Oho! Yllättävän hyvä kiinakännykkä! Halpa Android 4.4 KitKat DG310 -testissä.

Minulla oli testissä kiinalainen DooGee DG310 Android KitKat 4.4. kännykkä. Kerron tässä blogikirjoituksessa käyttökokemuksiani tästä 99,95€ maksavasta älyluurista.

Doogee 310 Android 4.4 KitKat -älypuhelin. Puhelinta on saatavilla mustana ja valkoisena.

Doogee 310 Android 4.4 KitKat -älypuhelin. Puhelinta on saatavilla mustana ja valkoisena.

Ensimmäiseksi Android-puhelimeksi?

Itselleni Android ei ollut käyttöjärjestelmänä entuudestaan kovin tuttu. Muutama vuosi sitten e-villen myytyä SIM-lukitsemattomia iPhoneja tarttui sellainen omaankin käyttöön ja sikäli, kun siinä ei ole ollut mitään suurempaa vikaa, en ole puhelinmerkkiä vaihtanut. Tätä DG310 Android Doogee -kännykkää oli kuitenkin yllättävän miellyttävä käyttää ja sen toimintoihin tottui nopeasti. Hämmästyin puhelinta testaillessani monesta kohdasta; tämä älypuhelin on oikeasti todella halpa ominaisuuksiinsa ja käytettävyyteensä nähden. Suosittelinkin sitä jo velipojalleni hankittavaksi hänen koulunsa aloittavalle lapselle ensimmäiseksi kännykäksi. Toinen käyttäjäryhmä voisi olla ikäihmiset, sillä puhelimessa on lukuisia käyttöä entisestään helpottavia toimintoja, hyvän kosketusherkkyyden omaava näyttö, hyvin puhetta tunnistavia sovelluksia, pikavalintoja, sekä isot ja selkeälukuiset fontit ja valikot.

Puhelin tuntuu hyvältä kädessä. Mikäli Android-laitteita ei ole käyttänyt aiemmin, käytön oppii nopeasti. - DG310 -android luuriin saa kaikki tarvittavat sovellukset Google Play -kaupasta.

Puhelin tuntuu hyvältä kädessä. Mikäli Android-laitteita ei ole käyttänyt aiemmin, käytön oppii nopeasti.
– DG310 -android luuriin saa kaikki tarvittavat sovellukset Google Play -kaupasta.

Puhelimen näppäimet ovat selkeän isot, siinä on runsaasti pikavalintoja ja käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Siksi se sopiikin hyvin kaikenikäisille käyttäjille.

Puhelimen ”näppäimet” ovat selkeän isot, siinä on runsaasti pikavalintoja ja käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Siksi se sopiikin hyvin kaikenikäisille käyttäjille.

Piirrä näytölle “C”-kirjain ja kamera avautuu!

Doogeen erikoisuutena on näytölle piirrettävät pikavalinnat. Puhelimeen voi asentaa 5 eri sovellusta, jotka käynnistyvät, kun näytölle piirtää kirjaimen tai viivan. Esim. kalenterin, laskimen, taskulampun, sähköpostit, kameran tai Candy Crush -pelin saa starttaamaan piirtämällä näytölle vaikkapa W-kirjaimen tai vetäisemällä viivan alhaalta ylöspäin. Tässä pari kuvaa demonstroimaan toimintoa:

Piirtämällä puhelimen näytölle C, M tai W -kirjaimen tai vetämällä viivan oikealta vasemmalle, tai alhaalta ylös käynnistyy haluttu puhelimen sovellus automaattisesti. Näppäinlukkoa ei tarvitse siis poistaa ja etsiä ko. sovellusta erikseen valikoista. Kullekin kirjaimelle tai liikkeelle voi asettaa minkä tahansa sovelluksen, vaikkapa kameran, kalenterin, taskulampun, laskimen tai facebookin.

Kullekin kirjaimelle tai liikkeelle voi asettaa minkä tahansa sovelluksen, vaikkapa kameran, kalenterin, taskulampun, laskimen tai facebookin.

Piirtämällä puhelimen näytölle C, M tai W -kirjaimen tai vetämällä viivan oikealta vasemmalle, tai alhaalta ylös käynnistyy haluttu puhelimen sovellus automaattisesti. Näppäinlukkoa ei tarvitse siis poistaa ja etsiä ko. sovellusta erikseen valikoista.

Kaiuttimen käynnistäminen tai puhelun hylkääminen ranneliikkeellä

Kännyköissä on nykyisin tallennettuna lähes kaikki tärkeät tiedot kuten sähköpostit, viestit, kuvat ja puhelinnumerot. Jos haluaa tarkistaa puhelimesta tai puhelimella asioita kesken puhelun, on hyvä kytkeä kaiutin päälle. DG310:n kaiutin voidaan asettaa kytkeytymään päälle automaattisesti, kun puhelimen ottaa korvalta. DG:ssä on myös muita mielenkiintoisia itse puhelimen liikutteluun liittyviä toiminnallisuuksia:

1. Puhelun hylkääminen ranneliikkeellä
2. Puheluun vastaaminen käden heilautuksella, tai luurin nostamisella korvalle
3. Kaiuttimen automaattinen aktivoiminen, kun puhelimen nostaa korvalta

Puhelun hylkääminen ("punainen luurin kuva") onnistuu kääntämällä puhelimen näyttö alaspäin.

Puhelun hylkääminen (”punaisen luurin kuva”) onnistuu kääntämällä puhelimen näyttö alaspäin.

 

Kännykän voi asettaa vastaamaan puhelimeen nostamalla luuri korvalle. Kännykkä tunnistaa sen, ja linja aukeaa.

Kännykän voi asettaa vastaamaan puhelimeen nostamalla luuri korvalle. Kännykkä tunnistaa sen, ja linja aukeaa.

 

Puhelun voi ottaa vastaan myös heiluttamalla luuria.

Puhelun voi ottaa vastaan myös heiluttamalla luuria.

 

Puhelimen kaiuttimen voi aktivoida käynnistymään, kun luurin ottaa korvalta etsiäkseen jotain tietoa kännykästä ja keskustelua voi jatkaa jouhevasti.

Puhelimen kaiuttimen voi aktivoida käynnistymään, kun luurin ottaa korvalta etsiäkseen jotain tietoa kännykästä ja keskustelua voi jatkaa jouhevasti.

Uutta Android 4.4:ssä: eniten käytetyt widgetit auki yhdellä pyyhkäisyllä aloitusruudulta.

DooGee 310:n Android 4.4 ominaisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus siirtää tarpeellisimpia sovelluksia suoraan aloitusruudulle. Näihin pääsee käsiksi jo ennen näppäinlukituksen avaamista liu`uttamalla sormea vasemmalta oikealta. Niinpä saat eteesi esim. sähköpostit, kalenterin, Whatsappin tai Facebookin yhdellä pyyhkäisyllä.

Tämä toiminnallisuus täytyy aktivoida erikseen asetuksista.

Aloitusruutuun, yhden liu'utuksen päähän voi laittaa vaikka Google maps -karttasovelluksen.

Aloitusruutuun, yhden liu’utuksen päähän voi laittaa vaikka Google maps -karttasovelluksen.

Sano “muikku” ja kamera ottaa kuvan tai kysäise Googlelta vaikka “bussiaikataulut” – Näppärät puheohjaukset

Googlen hakusivu on mitä mainioin. Yhdellä klikillä se näyttää sään ja tietoja lähelläni olevista kohteista ja turistinähtävyyksistä. Google-hakuun voin luonnollisesti kirjoittaa mitä tahansa onkin vailla. Haun yhteydessä oleva puheentunnistus oli iloinen yllätys. Saatan tien päältä huikata puhelimelle vain, esim. “hotelli kuopiosta” tai “bussiaikataulut Helsingistä Ouluun” ja DG310 näpyttää sanat Google-hakuun.

Android-kännykän puheentunnistus toimii yllättävän hyvin ja se kirjoittaa Google-hakuun suomalaiset nimetkin lähes poikkeuksetta oikein.

Android-kännykän puheentunnistus toimii yllättävän hyvin ja se kirjoittaa Google-hakuun suomalaiset nimetkin lähes poikkeuksetta oikein.

Herätyskelloa voi ohjata niinikään äänikomennoilla. Esim. “Snooze” -taikasanalla torkutetaan, eli hiljennetään herätyskello 10 minuutiksi, jonka jälkeen se pirisee uudelleen. “Stop and power on” -lausekkeella herätyskello lakkaa soimasta ja puhelimeen kytkeytyy virrat päälle. Kännykästä löytyy myös toiminto, millä virrat saa katkaistua automaattisesti esim. 01:00 – 06:00 väliseksi ajaksi.

Kameraa voi ohjata ottamaan valokuvan tai videon sanomalla muikku, eli “cheese” tai “capture”. Niinpä luurin voi jättää pöydälle ja koko porukka saadaan selfie-kuvaan. Androidista löytyy äänikomentojen lisäksi tähän tarkoitukseen myöskin ajastin.

Kännykän kamera (1.3 MP etu-, 5 MP takakamera) tottelee puhetta. Komennoille "Cheese" tai "capture" se nappaa kuvan.

Kännykän kamera (1.3 MP etu-, 5 MP takakamera) tottelee puhetta. Komennoille ”Cheese” tai ”capture” se nappaa kuvan.

DG310 -kännykän kameralla saa otettua hyvälaatuisia kuvia.

DG310 -kännykän kameralla saa otettua hyvälaatuisia kuvia.

 

DG310 -kännykän kameralla saa otettua hyvälaatuisia kuvia.

DG310 -kännykän kameralla saa otettua hyvälaatuisia kuvia. Kuvassa muuten Hong Kong Polytechnic Universityn opiskelija-asuntola. Ko. rakennuksessa asuu 3000 opiskelijaa. Allekirjoittanut asui siellä 6kk vuonna 2006.

 

Esittelyvideolta käy esille puheohjaukset ja näyttöön piirtämällä käynnistyvät sovellukset:

Todella halpa Android 4.4 kännykkä vaativammallekin käyttäjälle.

Yhteenvetona voi sanoa, että DooGee 310 on todella edullinen Android älypuhelin, jonka ominaisuudet vetävät vertoja pitkälle aivan eri hintaluokan merkkilaitteisiin.

Lue tarkemmat speksit ja tuotekuvaus: Doogee DG310 5.0” Android 4.4 -puhelin

Ville Majanen

Ville Majanen

Ville Majanen on verkkokauppa e-ville.comin kauppias. Ville muutti Hongkongiin vuonna 2006 suorittamaan vaihto-opiskelua Mikkelin Ammattikorkeakoulusta. Yhden nettikameran myyminen johti toisen nettikameran myymiseen, ja nyt e-villessä touhuaa jo n. 20 työntekijää Hongkongissa ja Shenzhenissä Kiinassa ja verkkokauppa e-ville tarjoaa nettikameroiden lisäksi tuhansia muita edullisia pääasiassa elektronisia vimpaimia edullisin hinnoin.

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

14 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Mitä liitäntöjä luusrissa on ?

 2. Nimetön kirjoitti:

  Olisiko mahdollista että saisin tämän puhelin lahjoituksena ? 🙂 olen kiinnostunut e-villen tuotteista mutta olen köyhäästä perheestä.

 3. Timo Kauppi kirjoitti:

  Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta onko tässä wifi hotspot?

 4. jouni luopajärvi kirjoitti:

  Mikä tää tukee 3G vai jopa 4Gverkkoa

 5. Doogee kirjoitti:

  En pääse puhelimella nettiin, saunalahden liittymä käytössä.
  Onko jotain vinkkiä jostain säädöstä jota en ole löytänyt…

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Olethan tarkistanut, että operaattorisi, tässä tapauksessa Saunalahden palveluasetukset ovat asetettu oikein puhelimessa? Saunalahden sivuilta löytyy kattavat ohjeet palveluasetuksien asettamiseen: http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/196/

   Vaihtoehtoisesti voit soittaa heidän asiakaspalveluun tai käydä Elisa Shopit liikkeessä ja he laittavat asetukset puolestasi.

 6. Jonna kirjoitti:

  Doogee DG310 -älypuhelin saapui lyhyen odotuksen jälkeen hyvin suojatussa pakkauksessa yhdessä kaiken tarvittavan kanssa.

  Puhelimen hämmentävän ohut ja pieni akku herätti alkuun lieviä epäilyksiä, mutta jo testiajossa akku paljastui todella hyväksi, sillä ollessaan kolme ensimmäistä vuorokautta valmiustilassa, akun virrasta hävisi ainoastaan 5%! Arkipäiväisessä käytössä akku kestää kakkospuhelimena jopa neljä päivää, mikä on todella vakuuttavaa!

  Itse puhelin on poikkeuksellisen nopea. Valikot ovat yksinkertaisia, mutta suorastaan nerokkaita. Puhelin ei hidastu multitoiminnoissa juuri lainkaan, joten potkua tosiaan on melkoisesti. Puhelimessa on peruskamera, joka kuitenkin hoitaa hommansa täysin ongelmitta. Puhelin on hyvin herkkä kosketukseen, joten sen hallinta on vaivatonta – ei tarvitse moneen kertaa painella näyttöä: puhelin tunnistaa jo ensimmäisen kosketuksen. Mukana pakkauksessa tulee myös näytön suojakalvo, joka suojaa mutta heikentää kosketusreaktiota. En suosittele sen käyttöä, sillä puhelimen näyttö tuntuu olevan melko jämäkkä, eikä naarmunnu kovin herkästi.

  Puhelimessa on runsaasti ominaisuuksia, joita en itse henkillökohtaisesti tarvitse, mutta joku keskii varmasti niillekin käyttöä. Käyttöönoton yhteydessä oli vaikeuksia saada mobiiliverkko toimimaan, vaikka kaikki asetukset olivat kunnossa. Asia ratkesi päivittämällä oman operaattorin yhteysosoitteen tiedot mobiiliverkkoasetuksissa.

  Puhelin on nyt toiminut parisen viikkoa ilman ensimmästäkään bugia taikka jumittautumista. Kaikki toimii kuten pitääkin, akkua myöten.

  Villen tiimi on kerrassaan onnistunut hankkimaan valikoimiinsa todellisen kultakimpaleen, sillä DG310-puhelin on tähänastisen kokemukseni perusteella jäätävän hyvä puhelin, ehkäpä jopa paras tässä hintaluokassa. Hyvin hoidettu, e-ville, täällä on erittäin tyytyväinen asiakas!

  • Jarkko Jarkko kirjoitti:

   Kiitos Jonna kattavasta palautteesta! On aina mukava kuulla positiivisia kommentteja / palautteja toiminnastamme! Välitin viestin myös kollegoille ja asiakaspalveluun. : )

 7. Androidi12 kirjoitti:

  Eipä kannata hankkia. Tuskin meinaan saa Android päivityksiä eli tietoturvaltaan vanhenee jo vuodessa. Lisäksi sovellusvalikoima alkaa pienentymään.

  • Lasse Apajasalmi kirjoitti:

   Tuotesivuilla olevien asiakaskommenttien perusteella asiakkaat ovat olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä puhelimeen. Myös duunikaverillani on kyseinen luuri käytössä ja hän on kehunut sitä. Play-kaupastahan saa ladattua lisää sovelluksia.

   -Lasse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: