Uusi vuosi ja uudet kujeet! Kiinassa vuosi 2021 on härän vuosi ja tässä artikkelissa tulemme kertomaan sinulle:

  • Milloin ja miksi kiinalaista uuttavuotta vietetään (härän vuosi).
  • e-villen suuresta kiinalaisen uudenvuoden ale-myynnistä 8.-14.2.
Kiinalainen uusivuosi
Koko jättimäinen maa ja monen muunkin maan Chinatown tullaan koristelemaan kuvassa olevilla palloilla.

Tänä vuonna kiinalaista uuttavuotta vietetään virallisesti 11.2.2021. Uudenvuoden vaikutukset näkyvät jo tammikuun puolesta välistä aina pitkälle helmikuun puoleen väliin. Tämän vuoksi halusin kirjoittaa tästä selventävän blogikirjoituksen, jossa kerron mikä Kiinalainen uusivuosi on ja mitä se tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana.

Milloin kiinalaista uuttavuotta vietetään?

Kiinalaista uuttavuotta vietetään tammikuun 21. ja helmikuun 20. päivän väliin osuvan uuden kuun aikaan, joten tarkka ajoitus vaihtelee vuosittain. 2020 alkanut rotan vuosi vaihtuu nyt helmikuussa härän vuodeksi (kerron tästä myöhemmin). Kyseessä on kiinalaisittain vuoden tärkein juhla, jota vietetään usein samaan tapaan kuin Suomessa joulua tai Yhdysvalloissa kiitospäivää: Perheen ja suvun kesken nauttien ruoasta ja seurasta sekä juhlaan liittyvistä menoista ja näyttävistä ilotulituksista.

Kiinalainen uusivuosi
Lohikäärmetanssi on perinteikkäinen rituaali uuden vuoden juhlissa, joka tullaan näkemään myös Helsingissä tänä vuonna 11. päivä helmikuuta.

”Kultaisen viikon” pyhät kestävät tavallisesti viikon ajan ja monesti kiinalaiset työntekijät käyttävät lähes kaikki vuosilomansa uudenvuoden yhteydessä ja palaavat kotikaupunkeihinsa ja -kyliinsä, joista he ovat muuttaneet työn tai elämäntilanteen myötä. Monet suurkaupunkien siirtotyöläiset myös irtisanoutuvat vuoden kovan työn jälkeen ja palaavat perheensä pariin maaseudulle. Pyhien aikaan lähes koko 1.4 miljardin asukkaan maa seisahtuu ja tuntuu jopa aavemaisen hiljaiselta tavalliseen kiireeseen ja hälinään tottuneelle.

Kiinalainen uusivuosi
Ihmisten matkustettua kotikaupunkeihinsa, kadut vaikuttavat todella tyhjiltä.

Kiinalainen uusivuosi 2021 – Härän vuosi

Kauan kauan aikaa sitten ei ollut olemassa Kiinalaista horoskooppia. Mytologian mukaan Jade keisari halusi kuitenkin valita 12 eläintä vartijakseen. Hän lähetti kuolemattoman olennon ihmisten maailmaan levittämään viestiä että mitä aiemmin eläin saapuisi taivaallisen portin läpi, sitä parempi sijoitus sillä tulisi olemaan.

Siispä seuraavana päivänä eläimet lähtivät kohti taivaallista porttia. Rotta nousi ylös aikaisin mutta matkalla se kohtasi joen, jonka varteen sen oli pysähdyttävä voimakkaan virran takia. Odoteltuaan tovin rotta huomasi härän ylittämässä jokea ja huomaamatta hyppäsi härän korvaan.

Ahkera härkä ei moisesta välittänyt, vaan jatkoi matkaansa kohti keisari Jaden palatsia. Palatsilla rotta hyppäsi vaivihkaa härän korvasta suoraan keisarin jalkojen juureen ja näin ollen voitti ensimmäisen sijan härän nenän edestä.

Härkä kiinalaisessa lukukalenterissa. Kuvan lähde: https://kiinalainenuusivuosi.fi

Vuosi 2021 on siis kiinalaisen horoskoopin mukaan härän vuosi ja se tulee uskomuksien mukaan olemaan tuottelias, valoisa ja sisältää vähemmän vastoinkäymisiä kuin päättynyt rotan vuosi.

Vaikka Kiinan kaikki 12 eläinhoroskooppia lupaavat yleensä aina hyvää, niin erityisesti tänä vuonna sopii toivoa että tuleva vuosi tulee todellakin sisältämään vähemmän vastoinkäymisiä kuin mennyt vuosi.

Minkälainen härkä on ihmisenä?

Jos olet syntynyt härän vuonna, niin olet kärsivällinen ja luottamusta herättävä. Härät saattavat kuitenkin myös suuttua ääritilanteissa raivokkaasti. Härkien kanssa on yleensä helppo tulla toimeen mutta toisaalta ne vihaavat epäonnistumista ja vastustusta.

Naispuoliset härät ovat perinteisesti uskollisia vaimoja, jotka kiinnittävät erityistä huomiota lastensa koulutukseen. Miespuoliset härät taas ovat vahvasti isänmaallisia ja pitävät perhettä sekä työtä korkealla arvoasteikoissaan.

Härkien vahvuuksiin kuuluu kärsivällisyys ja he saavuttavat tavoitteensa johdonmukaisella ja kovalla työllä. Muiden mielipiteet eivät vaikuta härkien toimintaan, vaan he tekevät asioita omien ihanteidensa ja kykyjensä mukaan.

Tähän liittyy myös härkien suurin heikkous. Härät eivät ole perinteisesti kovin hyviä kommunikoimaan muiden ihmisten kanssa. He saattavat olla itsepäisiä ja pysyttäytyä omissa suunnitelmissaan kuuntelematta liiemmälti muiden mielipiteitä.

Kuuluisia härän vuonna syntyneitä ihmisiä ovat mm. Barack Obama, Napoleon, Pablo Escobar, Christiano Ronaldo ja George Clooney.

Mutta mikähän eläin sinä mahdat olla kiinalaisen kalenterin mukaan? Jos asia kiinnostaa, niin voit käydä tarkistamassa oman horoskooppisi täältä.

Mitä kiinalainen uusivuosi tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana?

Kun jätetään rotan vuosi taakse, niin tehdään se tyylikkäästi isolla ALELLA, sillä kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi järjestämme 7 päivän alennuskampanjan.

Se tarkoittaa sinulle härkämäisen kovia tarjouksia aikana 8.-14.2.

Tänä vuonna kiinalainen uusivuosi e-villessä pitää sisällään 21 huipputarjousta. Alta näet jo pientä esimakua siitä, mitä tuotteita mm. tulee tarjouskampanjasta lähtemään mukaasi huikeilla alennuksilla!

Doogee S96 Pro IP68 älypuhelin
Doogee S96 Pro IP68 älypuhelin
26
26" Fatbike X-TREME IRON 4" renkailla
Booster M2 älykäs lihashuoltovasara
Booster M2 älykäs lihashuoltovasara
Ulefone Watch Pro älykello
Ulefone Watch Pro älykello
HUION Kamvas 13 laminoitu FullHD piirtonäyttö
HUION Kamvas 13 laminoitu FullHD piirtonäyttö
Blackview Tab 8 tabletti 10.1
Blackview Tab 8 tabletti 10.1" 4G Android 10

Käy tutustumassa kaikkiin huipputarjouksiin kampanjasivulta! Näillä tuotteilla on hyvä aloittaa härän vuosi 2021!

Hyvää kiinalaista uutta vuotta

Koko e-villen poppoo haluaa toivottaa kaikille asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen erittäin hyvää alkavaa härän vuotta!

Gong xi fa cai! 恭喜发财!