Paljon Action-kameroita erityisesti metsästyksessä käyttänyt Allan sai testiin Diel SJ5000 Plus WiFi HD Action-kameran. Lue asiantunteva testi, kurkkaa lopusta GoPro Hero vs SJ5000 Plus testin tulokset ja katso hauska video, jossa apina ajaa moottorikelkalla!

Action-kamera metsästykseen

Actionkamerat ovat yleistyneet metsästäjillä, mikä on todella hieno asia. Paluu edellisen syksyn action-kameralla tallentuneeseen ampumistilanteeseen talvipakkasilla on erittäin mukavaa katseltavaa.

Dragonfly Productionin metsästyskuvauksissa on käytössä kolme eri merkkistä Action-kameraa: GoPro Hero, Diel SJ 5000 Plus WiFi ja Practika SC 1. Edellä mainituista kameroista GoPro on tunnetusti suosituin maailmalla. Sj5000 on GoPron halvempi jäljitelmä, mikä on saanut esittelyihin monesti maininnan ”GoPron tappaja”. Tällä kertaa esittelyssä edellä mainittu tappaja, joka on samalla myös meidän uusin action-kamera.

Sj5000 Plus WiFi HD -Action-kamera

Kuvanlaatu yllättävän hyvää. Kuvaa FullHD laatuista 1080-pixeliä korkeaa videota parhaimmillaan 60 kuvaa sekunnissa. Tällä laadulla pärjää loistavasti! Äkkiseltään kuva näyttää jokseenkin yliterävältä tietyissä tilanteissa. Kuvasta saa vielä paremman ja aidomman näköistä säätämällä jälkeenpäin valoisuutta ja värejä.


Automaattinen valoitus toimii kamerassa loistavasti . Täysin valoisasta talvimaisemasta hämärempään paikkaan kamera muuttaa valotusta silmän räpäyksessä ja tarkennuskin pelaa. Kuva on laajakulmaista. Äänenlaatu on saanut netissä jonkin verran moitteita, mutta kyseinen ongelma koituu vain, jos äänen äänitystaso on laitettu 100% asetukselle. Kuvatessamme kameralla kelkkavideota, laitoimme kameran hyvinkin lähelle kelkan moottoria ja videon äänitystaso ei särissyt yhtään 50% äänitysvoimakkuudella. Pystyi vielä jälkeenpäin editoidessa nostamaan äänentasoa huomattavasti. Kannattaa myös käyttää mukana tulevaa takakantta missä on pienet reiät. Näin äänet tallentuvat hyvin videolle. Muistaa vain vaihtaa takakantta, ennen kuin lähtee upottamaan kameraa veteen.

Ongelmia on varsinkin pakkasella nappien toimintavarmuudessa kameran ollessa suojakotelon sisällä. Vaikka painaa nappia kuvatakseen kamera ei välttämättä aloita kuvaamista. Tämä on kameran isoimpia miinuspuolia. Ongelma ratkeaa, kun muistaa tarkistaa, että kamera lähti varmasti kuvaamaan. Metsästyskuvausta ajatellen tämä saattaa tuottaa ärräpäitä, kun huomaa jälkeenpäin, ettei tilanne tallentunutkaan.


Akun kesto on heikompaa verrattuna GoPro Hero actiokameraan. Vaatii kyllä ehdottomasti vara-akun mukaan, jos ei jopa kaksin kappalein. Akulle on luvattu n. 90 minuutin kestoaika kuvatessa FullHD laatua, mutta tähän se ei ainakaan pakkasella pysty. Iso plussa on SJ5000 takana oleva näyttö, mikä auttaa paljon kameran suuntaamisessa. Lopullisen tarkistuksen pystyy tekemään vielä kytkemällä WiFi-yhteydellä kameran puhelimeen. Mobiiliohjelmalla pystyt katsomaan mitä kamerasi näyttää, sekä pystyt aloittamaan tallennuksen. Ohjelma on saatavilla ”SJ5000PLUS” nimellä Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Voit ladata yhteensopivat ohjelmat ilmaiseksi Google Play:sta tai Apple Storesta. Itselläni näkyy kuva puhelimessa tallennuksen alkamiseen asti. Sen jälkeen kuva ei enää siirry kamerasta puhelimen näytölle.

Iso plussa on myös SJ5000 Plus kameran mukana tulevat lisäosat. Kameran mukana tulee kiinnityspidikkeitä, takakansi, pudistusliina, kierrekiinnitys ym. Kaikki ovat vielä yhteensopivia GoPron kanssa, mikä on todella hyvä asia.

GoPro Hero vs SJ5000 plus

Sj5000 plussaa voi verrata saman hintaluokan GoPro Hero Action-kameraan.

Sj5000 Plus voittaa:

  • Kuvanlaadussa
  • WiFi-mahdollisuudessa
  • Takanäytössä
  • Mukana tulevien tarvikkeiden määrässä

GoPro Hero voittaa:

  • Toimintavarmuudessa pikaisissa tilanteissa
  • Akkukestossa

Katso video. Apina ajaa moottorikelkalla! Koko video on kuvattu SJ5000 plussalla. Kuvaa on muutettu hieman jälkeenpäin säätämällä valoisuutta ja värejä. Ruukaan tehdä tämän aina käsitellessäni videoita. Äänentasoja on säädetty hiljaisemmaksi.

 Siirry tästä lukemaan lisää tietoa Sj5000+ WiFi actionkamerasta.

c
– Allan