Singles’ Day? Aivan oikein. Maailman suurin yksittäinen ostotapahtuma ei suinkaan ole jo meille suomalaisille tutuksi muodostunut Black Friday, eli kansan kielellä ”musta perjantai”. Se ei myöskään ole juhannus tai pääsiäinen, vaikka Alkon hyllyt niin voisivat antaa ymmärtää. Se on 11.11., eli Singles’ Day tai ”Sinkkupäivä” suomalaisittain sanottuna.

Kiinassa marraskuun 11. päivänä juhlitaan vuosittain ”sinkkujen päivää”, sillä kiinaksi numero yksi tarkoittaa numeraalisen merkityksensä lisäksi yksinäistä ihmistä – eli sinkkua. Tätä on juhlittu Kiinassa jo lähes 30 vuotta, mutta länsimaissa  ja varsinkin Suomessa konsepti on lähestulkoon tuntematon.

11.11 Singles’ Dayn alkuperä

Juhlan oikeasta alkuperästä ei olla varmoja, mutta arvauksia on monenlaisia. Suosituimman kertomuksen mukaan kaikki alkavat Nanjing-yliopiston opiskelijoista vuonna 1993.

Laajimmin hyväksytyin teorian mukaan ryhmä Nanjing-miesyliopiston opiskelijoista olivat kyllästyneitä olemaan sinkkuja, joten he järjestivät sinkuille tarkoitetun tapahtuman aina marraskuun 11. päivänä. Kyseessä oli sinkkukavereiden järjestestämä tapahtuma. Pian se levisi muihin kiinalaisiin yliopistoihin ja ympäri Kiinan kansantasavaltaa kunnioittaen sinkkuna olemista  – eli toisisanoen kaveriporukalla Tsingtao -kaljan juontia ja uhkapelejä 😉

”Kyseessä oli sinkkukavereiden järjestestämä tapahtuma.”

Vähitellen se levisi ympäri maailmaa ja sitten siitä kehkeytyi kaupallinen juhla. Eikä suinkaan pelkästään sinkuille.

Kuinka Singles’ Dayta juhlitaan?

Singles’ Day -juhlasta on tullut todella suuri merkkipäivä Kiinassa ja joka vuosi kyseisenä päivänä järjestetään mittava määrä tapahtumia ja juhlia ympäri maata. Sinkuille järjestetään myös niin sanottuja ”matchmaking” -tapaamisia, joissa lempeä kaipaavat miehet ja naiset pyrkivät löytämään itselleen sitä odotettua elämänkumppania.

Lemmenkipeät tutkivat muiden seuranhakuilmoituksia. Vähän niinkuin me suomalaiset Tinderissä.

Toiset meistä nauttivat myös yksinolosta, eikä heitä suinkaan ole unohdettu. Kiinassa sinkkuna voit nimittäin säästää rahaa. Ei ainostaan sillä, ettei puolisolle tarvitse paniikissa ostaa viime tingassa joululahjoja – vaan voit saada alennusta ollessasi sinkku. Kyllä, kuulit oikein. Singles’ Dayn kunniaksi osa liikkeistä antaa lisäalennuksen tuotteista, mikäli asiakas pystyy todistamaan myyjälle olevansa naimaton tai sinkku.

Facebookin parisuhdetilan muuttaminen ei riitä (Kiinassa muuten Facebook on blokattu). ”Sinkkuustodistuksen” voi pyytää esimerkiksi työkaverilta, joka allekirjoittaessaan lapun todistaa ystävänsä sinkkuuden. Singles’ Day onkin siis omalla tavallaan käänteinen versio länsimaissa juhlitusta ystävänpäivästä.

Virallisesti sinkku. Nyt tänne se ale-kuponki!

Romanssi ei kuitenkaan ole ainoa asia mikä liittyy tähän juhlaan. Singles’ Day on Kiinassa samantapainen päivä kuin Black Friday Amerikassa, jolloin liikkeillä, tavarataloilla, verkkokaupoilla ja jopa ravintoloilla tai karaokepaikoilla on huikeat alennukset. Kiinalaiset ovat tunnetusti kovia tekemään ostoksia, joten juhlasta on tullut erittäin suuri shoppailutapahtuma. Eikä pelkästään suuri, vaan maailman suurin.

”Eikä pelkästään suuri, vaan maailman suurin”

Viime vuonna Alibaba ilmoitti Singles Dayn myynniksi 74.1 miljardia dollaria. Ja tänä vuonna tavoitteet ovat kovemmat.

Vuonna 2020 Alibaba ilmoitti sinkkupäivän kampanjan kokonaismyynniksi järkyttävät 74.1 miljardia dollaria. Tämä summa ylitti kirkkaasti Amerikassa järjestettyjen Black Fridayn sekä Cyber Mondayn myynnin yhteenlasketun summan ja on nyt selkeästi niitä suurempi. Singles’ Day on alkanut myös yhä enemmän nostaa päätään meillä lännessä. Suomessa tosin harmillisesti vielä lasten kengissä (mutta ei pitkään).

Mitä Singles’ Day tarkoittaa meille suomalaisille?

Halpoja hintoja, huipputuotteita ja fiksuimmille myös varaslähdön Black Friday -tarjouksiin. Harmillisesti useat suomalaiset eivät ole vielä omaksuneet tätä maailman suurinta ostopäivää, mutta e-ville.com pitää huolen, että sinä ja muut suomalaiset löytävät parhaat tuotteet järisyttävän halpaan hintaan Singles’ Day -kampanjan aikana 1.-11.11.

Rohkenemme olla eri mieltä 🙂

Singles’ Day e-villessä – 11 päivää älyttömiä tarjouksia

Sinulla on varmaan jo vahva ymmärrys siitä, mitä Singles’ Day tarkoittaa maailmalla. Entäpä mitä se tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana? Suuria alennuksia. Kyllä, kyllä! Me annamme sinulle mahdollisuuden ”Black Friday -varaslähtöön”

Singles’ Day tarjoaa loistavan tilaisuuden tehdä edullisia hankintoja itselleen, mutta Singles’ Day on myös erinomainen ajankohta muistaa läheisiä ja tuttavia. Singles’ Day ajoittuu sopivasti joulusesongin alkuaikaan, mikä tekee maailman suurimmasta ostotapahtumasta erinomaisen tilaisuuden ostaa joululahjat ajoissa ja edulliseen hintaan!

Tarjoamme sinulle 1.-11.11. välisenä aikana yksitoista huikeaa tarjousta. Tutustu Singles’ Day tarjouksiin täällä, sillä näitä ei kannata missata! Olitpa sitten sinkku tai et, tarjoamme sinulle 11 järisyttävää super-tarjousta 1.-11.11. välisenä aikana. Tutustu upeisiin tarjouksiin, vielä kun tavaraa riittää.