Vesa K. sai arvosteltavakseen monipuolisen ja käytännöllisen EDUP Wifi-ohjattavan pistorasian. Tällä älypistorasialla käynnistät tai sammutat minkä tahansa siihen kytketyn laitteen mistä tahansa. Lue, katso ja ihaile miten kätevän älykotijärjestelmän Vesa on kehittänyt etähallittavan pistorasian ja ZMODOn valvontakameroiden ympärille.

Wifi-ohjattavan pistorasian avulla älypuhelimesta tulee kodin etäohjattava kaukosäädin

Manuaalisesti ajastettava pistorasia oli aikanaan ja on vieläkin hieno keksintö. Mitäpä jos veisimme ajatuksen vielä astetta pidemmälle, meillä olisi pistorasia jolle älypuhelin toimisi kauko-ohjaimena, mistä ja milloin vain. Nyt e-villen verkkokaupassa on myynnissä EDUP WiFi Socket – Wifi-ohjattava pistorasia. Wifi-pistorasia, jolle älypuhelin todella toimii etäohjattavana kaukosäätimenä.

Pistorasia toimii Android ja IPhone puhelimissa. Itselläni on Samsung Galaxy Trend2, jossa Android 4.4.2 käyttöjärjestelmäj ja Ondan V719 7” SIM-3G Android 4.2 -tabletti. Molempien laitteiden kanssa Wifi-ohjattava pistorasia toimii moitteettomasti yhteen.

Kaikesta näkee, että pistorasian muotoiluun ja laatuun on suunnittelupöydällä kiinnitetty huomiota. Laite ei todellakaan ole mikään rimpula.

Wifi-ohjattava pistorasia on muotoilultaan jopa tyylikäs, tyylikkäämpi kuin monet manuaalisesti ajastettavat pistorasiat. Pistorasia on jämäkkä, asiallisen näköinen, jotenkin vain alitajuntaan tulee mielikuva laadukkaasta tuotteesta. Kaikesta näkee, että pistorasian muotoiluun ja laatuun on suunnittelupöydällä kiinnitetty huomiota. Laite ei todellakaan ole mikään rimpula.

Etähallinta toimii EDUP wifi socket –nimisellä ohjelmalla, joka on ladattavissa ilmaiseksi Google Playstä ja App Storesta. Ohjelma vaatii toimiakseen rekisteröitymisen (Puhelinnumero, sähköpostiosoite ja salasana). Ohjelman asentamisen yhteydessä kannattaa salasana laittaa automaattisesti päälle kytkeytyväksi, koska ohjelman ollessa päällä pitempään käyttämättä katkaisimen käyttö vaatii ohjelmaan uudelleen kirjautumisen.

Laitteen mukana tulee englanninkielinen käyttöohje, jossa on selventävät kuvat ja sen ohjeiden mukaan toimimalla ohjelman asennus kyllä onnistuu. Ohjelmaan on mahdollista esiasentaa myös automaattisia päälle- ja poiskytkeytyviä ajastusaikoja.

Kerta kaikkiaan hieno keksintö.

 

Yhteenvetona voin todeta, että omassa valvontakamera järjestelmässäni laite toimii juuri niin, kuin olen odottanutkin sen toimivan.
Voin kytkeä kamerat päälle ja pois silloin kun haluan kunhan wifi verkko on kotona päälle kytkettynä.

Itselläni on kaksi perhoskoiraa, joista toinen on 7 vuoden ikäinen ja toinen vajaa puolivuotias. On todella rauhoittavaa, kun voi kotoa poissa ollessa kytkeä kamerat päälle ja pois katsoakseen miten koirat pärjäävät kotona kaksistaan.

Katso oheisilta videoilta miten helposti ja kätevästi Wifi-ohjattava pistorasia toimii.

 

Hyvät puolet:
• Jos Wifi-pistorasian kauko-ohjaus toimii moitteettomasti älypuhelimella mistä ja milloin vain, niin voiko laitteelta sen enempää odottaa. Kerta kaikkiaan hieno keksintö.
• Itse olen käyttänyt laitetta valvontakameran päälle ja pois kytkemiseen sekä sisä- että ulkotiloissa.
• EDUP wifi socket –nimisellä ohjelmalla on mahdollista asentaa/ohjata yhteensä 7 pistorasiaa samanaikaisesti.
• Ohjelmaan on mahdollista esiasentaa automaattisia päälle- ja pois kytkeytyviä ajastusaikoja.
• Samalla käyttäjätunnuksella, (Puhelinnumero, ja salasana) voi laitetta ohjata toisestakin puhelimesta.

Huonot puolet
• Tilassa missä Wifi-ohjattava pistorasia sijaitsee reititin ja Wifi verkko on oltava päällä, jotta pistorasia toimii, eli laite vaatii yhteyden nettiin toimiakseen.
• Toisinaan ohjelma vaatii useamman yrityksen, ennen kuin sisään kirjautuminen onnistuu.
• Vaatii rekisteröitymisen ja ohjelmaan sisään kirjautumisen. (Sisään kirjautuminen kannattaa käytännössä tehdä uudelleen joka kerta kun ohjelmaa käyttää laitteen ohjaamiseen).
• Olen myös testannut toimiiko laite usealla eri puhelimella ja olen havainnut että kannattaa käyttää samoja tunnuksia, vaikka laitetta ohjaisi eri puhelimella.
• Eri käyttäjätunnukset tuntuvat sekoittavan ohjelman. Laitteen ja älypuhelimen välille ei muodostu yhteyttä eri käyttäjätunnuksilla.
• Itse olen käyttänyt EDUP wifi socket  –laitetta, sekä sisä- että ulkokamerassa. (Pistorasia ollut myös ulkotiloissa. En kuitenkaan välttämättä suosittele käyttämään laitetta ulkotiloissa.)
• Suhteellisen kallis hankintahinta.
• Pistorasian käyttöä ei alle –5 aseen lämpötiassa.

Tekniset tiedot:
Etäohjaus mistä ja milloin tahansa
Ajastustoiminnallisuus
Wifi: IEEE 801.11b/g
Sisä-ja ulostulovirta: AC 100-240V 50/60Hz
Toimintalämpötila: -5 – 45 C
Toiminnat: Päällä ja pois sekä ajastus
Helppo asennus- ja käyttö
Mahdollista asentaa/ohjata yhteensä 7 pistorasiaa
CE-hyväksytty
Maadoitettu
Sisääntulovirta (input)
AC 220V, 12A, 50HZ
AC 110V, 16A, 60Hz

Ulostulovirta (output)
AC 220V, 12A, 50HZ
AC 110V, 16A, 60Hz

Paketin tiedot:
1 x Wifi hallittava pistorasia
1 x Käyttöohjeet (englanninkielinen)

Tästä tutustumaan Wifi-ohjattavaan pistorasiaan verkkokaupan puolelle.

Tässä tutustumaan ZMODO langattomaan HD-valvontakameraan.

Ja tästä tutkailemaan näppärää Onda V719 7” SIM-3G Android 4.2 -tablettia.