Elephone on hongkongilainen elektroniikka-alan yritys, jonka tehtailla kävimme neuvottelemassa e-villen valikoimiin Elephone W2 -älykellon sekä P9000 -lippulaivaälypuhelimen. Molemmat saat nyt e-villestä maaliskuun ajan kampanjahintaan. Tässä blogissa lähes 30 älykelloa testannut e-villen tuotepäällikö Antti esittelee Elephone W2:en.

Älykello Androidille – Asiantuntijan testi

Kuluttajille jo jotenkin tuttu tuote; Älykello on jäänyt varmasti monelle mieleen, mutta käsitys laitteesta on jäänyt useille etäiseksi. Yksi syy ihmisten ostopäätösten tekemiseen voi olla, että Suomeen on tähän asti kantautunut pelkästään isojen brändien kalliita Apple Watcheja tai Samsungin ja Sonyn kelloja. Ne todellakin maksavat älypuhelimen verran, joten ei sellaista ole tullut hommattua.

Yleensä älykelloissa on kosketusnäyttö, joka päällä ollessaan syö laitteen akun tyhjäksi jopa päivässä ja sitten pitäisi laittaa kello lataukseen yöksi. Sekään ei ole hyvä elektroniikkalaitteissa, että niitä ladataan liian pitkään. Jos laittaa yöksi lataukseen, akku latautuu parissa tunnissa ja sen jälkeen akku heikkenee pitkässä juoksussa. Akuilla toimivia elektroniikkalaitteita hommatessa on isona tekijänä akkukesto, mutta näissä monen sadan euron brändi-älykkelloissa on erittäin huono akun kesto!

Älykellot pitävät sisällään paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joten ne ajavat hyvin aktiivisuusrannekkeen asian. Jos tykkää normaaleista kelloista, mutta haluaisi kuitenkin älykellon ominaisuudet ranteeseensa ja on tähän asti saattanut vierastaa näitä kosketusnäytöllisiä älyllisiä rannekelloja / älyrannekkeita. Kyseessä on kuitenkin aika uusi juttu ja huomiota herättävä asia. Tähän on nyt ratkaisu! Voit olla samalla tyylikäs, ei niin huomiota herättävä, mutta silti älykäs.

Elephone W2 on normaalin kellon näköinen, mutta pitää sisällään älykellon ominaisuudet. W2 ei ole varustettu kosketusnäytöllä, joten se ei ole akkusyöppö. Elephone lupaa älykellon akulleen jopa kolmen kuukauden käyttöajan! Ja kun olet käyttänyt sitä kolme kuukautta, voit itse vaihtaa pariston paketin mukana tulevalla työkalulla. Setissä on mukana myös pari varaparistoa.

W2 pitää sisällään todella hyviä ominaisuuksia ja sopii niin tyylitajuiselle miehelle kuin naisellekin. Kellotaulu (halkaisija 41mm) ei ole liian iso, että sillä tyrmäisi vastaantulijat, eikä liian pieni, etteikö sitä näkisi. Se on sopiva niin naisen kuin miehenkin käteen. Sopivan kokoinen ja tätä kelloa kyllä kelpaa esitelläkin! Kello painaa melkein 60 grammaa, joten ei ole kyse mistään rihkamasta. Italialaisesta nahasta valmistettu ranneke tuntuu ja näyttää hyvältä kädessä. Meikäläisellä on aika paksu käsi ja kuten kuvista näkee aavistuksen verran karvaisen ranteeni :), mutta tämä tämä kello näyttää tyylikkäältä pykälän verran maskuliinisemmassakin kourassa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko ja safiirilasi takaa kellon kestävyyden. Nyt on kyseessä hyvä paketti!

Kellotaulu on pelkistetty, eikä siinä ole oikeastaan mitään turhaa. Ainoat elementit, jotka tekevät tästä älykellon ulkonäöllisesti, on siinä syttyvät hillityt, mutta makeat LED-valot sen hälyttäessä. Alhaalla olevat LED-valot ilmoittavat, kuinka monta prosenttia olet suorittanut mobiilisovellukseen laittamastasi askelmittarin tavoitteesta. LED-indikaattorit näkyvät pari sekuntia ja sitten kello on jälleen normaalin kellon näköinen. Myöskin puhelun tullessa, värinän lisäksi kellotaulussa vilkkuu yksi sininen LED-valo.

Ominaisuuksia:

Älykelloon ladataan mobiilisovellus lukemalla käyttöohjeessa oleva QR-koodi, tai hakemalla Play-kaupasta: Elephone W2. Yksinkertainen ja helppokäyttöinen mobiilisovellus on tärkeä älykellossa, jossa ei ole itsessään näyttöä. Alta näet kuvia sovelluksesta.

 • Profiili – Mobiilisovellus kysyy nimesi, ikäsi, sukupuolesi, pituutesi ja painosi. Nimeä lukuun ottamatta nämä tiedot auttavat askelmittaria mittaamaan oikein käveltyjen askelten ja poltettujen kaloreiden osalta. Tietoja kuitenkaan ei ole pakko täyttää, jos ei halua. Asetusvalikosta näet myös akun keston. Kuvanottovaiheessa kelloa oli käytetty vajaan viikon verran ja näyttää edelleen vahvasti 100%!

 • Hälytys saapuvista puheluista – Jos on puhelin taskussa tai laukussa, ei aina huomaa tulevia puheluita. Älykellon ansiosta ei sinun tarvitse stressata, missaatko tärkeän puhelun, sillä se tärisee puhelun tullessa. Kellon näytössä välkkyy myös hillitty, mutta makea sininen LED-valo.

Askelmittarista saat näkymään aktiivisuutesi jopa vuositasolla – Mikä on ollut kaikista reippain kuukausi?

Askelmittari – Voit asettaa applikaatioon päiväkohtaisen tavoitteen, kuinka monta askelta kävelet päivässä. Voit valita tavoitteen 1000-30000 askeleen väliltä. Sovelluksesta voit katsoa tavoitteidesi toteutumista niin päivä-, viikko-, kuukausi-, että vuositasolla piirtäen selkeälukuisen pylväsdiagrammin.

 • Details-osiosta näet tarkemmin tietoja:
  • Pylväsdiagrammin päivä-, viikko-, kuukausi-, että vuositasolla
  • Kuljetut kilometrit
  • Kävellyt askeleet
  • Poltetut kalorit
  • Keskimääräinen kävelysuoritus
  • Keskimääräiset askeleet
  • Keskimääräinen kaloreiden poltto

Tutkaile unilukkaria kuinka paljon heilut unissasi – Nukutko paremmin rankan viikonlopun jälkeen vai sitten kun liskodiscot ovat helpottaneet? 

Unenlaadun mittaus – Voit asettaa sovellukseen ihanteellisen tavoitteen, kuinka monta tuntia unta sopisi sinulle parhaiten. Pidä kelloa kädessä nukkuessasi ja sen sisällä oleva kiihtyvyyssensori havaitsee, kuinka paljon heilut unissasi ja aamulla voit tarkastella sovelluksesta, kuinka monta tuntia nukuit syvää vai kevyttä unta, tai jos sinulla on paljon tapahtumia yön aikana, kello havaitsee, että olet ollut hereillä.

 • Details-osiosta näet tarkemmin tietoja:
  • Pylväsdiagrammin päivä-, viikko-, kuukausi-, että vuositasolla
  • Keskimääräinen unenmäärä
  • Keskimääräinen syvä uni
  • Keskimääräinen kevyt uni
  • Keskimääräinen hereillä oltu aika

Tietokoneella työskentely voi johtaa paikkojen jumiutumiseen. Aktiivisuusvahti muistuttaa sinua pysymään vetreänä. Huomaa käden alla komeileva Xiaomin metallinen hiirimatto.

 • Aktiivisuusvahti – Tämä on todella kätevä ominaisuus toimistotyötä tekevälle. Olet suurimman osan ajasta joko tietokoneella tai muuten vaan paikoillaan. Aseta sovellukseen aika 15-180 minuutin väliltä ja kun kiihtyvyysanturi huomaa, ettet ole liikkunut säädettyyn aikaan, muistuttaa se sinua värinällä ja LED-valolla, että nyt on aika tehdä pieni niskahartiajumppa.
 • Herätyskello – Voit asettaa sovelluksen kautta kelloon 3 eri aikaa ja voit valita myös minkälaisen herätyksen kello tärisee ranteeseesi. Valittavissa on kahdeksan erilaista värinää. Voit valita asetuksista minä päivänä kello herättää sinut. Todella hyödyllinen, jos sinun pitää herätä joka aamu samaan aikaan. Valitse maanantaista perjantaihin aikainen herätys töihin ja jätä viikonloput pois.
 • Kameran kaukolaukaisin – Tämä ominaisuus käy erittäin hyvin, jos tykkäät käyttää selfietikkuja. Laita älypuhelimesi tikun päähän ja kellon jompaakumpaa fyysistä nappia painamalla kamera ottaa kuvan. Tai aseta puhelin jonnekin hyllylle, paina kellon nappia ja  ”SNAP” – sinulla on kuva!

Jos olet hyvännäköistä kelloa vailla, ei Suomesta sellaista löydy mistään alle parin sadan euron, puhumattakaan älykellosta. Tosin Elephone tarjoaa hyvän ulkonäön lisäksi myös älykkyyden, ja edulliesti!

– ElephAntti Matikainen