Lahjaideoita valokuvaajalle

Lahjojen hankkiminen valokuvausta harrastavalle voi olla vaikeaa, etenkin mikäli ei itse juuri perusta valokuvauksesta. Pelkästäään e-villen valikoimissa on yli 100 kameratarviketta ja kameramalleja on lukematon määrä, joten lahjaa ostaessa menee helposti sormi suuhun. Kokosin tähän blogikirjoitukseen joitain takuuvarmoja lahjaideoita, jotka eivät rasita kukkaroa liikaa ja joita varten sinun ei tarvitse muistaa oliko lahjan saajalla nyt Nikon D750 vai Canon 700D vai 5D Mark 3.

Kokosin tähän blogikirjoitukseen joitain
takuuvarmoja lahjaideoita, jotka eivät
rasita kukkaroa liikaa

1. Valokuvat koneelle tai kännykkään langattomasti – Toshiba WiFi-muistikortti

WiFi-muistikortti mahdollistaa kuvien siirron koneelle tai kännykkään langattomasti
WiFi-muistikortti mahdollistaa kuvien siirron koneelle tai kännykkään langattomasti

Tavallisesti valokuvat täytyy siirtää kamerasta joko kaapelin välityksellä tai ottamalla muistikortti irti kamerasta. Toshibalta on kuitenkin tullut markkinoille muistikortti, jonka olemassaolosta moni kuvaaja ei ole vielä edes kuullutkaan. Kyseisen kortin avulla voi siirtää kuvat suoraan kamerasta langattoman verkon välityksellä esimerkiksi läppäriin tai kännykkään ja siitä edelleen pilvipalveluun, joten kokonaisesta kuvauskeikasta voi selvitä yhdellä muistikortilla. Kurkista myös asiakkaamme, Ville S:n testi ja tuotearvostelu WiFi-muistikortista.

Toshiba WiFi-muistikortti 8GB Class 10
Toshiba WiFi-muistikortti 16GB Class 10
Toshiba WiFi-muistikortti 32GB Class 10

2. Retrokuvaamista parhaimmillaan – Fujifilm Instax Mini-pikakamera

Fujifilm Instax Mini
Pikakamera on varmasti jokaiselle valokuvausta harrastavalle mieluisa lahja

Kirjoitin aiemmin omista kokemuksistani käyttötarkoituksista pikakameroille (”5 syytä hankkia polaroid-kamera”) Pikakamerat tai tutummin polaroid-kamerat ovat kameroita, joissa muistikortin tai filmin sijaan kuvat valotetaan erilliselle valotusarkille, jotka ”tulostuvat” kamerasta heti kuvan näpsäistyäsi. Fujifilm on tuonut tämän retrohenkisen kameran takaisin Instax Mini-sarjassaan. Helppokäyttöiseen pikakameraan on mahdollista saada paljon erilaisia filmiarkkeja, joita e-villelläkin on valikoimissa aina perusvalkoisesta Hello Kitty-teemaisiin filmiarkkeihin. Normaalisti arkkeja on paketissa 10, joten lahjatilaukseen kannattaa ottaa mukaan muutama paketti eri filmiarkkeja.

Fujifilm-pikakamera
Valkoinen Fujifilm-filmiarkki 10kpl
Värikäs Fujifilm-filmiarkki 10kpl
Hello Kitty-filmiarkki 10kpl

3. Kännykkäkuvaajan tarvikepaketti – Selfiepod ja linssisetti

Kännykkäkuvaajalle tarkoitettuja tarvikkeita
Yllä 3in1 kännykkäkameran linssi, alla ”selfietikku”, jossa etälaukaisin.

Kännyköiden kamerat ovat parantuneet huomattavasti viime vuosina ja nykyisin kuvasta ei välttämättä pysty edes sanomaan, onko se otettu kännykällä vai järellä järkkärillä. Myös kännyköitä varten tehdyt kameratarvikkeet ovat yleistyneet ja näistä kenties suosituimpia ovat erilaiset linssit sekä selfiepodit tai ”selfiekepit” kuten näitä myös nimitetään. Opri käsitteli näitä ja muutamaa muuta tuotetta myös aiemmin blogissamme.

Myös kännyköitä varten tehdyt kameratarvikkeet
ovat yleistyneet ja näistä kenties suosituimpia
ovat erilaiset linssit sekä selfiepodit

3 in 1 linssisetti sisältää nimensä mukaisesti 3 linssiä; makro-, kalansilmä- ja laajakulmalinssin. Linssit on helppo kiinnittää puhelimeen kuin puhelimeen mukanatulevalla klipsillä. Mukana tulee myös pari kappaletta linssinsuojuksia, jotta linssit välttyvät ylimääräisiltä naarmuilta. Selfietikku puolestaan muuntautuu tarvittaessa myös kolmijalaksi. Tikun varressa on etälaukaisin, joten kuvaajan ei tarvitse säätää puhelimen ajastimen kanssa kuvaa otettaessa. Allekirjoittaneella oli vastaava keppi mukana Barcelonassa viime kesänä.

3 in 1 linssisetti kännykälle
3 in 1 teleskooppivarsi kännykälle

4. Luontokuvaajan kaveri – Joustava kolmijalka

Taipuisa kolmijalka
Joustava kolmijalka soveltuu kuvaamiseen paikoissa, joihin tavallinen kolmijalka ei riitä.

Tämä näppärä kolmijalka soveltuu erinomaisesti luonnossa liikkuvalle kuvaajalle. Tripodi on suunniteltu niin, että se on mahdollista asettaa epätasaisellekin pinnalle tai vaihtoehtoisesti kietoa esimerkiksi puun tai pylvään ympärille. Mokoma ei painakaan juuri mitään ja mahtuu pieneen tilaan. Kolmijalka on tarkoitettu ennenkaikkea pokkareille ja muille hieman pienemmille kameroille, mutta miksei tämä kävisi myös pienehkölle järkkärillekin, mikäli kamerassa ei ole kovin suuri objektiivi kiinni.

Taipuisa kolmijalka kameralle

5. When all else fails… Klassikkolahjat kunniaan

Kamerareppu
Hyvä kamerareppu saa lahjan saajan suunpielet varmasti hymyyn!

Mikäli arvelet, että lahjan saaja, oli kyseessä ystävä, sukulainen tai mielitietty, ei arvosta pikakameraa tai kännykkätarvikkeita, voi hieman perinteisemmistä kameratarvikkeista tehdä varman lahjahitin. Jokaisen valokuvaajan koti on täynnä muistikortteja, joita löytyy jokaisesta laatikosta ja hyllyltä ja näitä ei yleensä ole merkitty. ”Ainiin tällä kortilla on ne viime kesän festarikuvat ja tässä on se juhannuksen mökkireissu”.

22-paikkainen muistikorttilaukku pitää kortit yhdessä paikassa ja eri taskuihin on helppo merkitä mitä kortti pitää sisällään. Myös hyvä kameralaukku on aina erinomainen lahja. Monet valmistajat tekevät varta vasten kameroille tarkoitettuja reppuja, joissa on erillisiä lokeroita eri objektiiveille ja tarvikkeille ja kuvaamista varten suunnitellut taskut, joihin pääsee käsiksi helposti tarpeen vaatiessa. Kattava lahjapaketti sisältää vaikkapa laadukkaan kamerarepun, muistikorttilompakon sekä tälle täytettä.

Flip cover-kamerareppu
Muistikorttilompakko
Muistikortit

Mikä sinun mielestäsi on paras lahja valokuvaajalle? Harrastatko itse valokuvausta? Keskustele kommenteissa.

Terveisin

Tuomo