon” pyhät kestävät tavallisesti viikon ajan ja monesti kiinalaiset työntekijät käyttävät lähes kaikki vuosilomansa uudenvuoden yhteydessä ja palaavat kotikaupunkeihinsa ja -kyliinsä, joista he ovat muuttaneet työn tai elämäntilanteen myötä. Monet suurkaupunkien siirtotyöläiset myös irtisanoutuvat vuoden kovan työn jälkeen ja palaavat perheensä pariin maaseudulle. Pyhien aikaan lähes koko 1.3 miljardin asukkaan maa seisahtuu ja tuntuu jopa aavemaisen hiljaiselta tavalliseen kiireeseen ja hälinään tottuneelle.

Kiinalainen uusivuosi

Ihmisten matkustettua kotikaupunkeihinsa, kadut vaikuttavat todella tyhjiltä.

Miksi kiinalainen uusivuosi vaikuttaa toimitusaikoihin?

Luonnollisesti mikäli sadat miljoonat työntekijät pitävät yhtä aikaa useita viikkoja lomaa, tuntuvat vaikutukset jopa maailmanlaajuisesti. Tehtaiden tuotanto seisahtuu täysin ja tuotantolinjoja huolletaan, lähteneiden siirtotyöläisten tilalle täytyy kouluttaa uusia ja tehtaat myös poistavat usein vanhoja malleja tuotannosta. Usein toimittajat ilmoittavat meille jo tammikuun alussa, että meidän tulisi asettaa viimeiset tilaukset pikimmiten, sillä tuotanto keskeytyy jopa viikkoja ennen pyhiä ja palaa normaaliin vasta useita viikkoja pyhien jälkeen.

Kiinassa toimiville yrityksille tämä on tuttua ja näin kiinalaista uuttavuotta edeltävät viikot ovat kiireisiä. Viimeiset tilaukset pitää saada ulos ja matkaan, sillä suuri määrä liikkuvaa tavaraa tarkoittaa myös, että välivarastot, postilaitokset, rahtiyritykset, satamat ja lentokentät ruuhkautuvat sitä pahemmin, mitä lähemmäksi uuttavuotta päästään.

Hongkongin satama

Yritykset lähettävät suunnattomia määriä tavaraa ennen pyhiä aiheuttaen ruuhkaa satamiin ja lentokentille

Mitä kiinalainen uusivuosi tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana?

Voit tilata Suomi-varastolta suosituimpia puhelimia,
elektroniikkaa, autotuotteita ja paljon muuta
1-3 päivän toimitusajalla.

Meille e-villessä uusivuosi ja sen aiheuttamat haasteet ovat tuttuja ja pyrimme aina varautumaan tähän parhaamme mukaan varaamalla suosituimpia tuotteita varastoon ja nopeuttamalla tilausten käsittelyä. Tästä huolimatta joka vuosi monet tilaukset viivästyvät tilapäisesti joko postin käsissä tai saatavuusongelmien vuoksi. Haluamme tänä vuonna tiedottaa näistä aiempaa paremmin ja pyrkiä päivittämään ja seuraamaan toimitusaikaa jatkuvasti, jotta pyhistä aiheutuisi mahdollisimman vähän odotusta ja mielipahaa. Asiakaspalvelumme antaa viivetilanteissa ohjeita ja neuvoja ja asiakkaamme ovat lähes poikkeuksetta olleet ymmärtäväisiä ja haluammekin kiittää tässä asiakkaita ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä 🙂

Tänä vuonna olemme myös varanneet ennätysmäärän tuotteita Suomi-varastolle, jonka toimitusaikoihin pyhillä ei ole vaikutusta. Voit tilata Suomi-varastolta suosituimpia puhelimia, elektroniikkaa, autotuotteita ja paljon muuta 1-3 päivän toimitusajalla. Mikäli valitset toimitustavaksi Matkahuollon, on lähetys perillä parhaassa tapauksessa jopa samana iltana.

Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme erittäin hyvää alkavaa koiran vuotta!

Gong xi fa cai! 恭喜发财!

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

4 kommenttia

 1. Ulla Mökkönen sanoo:

  Hei tilasin joskus joulukuun tai voi olla jo marraskuunkin lopulla teiltä sellaisen kasvosuojan ei ollut punaista se ilmotus tuli perille viestitin et olkoon sit sininen vaan eipä ole tullut sinistä eikä punasta????? Onko tämä huijausta koko homma?????

 2. paavo onkalo sanoo:

  Hei!
  Mitä on tapahtunut e-villen tuote esite viestien ohjaukselle, kun helmikuun puolenvälin jälkeen ei ole tullut ainuttakaan viestiä?
  terv. -pate-

 3. paavo sanoo:

  Hei!
  Mitä on tapahtunut e-villen tuote esite viestien ohjaukselle, kun helmikuun puolenvälin jälkeen ei ole tullut ainuttakaan viestiä?
  terv. -pate-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: