Viimeisen muutaman vuoden ajan on puhuttu paljon älykodista ja tämän tarjoamista mahdollisuuksista. Automatisoitu koti ei enää ole scifi-elokuvien efektejä, vaan jokaisen saatavilla olevaa, jopa edullista teknologiaa, jonka avulla voi helpottaa, automatisoida ja parantaa monia asioita, jotka ovat pysyneet samanlaisena jopa vuosikymmeniä, joskus jopa vuosisatoja.

Kännykällä ohjattava valaistus – Xiaomi Yeelight

Ensimmäiset kännykällä ohjattavat lamput saapuivat e-villen valikoimiin jo 2015, mutta alkuun nämä olivat lähinnä kuriositeetti, hieman hauska, erikoinen ratkaisu valaistukseen ja ohjaamiseen käytetty applikaatio oli kömpelö. Viime vuonna valikoima kasvoi muutamalla uutuustuotteella, joissa näki mitä reilun vuoden tuotekehitys oli jo saanut aikaan:

Magic Blue -älyvalo tarjosi jo mahdollisuuden säätää väriä, kirkkautta ja syttymisaikaa kännykällä. Syksyllä sama saatiin myös 5m valonauhan muodossa.

Xiaomin ja Yeelightin yhteistyössä valmistamat LED-valot ja lamput parantavat monien muiden mallien heikkouksia ja tarjoavat Philipsin Hue-tuoteperheelle varteenotettavan vastuksen, mutta about puolet edullisemmin.