Harri Matikainen sai testattavakseen GoPro koiranvaljaat ja GoPro ohjaustankokiinnitys lisävarusteet. Ohjaustankokiinnityksen avulla saat actionkamerasi kiinni esimerkiksi polkupyörään ja moottoripyörään tai kuten Harri tekee kalastusvapaan. Koiravaljailla pääset katsomaan miltä maailma näyttää koiran silmin. Lue tästä tuotetesti ja katso etenkin hienot videot.

Actionkamera kiinni kalastusvapaan

Mietiskelin päivänä eräänä, kuinka saisin parhaiten hyödynnettyä Diel SJ5000 WiFi HD Actionkameraani lohestuksessa Tenolla. Kun kameran mukana tuli monenlaisia kiinnikkeitä ja tilasin vielä muutaman lisää, niin alkoi suuri pähkäily päätyä tämmöiseen ratkaisuun.


Vapaan kameratelineen saa kiinni näppärästi GoPro ohjaustankokiinnitys -lisätarvikkeen avulla. Tuossa tosin ei ole nyt vedenpitävä kotelo käytössä, joten tuota ratkaisua käytän poutakeleillä, joita toivon jonkun sattuvan kesälle. Kun yksi teline on kiinnitetty lippikseen, voidaan kuvauskulmaa vaihtaa kivasti. Katsotaan minkälaista kuvamateriaalia saadaan tänä kesänä Euroopan parhaalta suurlohijoelta.

Alla muutamat videot kalastusreissuilta. Videot kuvattu SJ5000 WiFi HD -actionkameralla. Huomioi kuvanlaatu!

Tästä tutkailemaan GoPro ohjaustankokiinnitystä verkkokaupan puolelle.

Koirakameraa kokeilemassa

e-ville myy Diel SJ5000 WiFi -actiokameraa, jonka kuvanlaatu on erittäin hyvä. Kameraan saa kymmeniä kiinnikemahdollisuuksia, joista nyt kokeilin eräänlaista koiravaljasta.


Mietin GoPro valjasta kokeillessani, voisiko tuota käyttää hirvijahdissa ja hieman epäluuloinen ajatus tuli mieleen. Varsinkin kun koirallani Tikillä on tapana kieriskellä sammalikossa ennen jahtiinlähtöä. Ja kun kamera tässä on koiran selässä, voi olla, että nopealla aikataululla kamerasta tulee entinen. Tai ainakin kiinnikkeistä. Samoin jos koira alittaa esim. poroaidan, voi kamera jäädä alituspaikalle. Mutta jos tätä johonkin jahtihommaan voisi käyttää, niin ehkä jäljitystöihin. Samoin uskoisin, että noutavalle ja seisovalle koiralle tämä sopii hyvinkin. Uskon, että upeita tilanteita saisi videolle napsittua.

Tikillä on tuo ”harjas” melkoisen tuuhea, joten se peittää osan kuvaruudusta, mutta sileäkarvaisella koiralla tämä valjas voisi toimia todella hyvin. Ehkä pääsen kokeilemaan viimeistään syksyllä esim. seisojan kanssa tätä liivisysteemiä. Ja tiedoksi, että video on kuvattu yksityisalueella, joten emme ole esiintyneet poliisikoirina julkisesti.

Tästä tutkailemaan GoPro koiranvaljaita verkkokaupan puolelle.

Tästä ihmettelemään koiravaljaita Suomi-varaston puolelle.

Ja tässä linkki SJ5000 WiFi HD -actionkameraan.

Tässä linkki uutuusmalliin: Diel SJ5000 Plus WiFi HD -actionkamera.

– Harri Matikainen