Älypuhelimien suosio kasvaa eikä loppua ole näkymässä. Suomessa noin kaksi kolmasosaa omistaa älypuhelimen eli vajaa 2 miljoonaa ihmistä. Älypuhelin on muutenkin todella merkittävässä roolissa arkielämässä, ehkä jopa liiankin? Puhelimen kylkeen on mahdollista ostaa paljon lisävarusteita.

Tähän joululahjaideakirjoitukseen ajattelin kuitenkin koota tarvikkeita, jotka sopivat kaikille älypuhelimille riippumatta siitä, onko se Nokia, Samsung, Apple tai jokin muu. Ostamalla jonkin seuraavista 6-tuotteesta voit olla varma, että se sopii jokaiseen älypuhelimeen. Tilaamalla lahjat ajoissa netistä vältät ärsyttävät jouluruuhkat.

1. Musiikin ystävälle laadukkaat kuulokkeet parilla kympillä

xiaomi piston 2

Tyylikkäät Xiaomi Piston 2 -kuulokkeet, jotka voittivat vuoden 2014 tuotedesign -palkinnon (iF Product design Award). Kuulokkeet eivät pelkästään ole tyylikkäät, mutta myös erittäin laadukkaat. Ääni on lähes kristallin kirkas ja tarpeeksi matalalle ulottuva basso tekee musiikin kuuntelusta mukavaa. Kaapeli on tehty kestävästä kevlarista, joka kestää vetämistä ja taivuttelua. Kaapelissa on myös mikrofoni ja näppäimet kappeleiden vaihdolle, jotka tukevat iOS ja Android -käyttöjärjestelmiä. Asiakkaamme Samuel teki loistavan tuotearvostelun blogiimme:”Laadukkaita nappikuulokkeita etsimässä – Xiaomi Piston 2 -kuulokkeet”.

Linkki tuotteeseen: Xiaomi Piston 2 -kuulokkeet – 21,95€

2. ”Selfie-tikku” vuoden 2014 parhaimpia innovaatioita

selfiestick

Tämä on tuote joka pistää hymyilyttämään ja samalla salaa jokainen haluaisi itselleen samanlaisen. Äärettömän hyödyllinen lisäkäsi, kun haluaa ottaa kuvia kavereiden, perheeen tai itsensä kanssa. Varmasti onnistunut lahja esimerkiksi teinitytölle. Enää ei tarvitse pyytää vierasta henkilöä ottamaan kuvaa tai yrittää asetella puhelinta aina yhtä huonoon kuvakulmaan. Time magazine listasi hiljattain vuoden 2014 parhaimpia innovaatioita ja selfie-tikku mahtui top 25 listalle mm. Applen iWatchin kanssa.

Selfie-keppi toimii bluetooth yhteydellä ja kuvia voi ottaa tikun käsipidikkeestä. Mukana tulee kolmijalka, etälaukaisin ja teleskooppivarsi. Teleskooppi on pienimillään vain 16cm pituinen, joten se mahtuu laukkuun tai jopa taskuun. Maksimipituus on 85cm. Lue ja katso myös 4-tuotetta ja vinkkiä selfien ottamiseen Oprin blogikirjoituksesta.

Linkki tuotteeseen: Teleskooppivarsi puhelimelle 3-in-1 – 21.95€

3. Matkalle älypuhelimen tueksi – Bluetooth kaiutin lisäakulla

bluetooth asimom

Älypuhelimiin on yritetty rakentaa jos jonkinlaista ”bass boost” -kaiutinta ilman sen suurempaa menestystä. Kannettava bluetooth kaiutin on todella hyödyllinen lyhyimilläkin matkoilla. Pystyt toistamaan musiikkia langattomasti kaikista mobiililaitteista joko kaapelilla tai bluetooth-yhteyden avulla. Mukana tulee kätevä lataustelakka, joka toimii samalla lisäakkuna microUSB -kaapelin avulla esimerkiksi puhelimille tai itse kaiuttimelle.

DOSS Asimomin äänenlaatu on erinomainen ja kirjoitinkin tästä keväällä tuotearvostelun blogiimme: ”Kannettava bluetooth -kaiutin testissä”. e-villen sivuilla arvosana on 4.5/5 tähteä.

Linkki tuotteeseen: DOSS Asimom Bluetooth-kaiutin – 39.95€

4. Linssisetti – Kaikille niille, jotka ottavat kuvia kännykällä

fisheye linssit 3-in-1

Linsseillä saa uusia hauskoja ja erilaisia kuvakulmia arkisista tilanteista. Makrolinssillä ottaa hienoja kuvia pienistä kohteista. Laajakulmalinssillä saa otettua kuvia todella laajalta alueelta ja kuvaan saa mahtumaan jopa 140 astetta. Fisheye antaa samanlaisen efektin kuin jos katsoisi ovisilmästä, tämä takaa todella hauskat kuvat! Voit katsoa lisää lahjaideoita Tuomon kirjoittamasta blogikirjoituksesta:”5-parasta lahjaideaa valokuvaajalle”.

Linkki tuotteeseen: Linssisetti puhelimeen 3-in-1 – 14.95€

5. Autoilevan ihmisen paras kaveri – autoteline ilmastointiritilään

autoteline ilmastointiritilaan

Paljon autoilevan yksi tärkeimmistä lisävarusteista on teline ilmastointiritilään. Imukuppitelineet tuulilasiin ovat vaarallisia, sillä ne peittävät näkökenttää ja ovat itseasiassa laittomia tästä syystä. Teline toimii autoissa joissa ritilä on vaakatasossa. Puhelin on myös paljon paremmin käsien ulottuvilla kuin jos se olisi taskussa tai imukuppiin kiinnitettynä tuulilasiin.

Linkki tuotteeseen: Autoteline ilmastointiritilään – 6.95€

6. Powerbank -lisäakku on tärkein lisävaruste

tuotearvostelu blog newsletter

Älypuhelimien akut kestävät pahimmissa tilanteissa puoli päivää ja ehdoton lisävaruste puhelimelle on powerbank eli varavirtalähde. Puhelimessa on jatkossa aina virtaa, joten yhteydenpito ei ainakaan katkea akun loppumisen takia. Kirjoitin myös aiemmin blogiimme ostajan oppaan varavirtalähteen ostajalle. Xiaomin lisäakut ovat ehdottomasti valikoimamme parhaimpia ja luotettavimpia. Xiaomilla on älypuhelinbisneksesssä suurin markkinaosuus Kiinassa ja maailmalla se on kolmantena heti Samsungin ja Applen jälkeen.

Linkki tuotteeseen: Xiaomi varavirtalähde 10400mAh – 21.95€

Muut varavirtalähteet – alk. 7.95€

Tässäpä taas hieman lahjaideoita pukinkonttiin! Lisää lahjaideoita löydät e-villen joulukategoriasta.

PS. Tarjoamme kaikkiin marras-joulukuun tilauksiin pidennetyn 45 päivän palautusoikeuden.

 

– Jarkko

[email protected]