Ruoanlaittotarvikkeita

Päätin ottaa testiin joitain e-villen suosituimpia keittiötarvikkeita. Valikoimaa olisi ollut paljon, mutta halusin testata hauskimpia ruoanlaittotarvikkeita, joita valikoimasta löytyy. Sellaisia, jotka soveltuvat erinomaisesti kotikokille lahjaksi tai muuten ovat idealtaan mielenkiintoisia.

Itse harrastan ruoanlaittoa ja tykkään kokeilla sekä uusia ruokalajeja, myös uusia ruoanlaittotapoja ja kiireisesen elämänrytmin myötä tämänkaltaiset, ruoanlaittoa nopeuttavat pikkuvälineet kiehtovat aina.

Otin lopulta neljä tuotetta testiin: Ananasporan, omenasorvin, porkkanan teroittimen sekä sitruunasuihkeen. Laitoin vielä loppuun äidiltäni saadun reseptin omenapiirakasta, joka oli pakko tehdä samalla, kun kirjoitin blogia.

Ananaspora – Helpon jälkiruoan metsästys

Ananaspora
Todella vaivaton käyttää ja ananas oli niin hyvää, että söin kaksi kokonaista ananasta

En ole aiemmin kokeillut tuoretta ananasta kuorineen, vaan olen tyytynyt joko valmiiksi kuorittuun tai tölkkiananakseen. Suoraan sanoen olin alunperin hieman skeptinen tästä tuotteesta. Olen nähnyt kaupassa vastaavia metallisia laitteita ja ylipäänsä ajattelin ananaksen olevan senverta kova hedelmä, ettei muovisella spiraaliporalla tästä saa kalua. Yllätys oli suuri, kun laite pureutui ananakseen kuin kuuma veitsi voihin ja sain noin puolessa minuutissa itselleni lautasellisen tuoretta ananasta, joka oli senverta hyvää, että söin koko ananaksen ennen kuin ehdin ottamaan tästä kuvia, joten jouduin käydä kaupassa ostamassa uuden. Laite jätti kodan kuoriin, joten ananas oli syötävää sellaisenaan. Suosittelen kylmää ananasta jälkiruoaksi mihin tahansa grillipöytään. Toimii!

Hyvää:

 • Viipaloi ja poistaa kodan ananaksesta valmiiksi
 • Helppo käyttää & siivota
 • Saat ananaksen kuoresta juomalasin

Huonoa:

 • Minulla ei ole enempää ananasta

Tuote löytyy täältä: Ananaspora 3,95€

Porkkanan teroitin

Porkkanan teroitin
Helppo tehdä hauskoja koristeita salaattiin tai perheen pienemmille. Yllätyksenä itselle sisälsi myös kuorimaterän

Porkkanan teroitin on yksi suosituimpia tuotteita e-villen ruoanlaitto -kategoriassa. Alle 4 euron hintaisena ymmärrän viehätyksen täysin, sillä tämä toimi teroittimen lisäksi myös oivana kuorimena, sillä teroittimen päädyssä on erillinen kuorimaterä. Tein kokeeksi hieman koristeita salaattiin ja laite toimi kuten lupasi. Ainoana ongelmana oli, että laite ei soveltunut kiinalaismallisille hormooniporkkanoille (paksuus n. 5cm), joten ostin käyttöä varten hieman kapeampia, kotimaisen kokoisia porkkanoita.

Hyvää:

 • Sisältää lisäksi perinteisen kuorimaosion
 • Hauska!
 • Helppo tehdä tyylikkäitä koristeita

Huonoa:

 • Ei sovellu paksuille porkkanoille

Tuote löytyy täältä: Porkkanan teroitin 3,95€

 Sitruunaspray

Pumppu kiinni sitruunaan ja voilá
Pumppu kiinni sitruunaan ja voilà

Sitruuna tai lime piristää mukavasti salaatteja tai kanaruokia. Setissä tulee kaksi sprayta, pienempi limelle ja suurempi sitruunalle ja muille sitrushedelmille. Ruuvimainen osa työnnetään sisään hedelmään, jonka jälkeen pumppua painamalla spray suihkuttaa tuoretta sitruuna /limemehua. Vinkkinä suosittelen leikkaamaan päädyn nystyn pois ennen sprayn asettamista paikoilleen. Helpottaa kummasti. Tämän jälkeen spray toimii ongelmitta, joskin huomasin, ettei spray ime sitruunaa kuivaksi, joten mikäli tarkoitus on käyttää koko sitruunan mehu, on perinteinen konsti parempi kuin pussillinen uusia. Soveltuu hyvin kesäpöytään tai esimerkiksi drinkkien tekoon.

Hyvää:

 • Helppo käyttää

Huonoa:

 • Ei ime sitruunaa kuivaksi

Tuote löytyy täältä: Spray hedelmämehulle 3,95€

Omenasorvi – Kuori, viipaloi ja poista kota kerralla

Omenasorvi
Omenasorvi nopeutti omenoiden käsittelyä huomattavasti

Tykkään itse laittaa usein omenapohjaisia ruokia, kuten salaatteja tai piiraita. Omenoiden kuoriminen on kuitenkin hieman aikaavievää puuhaa. Omenasorvi on suurehko laite pieneen tehtävään, mutta se suoriutuu tästä erinomaisesti. Omenasorvi paitsi kuorii omenan, se myös poistaa kodan sekä viipaloi omenan valmiiksi. Piirakkaa tai välipalaa varten aivan loistava vimpain ja tämä tulee jäämään myös omaan keittiööni.

Hyvää:

 • Kuorii ja poistaa kodan nopeasti
 • Tasapaksuja, ja oikean muotoisia viipaleita

Huonoa:

 • Jätti hieman kuoria lähelle kantoja

Tuote löytyy täältä: Omenasorvi 16,95€

 

Omenapiirakkaresepti

Omenapiirakka
Kolmessa vartissa erittäin hyvä piirakka

Ajattelin sisällyttää loppuun jonkun passelin reseptin, joka hyödyntäisi jotain ylläolevista tuotteista. Käytettyäni omenasorvia, teki mieleni omenapiirakkaa.

Omenapiirakkareseptejä on loputon määrä ja jokaisella on oma käsitys siitä, millainen omenapiirakan tulisi olla. Tämä resepti on äitini käyttämästä puolukkapiirakasta mukailtu. Pienestä uunista johtuen käytän pyöreää noin 25cm uunivuokaa. Uunipeltiä varten tuplaa ohje. Korvaa täyte puolella litralla puolukoita, niin saat maailman parasta puolukkapiirakkaa!

Pohja:
1 muna
1 dl sokeria
1 dl kermaa
½ dl sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Täyte:
2 omenaa viipaloituna
1/3 dl fariinisokeria

Päällinen:
25 g voita
2/3 dl sokeria
2/3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri (riittää, kun ovat hyvin sekaisin). Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää vaahtoon kerma ja hieman jäähtynyt rasva. Lisää seokseen jauhot parissa erässä. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille tai vuokaan. Lisää omenaviipaleet ja ripottele fariinisokeri omenoiden päälle. Voit myös lisätä kanelia halutessasi jos tykkäät. Minä en tykkää. Nypi käsin voi, sokeri ja vehnäjauhot tasaiseksi ryynimäiseksi seokseksi. Mikäli päällinen on liian rasvaista, lisää sokeria sekä jauhoja, kunnes murotaikina on tasaisen ryynimäinen eikä tartu sormiin. Ripottele piirakan päälle ja paista uunissa 20-25 minuuttia kunnes piirakka ruskistuu päältä.

Syö.

Hauskaa alkavaa heinäkuuta kaikille!

-Tuomo