Ville Santikko sai testattavakseen Diel SJ5000 Wifi HD Action kameran. Aikaisempi malli SJ4000 on ollut supersuositttu, mutta mitä uutta SJ5000 sisältää? Entä, miten SJ5000 pärjää vertailussa GoPro 4 Black:in kanssa? Lue tästä kattava tuotearvostelu videoineen.

Actionkameran kuvanlaatu on kerrassaan ilmiömäinen

Jälleen yksi actionkamera. Mitenhän nämä eroavat oikein toisistaan. Onkohan kaikki samanlaisia, vain ulkokuori vaihtuu?
-Olivat ensimmäiset ajatukseni SJ5000:n kanssa. Mitä tämä uusin tuotos voisi tuoda ”pöytään”, jotta se täyttäisi SJ4000:n asettamat korkeat standardit.

No, mutta näin jälkeenpäin ei voi muutakuin hymyillä miten onnistunut tuotos tämä uusi SJ5000 onkaan!

 

SJ5000 valmistuksessa on käytetty huippuluokan teknologiaa mm. Panasonicin 14 megapikselin kenno.
SJ5000 valmistuksessa on käytetty huippuluokan teknologiaa. Kamerassa on Panasonicin 14 megapikselin kenno.

No, mutta näin jälkeenpäin ei voi muutakuin hymyillä miten onnistunut tuotos tämä uusi SJ5000 onkaan! Ensisilmäykseltä samanlainen, kuin kaikki muut. Nappuloita päällä, ledivalo osoittamaan ollaanko päällä vai ei, takana LCD -näyttö, imee sisuksiinsa class10 -muistikortin, pienen akun ja nauhoittaa videokuvaa. Perus simppeli kapistus.

Tähänhän on oikeasti upotettu HYVÄ näyttö!

SJ4000 verrattuna SJ5000 näytön koko on kasvanut 1.5″ tuumasta kahteen ja myös tarkkuus on parantunut (960*240 pikseliä).

Actionkamera ulko- ja sisäkäyttöön sekä erityisesti extreme-urheiluun

Laite toimii, kuten muutkin SJCAM:n tuoteperheet, käynnistyy nopeasti, valikot on helppo lukea ja säädettävää riittää. Kamera käynnistyy yllättävän nopeasti edellisiin verrattuna ja LCD:n kirkkaus hämmästyttää. Tähänhän on oikeasti upotettu HYVÄ näyttö! No päätin tutkia enemmän softaa ja sen ominaisuuksia. SJ5000 tuo mukanaan timelapse -toiminnon, eli ottaa joko esim. 5s välein kuvia ja kerää ne kuvakansioon, tai ottaa 5s välein kuvia ja kokoaa niistä suoraan videota! Äärimmäisen hyviä toimintoja niille, jotka harrastaa luontokuvausta. Auringon nousut ja laskut saa näppärästi timelapse -toiminnolla nauhoitettua.

Sj5000 mukana tulee kattava valikoima erilaisia kiinnitystarvikkeita, jotka GoPro-kameraan joutuu ostamaan erikseen.

Mukana tulee tuttuun tapaan kaikenmoisia lisäkiinnikkeitä ja remmejä, tällä kertaa melko vähän. Ei sinänsä, noita on jo nurkissa monta, mutta ensikertalaiselle on hyvä, että kaikennäköisiä kiinnikkeitä tulee kameran mukana. Mukana tulee vain yksi akku, joka on laitteen sisällä, joten kannattaa heti kättelyssä ladata se täyteen, käyttää tyhjäksi ja ladata uudestaan täyteen. Ensimmäinen käyttökerta voi muuten jäädä aika lyhkäiseksi. Kamera tarvitsee 10class -muistikortin (maksimillaan 32gb), jotta kameraa voi käyttää, joten se kannattaa pitää mielessä. Itselläni oli vain 8gb kortti käytössä, jolla nauhoittaa 1080p videota vähemmän aikaa, mitä akku kestää, eli kortti täyttyy ennenkuin virta loppuu.

Kuvalaadussa sitten leuka loksahti alas… 1080p 30fps videokuva on TÄYSIN yhtä hyvälaatuista, mitä GoPro 4 black:ssä!!

 

Amerikkalainen GoPro on actionkameramarkkinoiden tunnetuin nimi, mutta kiinalaisvalmisteinen Dielin lippulaivamalli on erittäin kova haastaja. SJ5000 valttina on sama laatu, mutta huomattavasti edullisempi hinta.

Edullisen actionkameran laatu hämmästyttää

Videokuvaa testasin bassoja soittelemalla, sillä kaveripiirissäni monelle on tärkeää, miten kamera toimii kun melutaso on kova. Nauhotettu ääni on monona, mutta se ei mene liikaa särölle, vaikka äänentasot on todella kovalla. Selkeä parannus SJ4000Wifi:stä, mutta aikapitkälti samalla tasolla, mitä SJ4000. Kuvalaadussa sitten leuka loksahti alas… 1080p 30fps videokuva on TÄYSIN yhtä hyvälaatuista, mitä GoPro 4 black:ssä!! Olin aivan äimänkäkenä, kun testivideota katselin, että voiko tämä pitää paikkansa.

Tämä 160€ kamera on kuvalaadultaan siis aivan kärkikastia!

Panasonicin 14MP -kenno on todentotta tämän kameran vahvin komponentti. Kuva on selkeää ja todella tarkkaa! Videota editoidessa huomasin itsekin, että ensimmäinen vaihto GoPro:sta SJ5000:een menee sulavasti, eikä eroa laadussa huomaa yhtään. Tämä 160€ kamera on kuvalaadultaan siis aivan kärkikastia!

SJCAM-tarvikkeilla ja GoPro-varusteilla saat lisää iloa action kamerasta. Tämä GoPro taivuteltava tuki sopii lähes mihin vain.

Plussat:
+LOISTAVA kuva!
+Akunkesto
+Hyvä LCD näyttö
+Wifi
+Timelapse -kuvaus
Miinukset:
– Mono ääni

Alla linkit, joista pääset tutustumaan tuotteeseen verkkokaupan puolella:

Diel SJ5000 WiFi HD Action kamera 

Diel SJ5000 HD Action kamera

Diel SJ5000 SJCAM HD Action kamera Suomi-varastosta

Tsekkaa alta video: Onko SJ5000 parempi kuin kolme kertaa kalliimpi GoPro 4 Black?

 

– Ville Santikko