Jaakko H. vertasi Samsungin latureita LDNIO USB-verkkovirta-adapteriin ja Ophion Resiter 2.1A nopea latauskaapeliin. Team LDNIO+Ophion saa vastaansa suuren ja mahtavan Samsungin. Kumpi voittaa latausnopeudessa? Lue testi.

Samsung VS LDNIO+Ophion

Mietitäänpä aluksi vähän Samsungin omia latureita verrattuna LDNIO 2in1 USB-verkkovirta-adapteriin, johon on liitettynä Ophion Resiter 2.1A nopea latauskaapeli.

Minulle on jäänyt yleisesti huono käsitys Samsungin latureista monestakin syystä. Kahdesta laturista on hajonnut johdon suojakuori ja johdot ovat tulleet esille puhelimeen liitettävästä pistokkeen juuresta. Myös kaksi muuta Samsungin laturia on alkanut ajan myötä löystyä. Se on jopa aiheuttanut sen, ettei lataus enää onnistu laturin väljyyden takia. Yksi laturi alkoi jopa syödä virtaa puhelimesta, vaikka tarkoitushan on minun käsitykseni mukaan ladata sitä…

Sitten kun otetaan aiheeksi LDNIO:n adapteri johon on liitetty Ophion:in latauskaapeli, on kokemukset tähän saakka olleet huomattavasti paremmat. Hinta vaikuttaa aluksi korkealta, mutta maksaa itsensä takaisin. Tässä 5 tekijää joissa parivaljakko LDNIO+Ophion päihittää Samsungin:
1. Adapteriin saa kaksi USB-johtoa, jolloin vaikkapa kameran ja puhelimen lataus onnistuu samanaikaisesti. Jääpähän läppäriin tilaa muillekin USB-laitteille kun vain latausta vailla oleville.

2. Lataamisnopeus on parempi, jonka kyllä itse huomasin selvästi, vaikka moni oli sanonutkin ettei eroa ole havaittavissa. Testasin latausta Honor 7 puhelimella normaalilla Samsungin laturilla (kiinteä johto) sekä LDNIO-OPHION yhdistelmällä ja tulos oli seuraava:
LDNIO-OPHION yhdistelmä: 50 % 1 tunti 5 minuuttia.
Samsung-laturi kiinteällä johdolla: 30 % 1 tunti.

3. Laturi johtoineen vaikuttaa jämäkältä, enkä usko että se löystyy samalla tavalla kuin Samsungin laturit ovat tehneet. Se myös ”lukittuu” puhelimeen, mitä osa Samsungin omista latureista ei tee.

4. Latauskaapeli on hyvin taipuvaa materiaalia, ikään kuin kengännauha eikä sähköjohto. Tämä estää kaapelin hajoamisen ja sitä voi taivutella ja säilyttää pienelläkin rullalla ilman vaurioita.

5. Ophionin kaapeli soveltuu nopeutensa ansiosta tietysti hyvin myös tiedonsiirtoon.

– Jaakko H.