Oletko koskaan repinyt hiuksiasi sen jälkeen kun tiputat iPhonesi (tietenkin näyttö edellä) tai luurisi akku loppuu juuri pahimpaan aikaan kun olet eksyksissä jossain vieraassa paikassa? Modernit älypuhelimet, kuten suositut iPhonet ja Samsungin Galaxy S -sarjalaiset painottavat tiettyjä ominaisuuksia toisten kustannuksella.

Puhelimen pitää olla hämmästyttävän ohut ja kevyt, joten valmistajat rajoittavat suurimman komponentin, akun, kokoa niin että kaikessa muussa kuin akunkestossa tapahtuu edistystä. Käyttäjät ovatkin lisääntyvän turhautuneita heikkoihin akkuihin, ellei heidän taskustaan löydy Oukitel-älypuhelin.

Nykyisin elintärkeät kosketusnäytöt puoletaan ovat siksi ongelmallisia, että näytöjen sisällä käytetään hauraita materiaaleja, joihin tulee helposti säröjä pienemmästäkin iskusta. Ehkäpä tulevaisuudessa kosketusnäytöt voidaan valmistaa kestävimmistä materiaaleista, mutta läpimurtoa odotellessa näyttöjen kestävyyttä voi parantaa helposti erillaisilla suojilla.

Myös älypuhelimien kamerat ja kaiuttimet on suunniteltu mahtumaan pikkuriikkiseen tilaan puhelimen sisällä. Vaikka puhelinvalmistajat ovatkin saavuttaneet paljon kuvan- ja äänenlaadun saralla, ovat ne joissain tilanteissa puutteellisia. Lisätarvikkeilla tuotkin edullisesti lisää suorituskykyä puhelimeesi.

Koostin listan parhaista puhelimen lisätarvikkeista, joiden avulla voit säästää itseltäsi paljon paljon vaivaa ja parantaa puhelimesi käytettävyyttä helposti.

1. Flip cover -suojakuori

Flip-coverit ovat yleistyneet viime vuosina etenkin nuoremman väen joukossa, ja hyvästä syystä. Useimmissa flip-covereissa on taskut muutamalle tärkeälle kortille ja mahdollisesti käteiselle rahalle. Lähimaksamisen yleistyttyä maksatkin luultavasti ostoksesi joko puhelimella tai pankkikortin lähimaksulla, eikä tarvetta paksulle lompakolle käytännössä ole.

Flip-cover mahdollistaa pelkän puhelimen kantamisen sensijaan että pitäisit sekä puhelinta ja lompakkoa aina mukana. Lompakon tilalle voitkin laittaa taskuun vaikka virtapankin!

Flip-cover myös suojaa koko puhelinta vahingoilta, etenkin näyttö on täysin suojattuna kannen ollessa suljettu. Mikä parasta, koko aparaatti on melkoisen tyylikäs ja antaa sinulle herrasmiesmaisen vivahteen aina kun käytät puhelintasi, etenkin jos hankit nahkaisen mallin.

Katso kaikki flip-cover -suojakuoret täältä.

2. Älykellot ja -rannekkeet puhelimeen

Älypuhelimet ovat todella monipuolisia ja kaikenmaailman sovellusten kautta saat vaikka minkälaista dataa irti käyttäytymisestäsi. Jos haluat mennä vähän pidemmälle touhussa ja haluat tietää enemmän aktiivisuudestasi,  on aktiivisuusranneke tai monipuolisilla urheiluominaisuuksilla varustettu älykello suositeltava hankinta. Laite yhdistettynä älypuhelimeen, sen monipuolinen mobiilisovellus antaa päivittäisistä touhuistasi yllättävänkin monipuolista dataa. Moni ihminen on yllättynyt!

Aktiivisuusrannekkeet ovat pieniä ja sopivat hyvin paljon liikkuville ihmisille. Toiminnot kuitenkin jäävät hieman puutteellisiksi verraten hyviin älykelloihin.

Älykelloja on paljon erilaisia, kuten ”hybrid” -älykellot, joissa ei ole kosketusnäyttöä. Nämä kellot ovat tyylikkäitä ja usein sporttisia. Myöskin kellon suojaukset ovat eri luokkaa. Sitten on kosketusnäytölliset älykellot, jotka ajavat jo rannetietokoneen / älypuhelimen asian. Näitä älykelloja ohjaa usein Android -käyttöliittymä, joka takaa kellon monipuolisuuden.Mitä hyödyt aktiivisuusrannekkeen / älykellon omistamisesta:

 • Saat enemmän irti käyttäytymisestäsi
  • Päivän, viikon & kuukauden aikana kävellyt askeleet
  • Poltetut kalorit ja kuljettu matka
 • Älyrannekkeet kertovat milloin sinun pitää liikkua
  • Rannekkeen kiihtyvyysanturi havaitsee jos et liiku tiettyyn aikaan, niin älykellosi / aktiviisuusrannekkeesi muistuttaa asiasta ja näin pysyt aktiivisempana
 • Saat hälytykset suoraan ranteeseesi ja näin et missaa enää tärkeitä yhteydenottoja vaikka puhelimesi olisi ties missä
  • Parhaimmissa älykelloissa pystyt jopa puhumaan puhelut suoraan kellon kautta ja vastaamaan viesteihin!

Jos haluat tutustua tarkemmin aktiivisuusrannekkeiden ja älykellojen hyötyihin sekä ominaisuuksiin, katso ihmeessä kauppamme monipuolinen valikoima!

3. Varavirtalähde puhelimeen

Ihmiset viettävät nykypäivänä todella paljon aikaa älypuhelimiaan tuijottaessa / näplätessä. Kaikissa älypuhelimissa ei ole yhtä suuria akkuja kuin Oukitelin K-sarjan älypuhelimissa, joissa akkukesto voi olla jopa 10 päivää! Normaalien puhelimien akkukoko vaihtelee 2500-4000mAh -välillä ja akkukesto näin 1-2 päivää, riippuen käytöstä.

Varavirtalähde on ongelma ja päivän pelastaja, jos kärsit älypuhelinriippuvuudesta tai puhelimessasi on surkea akkukesto! Nykyisin powerbankit ovat pienikokoisia ja lataavat puhelimen todella nopeasti täyteen, kuten Xiaomin 10000mAh Type-C -varavirtalähde lataa 3000mAh -kokoisen akun täyteen hetkessä. Ohuen muotoilun ansiosta virtalähde kulkee mukana mihin tahansa ja sinulla on aina akkua elektroniikkalaitteissasi. 

Ja löytyypä nykypäivänä tuotakin järeämpia virtapankkeja, kuten esimerkiksi tämä Xiaomi QC3.0 – joka on varustetu hurjalla 20000mAh -kokoisella akkukapasiteetilla. Sillähän selviää vaikka maailmanlopun yli. Pienempään taskuun taas sopii kätevä lompakkovaravirtalähde, jonka hyvät asiakasarvostelut eivät tulleet yllätyksenä tuotepäällikölle.

Täältä löydät jos minkälaista varavirtalähdettä.

4. Handsfree puhelimeen

Poissa ovat nuo hyvät ajat, kun karvanopat heiluivat vielä nenän edessä autoillessa. Sitten ne kiellettiin. Mutta kyllä nuo lainsäädännöt kieltävät myös puhelimessa höpöttämisen autoa ajaessa – jokainenhan meistä tietää, että se on ehdoton ei ei!

Vaan nokkelampi autoilija tietää välttää sakot hankkimalla itselleen handsfree-laitteen. Mutta vielä nokkelampi säästää sakkojen lisäksi myös hinnassa, sillä halvimmillaan autoillessa turisee synnittä Remax T10 Bluetooth Handsfree -laitteen kanssa, jolla hintaa on vaivaiset 9,95 euroa.

Vaan onhan noita älypuhelimeen yhdistettäviä handsfree -laitteita monessa muussakin komeassa muodossa, mainittakoon Bluetooth -kaiutin lippaan tai vaikkapa autosi rattiin. Kylläpä nyt passaa porista, puhelin pysyy telineessä ja kädet pysyvät vakaasti ratissa.

Jos vielä handsfreen lisäksi haluat päräyttää ilmoille älypuhelimesi Spotifyn parhaimmat diskolistat, niin löytyypä semmoinenkin vempele, joka kulkee kulkee nimellä Bluetooth-vastaanotin ja Handsfree! Luu ulos ikkunasta ja poppi puhelimesta soimaan! Ja sen enempää keulimatta, onpa kyseinen laite myös kovin suosittu! Siispä, suosittelemme.

Kurkkaappa tästä kaikki valikoiman handsfree -laitteet!

5. Puhelinteline autoon tai…  minne vain

Autoaiheesta pääsemme mukavasti aasinsillalla seuraavaan lisätarvikkeeseen, nimittäin puhelintelineeseen! Nyt kun luurin soidessa sitä ei tarvitse aina erikseen nostaa korvalle, olisi mukava puhelimelle löytää myös oma paikka. 

Tiedät varmasti tunteen, kun kurvaat autolla naapurin Shellille ja vielä hetki sitten puhelin oli sylissä. No eipä ole enää, vaan tietysti hautunut sinne penkin syvimpään syöveriin. Tai eipä ole GPS:stäkään sen enempää hyötyä, kun kurvatessa puhelin lentää pitkin kojelautaa matolle.

Mikäli sinua kiukuttaa nämä samat asiat ja etsinnässä on maailmanluokan puhelinteline halpaan hintaan, niin tässäpä sinulle muutama erittäin vahva vaihtoehto!

Snake – eli kansankielellä käärme -puheline autoon, tai miksipä ei toimiston pöydälle tärisemään. Mikäli kolleegoitasi ei valtaa kateus, on tämä varmasti loistava hankinta!

Toinen erittäin vahva vaihtoehto autoillessa on puhelinteline CD-soitin kiinnityksellä. Meillä kun Suomessa on yhä yksi maailman vanhimmista autokannoista, eivät mitkään futuuriset soittimet tule CD-soitinta korvaamaan vielä moneen kymmenee vuoteen!

Puhelinteline ilmastointiritilään on ainakin varma ostos. Telinettä voit pyörittää 360 astetta ja niinpä saat sen aina haluamaasi asentoon! Kyllä kelpaa GPS:stä seurata karttaa tai katsoa nopea Youtube-pätkä punaisia valoja odotellessa.

Tutustu tästä koko e-villen valikoimaan.

6. Linssisetti älypuhelimeen

Nykyaikaisten puhelinten kamerat on hiottu pisteeseen, missä tavalliset käyttäjät eivät enää välttämättä näe kuvissa mitään eroa ammattiluokan järjestelmäkameraan verattuna. Nykyisestä generaatiosta monet eivät myöskään ole koskaan käyttäneet mitään muuta kuin älypuhelinta valokuvaamiseen.

Vaan mitäpä tuota järjestelmäkameraa ostamaankaan, kun voit räpsiä upeita otoksia älypuhelimellasi myös 10-1-10 linssisetin avulla!

Tällä kompaktilla linssisetillä älypuhelin-kuvaamisen voi viedä uudelle tasolle. Siinä missä ammattikuvaaja kantaa kokonaisen repullisen objektiiveja järjestelmäkameraansa erillaisia tilanteita varten, sinä voit kännykällä kuvaamisesta innostuneena kantaa taskullisen linssejä erillaisia tilanteita varten.

Tämän setin hankittuasi lupaan, ettet tarvitse enää mitään muita linssejä puhelinkuvaukseen!

7. Bluetooth-kaiutin 

Bluetoothilla toimivat kannettavat kaiuttimet ovat helppo tapa lisätä volyymiä kun puhelimen pikkuruinen kaiutin ei enää riitä. Kannettavalla kaiuttimella saat etenkin syvemmän basson joka luo tunnelmaa aivan erillailla kuin pelkkä puhelin.

Ja mikäs sen mukavampaa, kun pistää oma musa soimaan biitsillä!

Akunkeston puolesta kannettavat kaiuttimet kestävät yleensä muutaman illan käyttöä, joten jos lataat kaiuttimen jokaisen käyttöpäivän jälkeen, akunkesto ei ole ongelma. Tässä tyylikkäässä T6 360 Bluetooth-kaiutimessa on 2kpl 2600mAh suuruiset akut,  jotka antavat soittoajaksi jopa 10-15 tuntia! Lisäksi kyseinen kaiutin toistaa musiikkia kaikkiin suuntiin yhtä paljon 360 asteen äänentoistolla, joten kenenkään ei tarvitse jäädä katveeseen!

Kaikki kannettavat kaiuttimet eivät olekkaan suunniteltu vain juhlia ja illanistujaisia silmälläpitäen. Esimerkiksi  QCY BOX -kauttimen otat mukaan vaikkapa kesäretkelle ja ripustat sen reppuun kätevästi karabiinilla. Kaiutin kestää todella rajun käytön, sillä se on iskun- ja vedenkestävä IPX-7 -suojauksella!

Kaiutin on kooltaan pieni, joten kuljetus onnistuu ilman lisävaivaa vaikkapa juomien seassa. 

Kaikki bluetooth-kaiuttimet pääset näkemään tästä.

8. Lisävarusteet tuhoutumattomaan puhelimeen

Jos QCY BOX -kaiutin teki vaikutuksen iskun- ja vedenkestävyydellään, täytyyhän puhelinkin suojata retkeä varten! Ikävä kyllä, jos älypuhelimesi tulisi kestää rajua käyttöä, ei flip-cover suojakuori siinä tapauksessa auta.

Mitäpäs jos paljastaisin sinulle reseptin iskun- ja vedenkestävään puhelimeen?

Kaikki alkaa panssarilastista! 

Edullinen panssarilasi on vähintä mitä voit tehdä puhelimesi ruudun suojelemiseksi. Vaikka panssarilasi onkin yksinkertainen ja huomaamaton, on se myös yllättävän tehokas rajoittamaan vahinkoa herkälle kosketusnäytölle. Usein kun suojaavalla lasilla varustettu puhelin tippuu maahan, pelkkä panssarilasi lohkeaa mutta kosketusnäyttö säilyy vahingoittumattomana. 

Nykyaikana monet puhelimet ovatkin onneksi saaneet panssarilasin lisäkseen, ovathan monet puhelimien käyttäjät joskus särkeneet ruutunsa. Jos sinulta sellaista ei vielä löydy, e-villeltä löydät laajan valikoiman niin Kiinalaisille kuin länsimaalaisillekkin puhelimille.

Vaan eipä panssarilasi auta, jos puhelin sujahtaa taskun ohi järveen. Tätä varten löytyy Redpepper IP68 -vesitiivis suojakuori.

Redpepper on IP68-suojausluokituksen omaava suojakuori, tarkoittaen että puhelimesi saa suojan sekä pudotuksilta että kastumiselta. Tämäntyyppiset ”360 suojakuoret” sulkevat sisäänsä koko puhelimen, lisäksi kulmat, takakansi ja liittimet on peitetty paksulla kumilla, joten luurisi vahingoittaminen on melkeinpä mahdotonta.

Puhelin kestää suojakuoren avulla jopa klassisen vessanpönttöön tiputtamisen. Edullisempaa ja vaivattomampaa vakuutusta on vaikea keksiä kenelle tahansa, joka käsittelee puhelintaan astetta kovakouraisemmin. Kovakouraisilla käyttäjillä on yleensä isot kädet, joten samalla saat puhelimesta kunnollisen otteen. Uudet puhelimet kun ovat ehkäpä liiankin siroja.

Ja jos haluat tehdä puhelimestasi todellisen terminaattorin, niin löytyypä hihasta vielä akkusuojakuori.

Jos ja kun olet joskus käyttänyt puhelintasi samalla kuin lataat sitä akkupankista, tiedät että kahden johdolla kytketyn mokkulan pyörittely käsissäsi on jokseenkin vaivalloista. Onneksi ongelmaan on kuitenkin keksitty ratkaisu. Akkusuojakuori on akkupankki, joka kiinnittyy suoraan puhelimeesi, tehden siitä paksumman jättiakulla varustetun puhelimen. Saat akunkeston helposti kaksinkertaistettua ja samalla puhelimesi saa samalla ainakin vähän suojaa kolhuilta ja pudotuksilta.

Esimerkiksi iPhone X:n akkusuojakuori on näppärä kiinnittää ja kukapa moisesta puhelimesta pystyisi pitämään näppejään erossa, lisävirralle on siis paljon tarvetta. Samsung Galaxy S8:n kuori puolestaan ympäröi laitteen kaikki sivut antaen sille täyden suojauksen kolhuja vastaan.

Ongelmana kuitenkin on, että kukin puhelinmalli tarvitsee omanlaisensa akkusuojakuoren. Et siis välttämättä voi lainata akkupankkia virran-himoiselle ystävällesi. Ehkäpä tämä ei ole ainoastaan paha asia, ainakin saat erinomaisen tekosyyn varata laitteen vaan omaan käyttöön. Tärkeintä kuitenkin on, että e-villen akkusuojakuoret eivät ole hinnalla pilattuja, ne maksavat vain hieman tavallista suojakuorta enemmän. 

Siinäpä sitä! Toivottavasti pääset näillä lisävarusteilla alkuun 🙂