Toimistolla alkoi kiertämään huhua, että valikoimiin on tulossa lisäyksiä liittyen mobiililaitteilla otettaviin kuviin. Huomattuani toimiston pöydällä teleskooppivarren ja BT-kaukolaukaisimen (selfiekeppi / selfietikku) päätin tarttua haasteseen ja kirjoittaa blogi-postauksen liittyen uutuksiin ja suosituimpiin mobiilikuvauksen lisälaitteisiin.

Mikä ihmeen selfie?

Selfiellä, tai meitsiellä tarkoitetaan puhelimen etukameralla itse otettua omakuvaa. Kuva napataan nopeasti ja jaetaan usein tämän jälkeen sosiaalisessamediassa kuten Facebookissa (lähde: wikipedia).

1. Teleskooppivarsi puhelimelle tai kameralle

Teleskooppivarret eli ns. ’selfie-tikut tai selfie-keppi’ helpottavat huomattavasti meitsieiden ottamista ja mukaan kuvaan saa mahdutettua helpommin koko porukan. Varsien pituutta pystyy säätämään jopa metrin pituiseksi ja kuvan ottaminen onnistuu joko painamalla bluetoothilla toimivaa näppäintä varresta tai erillisellä kauko-ohjaimella. Selfie-tikku on erinomainen ottaa mukaan esimerkiksi matkalle ja omien maisemakuvien ottaminen helpottuu huomattavasti.

Valikoimista löytyy kolmea erilaista teleskooppivartta:

Langallisessa teleskooppivarressa on erillinen johto, joka liitetään puhelimen kuulokepaikkaan (3,5mm). Tämän jälkeen varressa olevaa nappia painamalla kuvan ottaminen onnistuu ilman suurempaa vaivaa. Tämä mahdollistaa nopean kuvan ottamisen, sillä sinun ei tarvitse yhdistää puhelinta bluetoothiin. Kaapeli siis vain kiinni ja hymyä!

Bluetoothilla toimivissa teleskooppivarsissa on sisäänrakennettu bluetooth, joten tarkoituksena on parittaa (=yhdistää) puhelimesi varren bluetoothin kanssa. Tämän jälkeen varressa olevaa nappia painamalla voit ottaa kuvan. Yhdistäminen sujui ongelmitta niin Android kuin iOS tuotteiden kanssa. Monipuolisimmasta selfie -tikusta löytyy myös näppäimet zoomille sekä varteen liitettävä kolmijalka.

Minkälaisia kuvia teleskooppivarrella on sitten mahdollista ottaa? Havainnollistamaan teleskooppivarren käyttöä ja laajakulmalinssin vaikutusta alla kuva e-villen Instagram-tililtä. Tältä näyttää kovin usein toimiston lounastauko:

 

A photo posted by @evillecom on

 2. Ulkoiset linssit

Erilaisten ulkoisten linssien avulla mobiililaitteen kamerasta saa huomattavasti paljon enemmän irti. Tällä hetkellä suosituin linssi mobiililaitteisiin on fisheye. Linssi kiinnitetään vain klipsillä puhelimeen ja on tämän jälkeen käyttövalmis. Tämän kaltaiset linssit sopivat siis lähes kaikkiin tällä hetkellä oleviin puhelinmalleihin joista löytyy kamera.

 

ilmanlinssialaajakulmalinssiFisheye

Ylläolevat kuvat on otettu 3 in 1 linssisetillä. Pakkauksen mukana tulee siis fisheye, laajakulma ja macro- linssit. Laajakulmalinssi avulla pystyy ottamaan kuvaa 140 asteeseen sakka, fisheyella taas kuvakulma on jopa 180 astetta.  Macrolinssi suurentaa kuvattavaa kohdetta jopa 10 kertaisesti.  Ero on siis huomattava verrattuna älypuhelinkameroiden ominaisuuksiin.  Linssit ovat helppo tapa tuoda piristystä älypuhelimella otettuhihin kuviin.

 

A photo posted by @evillecom on

Linkki tuotteeseen: 3 in 1 linssisetti

3. Kolmijalka

Kaukolaukaisinta voi käyttää myös muihin kuvaustarkoituksiin. Kolmijalka on näistä tarkoituksista hyvä esimerkki. Varsinkin hämärällä otetut kuvat ovat helposti epätarkkoja, kolmijalka kaukolaukaisin yhdistelmällä voi ottaa kuvan ilman pelkoa ’tärähtäneestä’ kuvasta.

Kolmijalka

Linkki tuotteeseen: Kolmijalka puhelimelle

Aikaisemmin esitelty 3 in 1 teleskooppivarsi yhdistää siis 3 ominaisuutta, ns. ’selfie-tikun’, kolmijalan ja kaukolaukaisimen. Mikä ero sitten teleskooppivarren kolmijalalla oli verrattuna kaupassa erikseen myytävään kolmijalkaan?

Teleskooppivarren kolmijalka huomattavasti paljon heppoisampi ja sen säätelymahdollisuus oli pienempi kuin varsinaisen kolmijalan.  3 in 1 teleskooppivarren paras puoli on sen keveys ja se, että sen saa helposti osiin. Näin ollen se on pieni kantaa mukana ja se muuntautuu moneen. Tällöin jos tarve esim. selfietikulle tulee yllättäen on se helppo vain kaivaa laukusta käyttöön.

4. Sormikkaat kosketusnäytölle

Suomen sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja tämän takia onkin hyvä valmistautua kiperiin pakkasiin kosketusnäytölle tarkoitetuilla sormikkailla! Sormikkaiden avulla onnistuu viesteihin vastaaminen, mutta tarvittaessa myös kuvien napsiminen.

Linkki tuotteeseen: Sormikkaat kosketysnäytölle

Tällä neljän combolla selfien onnistuminen on taattu myös Suomen talviolosuhteissa.

– Opri

[email protected]