Tässä blogissa puhelinten tuotepäällikkö Lasse esittelee Oukitelin 4 uutta puhelinta ja testaa Oukitel Mix 2 -lippulaivan. Infinity-näytöt eli ” reunattomat” -näytöt ovat olleet viimeaikojen teema puhelinmarkkinoilla. Yksi mielenkiintoisimpia uutuuksia on Oukitel Mix 2, joka on 6 tuuman puhelin, jossa on erityisesti satsattu korkeaan näyttö-runkosuhteeseen.

Oukitelin uudet mallit julki – Kärkenä Mix 2 6″ -lippulaiva

Oukitelin uudet mallit vasemmalta oikealle: Mix 2, K8000, K5000 ja C8 4G.

Oukitelin uudet mallit vasemmalta oikealle: Mix 2, K8000, K5000 ja C8 4G.

Oukitelilta julkaistiin vähän aika sitten liuta uusia malleja, jotka ovat Mix 2, K8000K5000 ja C8 4G. Isona teemana uusissa puhelimissa on ollut kasvattaa näyttö-runkosuhdetta kuitenkaan unohtamatta Oukitelin suurinta vahvuutta eli maailman parhaita akkukesto-ominaisuuksia. Uusista laitteista ehkä mielenkiintoisin on Mix 2, joka on Infinity-näytöllä ja kovan luokan spekseillä varustettu älypuhelin. Infinity-näyttö tarkoittaa laitetta, jonka reunat on häivytetty miltei kokonaan niin, että laite on edestä katsottuna pelkkää näyttöä. Tämä on uusimpia puhelinalan villityksiä, joka sai tuulta alleen alkuvuodesta toisen tunnetun Kiinalaisen valmistajan Xiaomin siivittämänä. Sittemmin Infinity-näytöllä varustettuja laitteita on julkaissut Samsung, Huawei sekä viimeisimpänä Apple iPhone X:n muodossa. Oukitel Mix 2 vastaa haasteeseen tuomalla yli puolet halvemman korkean runko-näyttösuhteen omaavan laitteen. 

Oikeastaan kaikissa Oukitelin uutuuksissa korkea näyttö-runkosuhde on avainsana. Jokaisessa laitteessa on isompi näyttö, mitä normaalisti samankokoisessa laitteessa olisi. Jopa halvan hintaluokan C8 4G:ssä. Oukitel on aloittanut komponenttiyhteistyön Samsungin kanssa. K8000-puhelimesta löytyy Samsungin Amoled -näyttö, joka takaa kirkkaammat värit sekä paremman hyötysuhteen akulle. K5000-puhelimessa on myös tehty sen edullisesta hinnasta huolimatta yhteistyötä Samsungin kanssa. Laitteen etumakeran virkaa toimittaa Samsung 3P3 -etukamera.

Arvostelussa Oukitel Mix 2 6 tuuman puhelin 

blogikuvacc

Ensimmäinen reaktioni kun sain käsiini mallikappaleen Oukitel Mix 2 -puhelimesta oli, että nyt on Oukitel onnistunut tekemään tyylikkään ja laadukkaan oloisen puhelimen. Pomppaan tuoliltani pystyyn ja esittelen kiihkeästi laitetta muille tuotepäälliköille ja näen silmäkulmasta B2B myyntijohtaja Mikan miltei kyynelehtivän onnesta. Nyt on kunnon laite, joka varmasti menee kuin kuumille kiville. 🙂 Kollegani ovat yhtä mieltä siitä, että on kyllä huippusiisti laite. Yleensä kun olen kiikuttanut Oukitelin uutuuksia erityisesti K10000-sarjan jytkyjä näytille on vähän nörtimmillä tuotepäälliköillä tullut vellit housuun ja Oukitelia on haukuttu liian isoksi ja painavaksi tms. Minulle alkaa samalla myös valjeta, että tämä testiyksilö saattaa hyvinkin ”unohtua” taskuuni ja jäädä käyttöön.

Infinity-näyttö & näyttö-runkosuhde puhelimen avainsanat

blogikuvaccc

Aikasemman testini Oukitelin edellisesti 6 tuuman puhelimesta U16 Maxista voit lukea täältä. U16 Maxiin verrattuna Mix 2 on ulkonäöllisesti kuin toiselta planeetalta. Mix 2 on ohuempi, kapeampi, lyhyempi ja kevyempi. Muutenkin Mix 2 speksit ovat ihan eri levelillä, joten laitteiden vertailu tarkemmin ei ole kovin hedelmällinen tie. 

Puhelimen takakuori on ulkonäöllisesti ottanut mm. Applen laitteista mallia, joka tässä tapauksessa on sekä hyvä, että huono asia. Kiiltävässä polykarbonaattikuoressa sormenjäljet näkyvät helposti ja puhelin on aavistuksen liukas kädessä. Toisaalta kuori näyttää puhtaana tai kauempaa katsottuna todella tyylikkäältä. Suosittelen valitsemaan mustan värivaihtoehdon, koska tumma väri häivyttää puhelimen reunoja ja saa laitteen näyttämään todellista ”reunattomammalta” kun taas esim. sininen väri korostaa näytön tummia reunoja. Oukitel on surutta lainannut Xiaomi Mi Mix 2 -puhelimesta parhaita ominaisuuksia, ja nimen lisäksi ulkonäössä on paljon samaa. Oukitel Mix 2 näyttää hintaansa huomattavasti kalliimmalta laitteelta.

Vasemmalla Xiaomi Mi Mix 2 ja oikealla Oukitel Mix 2. Kumpi on tyylikkäämpi?
Vasemmalla Xiaomi Mi Mix 2 ja oikealla Oukitel Mix 2. Kumpi on tyylikkäämpi?

Mix 2 käyttöjärjestelmänä on miltei puhdas Android 7, jossa ei ole mitään nokan koputtamista. 6″ Full HD -näyttö on kirkas ja tarkka. Vaikka näyttö on iso, laite sopii hyvin taskuun ja on ihan sujuva käyttää yhdelläkin kädellä. Eye protection -tilassa näyttö muuttuu silmiä säästäväksi, joka on tarpeen erityisesti pimeässä puhelinta räplätessä. Kun 6 tuuman puhelimeen on tottunut, niin on tosi vaikea totutella takaisin pienempiin puhelimiin. Helio P25 8-ydinprosessori sähisee 2.39Ghz kellotaajuudella ja kun kaveriksi tulee 6GB rami-muistia myös astetta raskaammat pelit ja videot toimivat laitteella moitteetta. Tallennustilaa on varmasti normaalikäytössä riittävät 64GB. 

Sormenjälkilukija on erinomainen, todella nopea ja varma kosteillakin käsillä. Itselläni on ollut käytössä prototyyppi, josta bongasin pari bugia. Kun ScreenRecord-sovelluksen laittaa päälle, se ei lähde pois päältä kuin sammuttamalla puhelimen. Sim-korttikehikon ”kansi” on turhan löysä. Molemmat feelut Oukitel lupasi korjata ensimmäiseen tuontantoerään mennessä.   

Mix 2 on varustettu Samsungin 21MP + 2MP kaksoiskameralla. Alla muutama näyte.  

Maisemakuva e-villen toimiston terdeltä.
Maisemakuva e-villen toimiston terdeltä.
Samsungin 21MP + 2MP kaksoiskameralla voi hifistellä kuvan taustojen sumennoksilla.
Samsungin 21MP + 2MP kaksoiskameralla voi hifistellä kuvan taustojen sumennoksilla.
Lähikuva "Sydämen" muotoisesta pyörän takavalosta.
Lähikuva ”Sydämen” muotoisesta pyörän takavalosta.
Pimeäkuvaus on ok-tasolla, mutta voisi olla parempikin.
Pimeäkuvaus on ok-tasolla, mutta voisi olla parempikin.

Akkukesto on riittävällä tasolla. Yleensä päivän päätteeksi on ollut noin 30-50% akkua jäljellä eli akusta riittää virtaa miltei pariksi päiväksi. En ole tehnyt virransäästöasetuksille yhtikäs mitään, ja tulevissa päivityksissä akkukesto todennäköisesti on paranemaan päin. Akku tukee Quick Charge 9V/2A -latausta. Valitettavasti laitteesta löytyy USB Type-C portin sijasta MicroUSB-portti. Oukitel on parissa mallissa käyttänyt jo Type-C porttia, joten tuntuu kieltämättä tyhmältä valita lippulaivamalliin MicroUSB.   

Suosittelen vilpittömästi Oukitel Mix 2 -puhelinta kaikille, jotka arvostavat tyylikästä ulkonäköä ja isoa näyttöä. Testilaite jäi omaan käyttöön.

-Lasse

e-ville.com / Oukitel Suomi