Apple, Samsung, Huawei ja Nokia – jonka brändillä varustettuja puhelimia valmistaa nykyään HMD nimellä kulkeva yritys. Mitäpä sitten kovaa kasvua tekevät ja vähemmän tunnetut puhelinvalmistajat, kuten esimerkiksi Xiaomi, Oukitel, Blackview, Cubot, AGM tai Ulefone? Sanovatko nämä brändit sinulle mitään? Jos ei, olet oikeassa paikassa!

Counterpointin tekemän tutkimuksen mukaan vuoden 2018 Q2 maailman toimitetuimmat puhelinbrändit listatuna. Yksiköt ovat ilmoitettu miljoonissa. Kuten diagrammista käy ilmi, kärkipaikkaa pitävät tutun nimet Samsung, Huawei ja Apple.

Tässä blogikirjoituksessa käyn läpi syksyn 2018 mielenkiintoisimmat puhelinuutuudet vähemmän tunnetuilta valmistajilta, ja nostan esiin muutamia tärppejä erityisesti syksyn ja talven kosteita ja ankaria kelejä ajatellen. Jos hakusessa on vedenkestävä, iskunkestävä tai pitkällä akkukestolla varustettu puhelin tai vain loistavan hinta-laatusuhteen normaali älypuhelin, olet tullut oikeaan paikkaan!

 

 

 

 

Oukitel tunnetaan laadukkaista puhelimistaan ja ennen kaikkea niiden järjettömän hyvästä akkukestosta. Yrityksen ensimmäinen todellinen suurmenestys oli armoitettu Oukitel K10000, joka säväytti ison akkunsa lisäksi myös teräksisellä rungollaan ja korkealla laadullaan. Tämä puhelin keräsi e-villelläkin peräti 320 pääosin positiivista arvostelua.

Oukitel on erityisesti metsästäjien suosikki ja sen puhelimet sopivat erityisen hyvin esimerkiksi koiratutkien kanssa käytettäväksi. Viime vuoden fantastinen IP68-luokiteltu veden- ja iskunkestävä K10000 Max sai hiljattain päivitetyn version, WP2:n joka on jo saanut loistavia käyttäjärarvosteluita. Puhelin on allekirjoittaneen omassa testissä ollut kyllä todella hieno ja viimeistelty kokonaisuus.

Tuotepäällikkö suosittelee Oukitelilta:

Oukitel WP2

Syksyn ehdoton uutuuspuhelin, 10 000 milliampeerin akku ja veden- sekä iskunkestävyys. Muutkaan ominaisuudet eivät kilpailijoiden edessä kalpene. Ensimmäinen erä myytiin loppuun todella nopeasti, joten jos haluat varmistua, että saat puhelimen toisesta erästä, on parempi tilata nopeasti.

Oukitel WP2
Oukitel WP2

WP2:sen edeltäjä Oukitel K10000 Pro -älypuhelin herätti paljon huomiota ja saavutti suuren suosion suomalaisten metsästäjien ja erämiesten joukossa. Kuinka nämä luurit sitten eroavat toisitaan? Pääset tutustumaan aiheeseen tarkemmin lukemalle vertailun WP2:sesta ja sen edeltäjästä Oukitel K10000 Pro täältä.

Kuten odoettu, odotettu WP2:nen alkoi myymään kuin häkä – jo ennakkomyynnissä. Tähän asti se on saanut asiakkailta erinomaisen vastaanoton.

 

”Puhelin on todella hyväntuntuinen käteen. Saa hyvän otteen ei ole liukas ja toimii hommassaan todella hyvin ja raskaammatkin sovellukset toimivat ongelmitta.” – Jasmo L.

Olen lisännyt jokaisen tuotteen yhteyteen myös esittelyvideon. Täytynee tosin myöntää, että Oukitelin panostus alla olevan esittelyvideoon ei ole hääppöinen. Varsinkin siihen nähden, kuinka odotetusta mallista on kyse! Päätinpä sen kuitenkin tähän lisätä tekstin jatkoksi. Oukitelin viralliselta Youtube -kanvalta löydät enemmän testejä, jossa puhelinta upotetaan pepsiin, sen päältä ajetaan autolla ja jäädytetään jopa pakastimessa!

Käy kurkkaamassa Oukitel WP2:sen speksit tarkemmin täältä.

Oukitel WP1

Kuuma uutuuspuhelin Oukitelilta. WP1 on veden- ja iskunkestävä todella hienolla muotoilulla ja langattomalla latauksella. Tehoista vastaa järeä Helio P23 -prosessori. Tässä loistava vaihtoehto WP2:lle mikäli haluaa hieman edullisemman ja erityisesti pienemmän veden- ja iskunkestävän älypuhelimen.

Oukitel WP1
Oukitel WP1

Oukitelin puhelimet tunnetaan kovasta kestävyydestään, niin akun kuin kuorenkin osalta. Katso videolta, kuinka WP1:nen kestää moukarointia ja upottamisen kuravelliin. Tämä puhelin ei ole vellihousuille!

Oukitel WP1:sen tarkemmat tiedot pääset katsomaan tästä.

Oukitel K7

Kesällä julkaistu K7 on osoittautunut kestosuosikiksi. Kestävä ja tehokas, ja tietysti valtava akku, K7 on K10000-puhelimen seuraaja ja hintaansa nähden erinomainen isolla akulla varustettu älypuhelin. Ennen puhelimen julkaisua, saimme luurin testiin ensimmäisten joukossa – ja siitä intoutuneena laitoimme puhelimen testiin. Arvostelun pääset lukemaan kätevästi tästä.

Oukitel K7
Oukitel K7

Puhelinta testatessa se vakuutti minut ja lisäsin sen innolla kauppaan. Mutta millaisen vastaanoton puhelin on saanut asiakkaiden keskuudessa? Käyttäjien keskudessa K7 on eritoten saanu kiitosta sen loistavasta hinta-laatusuhteesta. Tässä yksi pominta useista asiakaskommenteista:

”Erittäin tyytyväinen tuotteeseen. Korvaa tabletin ja suurelta osin myös läppärin kun on tarpeeksi iso näyttö.” – Jorma H.

Alla olevalta esittelyvideolta näet, kuinka tämä puhelin sopisi mahdollisesti myös sinun käteesi.

Mikäli Oukitel K7 -puhelin on mieleesi, pääset tutustumaan sen ominaisuuksiin tarkemmin klikkaamalla tästä.

 

 

Blackview on vuonna 2013 perustettu puhelinvalmistaja, joka on äijämäinen imagoltaan ja sen puhelimet ulkonäötään tummanpuhuvia kuten nimestäkin voisi päätellä. Blackview on perinteisesti ollut hankala yhteistyökumppani e-villelle, mutta minkäs mahdat kun heidän puhelimet ovat kuitenkin usein todella siistejä.

Blackview:n ehkä ensimmäinen todella kova hittipuhelin oli IP68-luokiteltu, eli veden- ja iskunkestävä puhelin nimeltä BV6000, jossa valitettavasti saimme korjailla takuuhuollossa jonkin verran. Sen jälkeen malli on saanut uusia päivityksiä, ja myös puhelinten takuuongelmat ovat vähentyneet. Muun muassa BV7000, BV8000 ja viimeisimpänä syksyn todella suosittu BV9500 IP69K-luokiteltu puhelin valtavalla akulla ovat saaneet hyviä arvosteluita. Blackviewin puhelimia ei suositella mamman pojille!

Tuotepäällikö suosittelee Blackviewiltä:

Blackview P10000 Pro

Todella iso ja pitkäkestoinen akkuja hintaan nähden huikea suorituskyky. Muotoilultaan puhelimessa on saavutettu todella laadukas ja miehekäs lopputulos. Loistava esimerkiksi työpuhelimeksi tai metsään mikäli ei tarvitse  nimenomaan veden- ja iskunkestävää mallia.

Kuten Oukitelin, myös Blackview:n puhelimallit ovat saavuttaneet asiakkaiden keskuudessa suurta suosiota isolla akulla varustettujen puhelinten joukossa. Asiakkaat ovat usein myös hyvin yllättyneitä siitä, että vastoin ennakkoluuloja nämä puhelimet – kuten Blackview P10000 Pro, tarjovat huippuluokan käyttökokemuksen ja soveltuvat loistavasti muuallekkin kuin metsälle tai raksalle.

 

”Tosimiehen kapula. Puhelin ei hinnaltaan mikään paha hankinta ja kaikki ominaisuudet löytyy kuin muistakin huippuluokan luureista” – Mikael R.

Alla oleva video esittelee pähkinänkuoressa Blackview 10000 Pro:n päällimmäiset ominaisuudet. Mikäli kuitenkin janoat puhelimesta lisää tietoa, voit puhelimeen tutustua tarkemmin  tuotesivuilla.

Blackview BV9500

Ehkä tämän hetken kovin veden- ja iskunkestävä puhelin – ainakin paperilla. IP69K luokitus tarkoittaa veden- ja iskunkestoa IP68 luokassa, sekä tämän lisäksi tavallista korkeampaa paineensietokykyä. 10000mAh akku tarkoittaa usean päivän kestoa kovassakin käytössä. Hurjan suosion takia BV9500 on kärsinyt toimitusongelmista, mutta saatavuuden pitäisi parantua piakkoin.

Blackview BV9500
Blackview BV9500

Mikäli Englannin kieli taittuu, alla oleva video tarjoaa kattavan esittelyn tästä uunituoreesta puhelimallista. Pääset tutustumaan myös tuotteen ominaisuuksiin tarkemmin Blackview BV9500:sen tuotesivulla – tutulla Suomen kielellä.

 

 

 

Sympaattinen ja suhteellisen vanha älypuhelinvalmistaja Doogee ja sen malli DG310  oli myös e-villen valikoiman aivan ensimmäisiä älypuhelimia. Doogee Valencia ja Doogee Titans olivat sittemmin yllättävänkin suosittuja puhelimia, joista Titans oli varhainen roiskeen- ja iskunkestävä puhelin. Doogee onkin tunnettu kovaa käyttöä kestävistä puhelimistaan, joista viimeisin on selvästi Caterpillar-puhelimista inspiraation saaneet suositut Doogee S60 ja Doogee S60 Lite.

Tuotepäällikö suosittelee Doogeelta:

Doogee S60

Järeä Caterpillar-henkinen IP68-luokiteltu puhelin langattomalla latauksella ja isohkolla 5000mAh akulla. Ollut jo pitkään e-villen suosituimpia IP68-puhelimia. Puhelin on tehty rankkaan käyttöön, seikkailijoille ja eräihmisille. Täysin vesitiiviin laitteen runko on iskunkestävä ja 5.2″ Full HD -näyttö on suojattu 5. sukupolven Gorillalasilla.

Doogee S60
Doogee S60

Puhelin ei jätä kylmäksi myöskään muotoilun puolesta, joka on osakseen saanut kiitosta sen käyttäjiltä:

”Yllätyin, kuinka laadukas puhelin tämä Doogeen S60 on. Viimeistely on huipputasoa, puhelimessa on monia yksityiskohtia, joiden ansiosta se on kalliin ja laadukkaan näköinen.” – Matias R.

Kylmästä puheenollen – Doogee on brändännyt tämän luurin karkeasti suomennettuna ”veden ja tulen puhelimeksi”. Eli melko eeppistestä luurista on kyse! Doogee S60 -puhelimeen pääset tutustumaan tarkemmin alla olevasta esittelyviedeosta tai sen tuotesivulta.

Doogee BL9000

Isosta ja pitkäkestoisesta 9000 milliampeerin akusta huolimatta varsin sutjakka ja tehokas puhelin. Erinomainen esimerkiksi mobiilipelaamiselle, sillä tätä puhelinta ei tarvitse olla lataamassa vähän väliä. Kestää yhdellä latauksella pitkiäkin matkoja. Mukana myös langaton lataus!

BL9000 soveltuu erityisesti heille, jotka eivät halua ihan järeimmän kokoista pitkän akkukeston puhelinta, kuten Blackview P10000 Pro:ta, vaan sutjakan puhelimen, joka kestää kuitenkin päiväkausia kovallakin.

”Loistava peruspuhelin isolla akulla. Akku kestää pitkään vaikka kuinka puhelinta käyttää.  Isosta akusta huolimatta puhelin tuntuu käteen mukavalta ja käyttö on sujuvaa. Näyttö on tarkka ja hyvin värit toistava. Nopeudessa ei häpeile paljon kalliimille puhelimille.” – Pietu H.

Miltähän tämä puhelin mahtaa näyttää, kun se avataan paketista? Alla hyvin kattava unboxing- ja käyttöönottovideo BL9000 -puhelimesta. Lisää arvosteluja ja Doogee BL9000 -puhelimen löydät täältä.

 

 

 

 

AGM on yksi mielenkiintoisimpia kiinalaisia puhelinvalmistajia. AGM tulee lyhenteestä ”Action Gains Memory”, en tiedä mitä sen pitäisi tarkoittaa, mutta kuulostaa kyllä mahtavalta! Sen puhelimet suunnitellaan Saksassa ja saksalainen laatu ja design näkyy laitteissa. AGM-puhelimet ovat yleensä keskimääräistä kalliimpia, mutta sen vastineeksi saa kyllä todella kovia laitteita. Näissä on usein muista Kiina-puhelimista poiketen Qualcomm Snapdragon -prosessori, joka mahdollistaa esimerkiksi korkealaatuiset kameraominaisuudet.

Tuotepäällikkö suosittelee AGM:lta:

AGM X2 SE

Aivan hiljattain kauppaan lisätty puhelin on viime vuonna julkaistun AGM X2 -puhelimen edullisempi versio, joka edustaa silti kaupan kalliimpia malleja. Vedenkestävä IP68 luokiteltu puhelin, jossa mm. vähävirtakulutuksinen AMOLED-näyttö ja Snapdragon-prosessori. Kun vedin tämän puhelimen ulos laatikosta oli seurauksena pieni ”vau”-elämys. Puhelinta odotellaan vielä toimittajalta, joten toimitusaika ainakin pari viikkoa.

AGM X2 SE
AGM X2 SE

Summattuna uskaltaisin väittää, että AGM X2 SE -puhelin on parhaita veden- ja iskunkestäviä puhelimia mitä rahalla saa. Minulta kestäisi ikä ja terveys listata tähän puhelimen kaikki ominaisuudet, mutta pääset fiilistelemään AGM 2S SE:n ominaisuuksia Himalaya-meiningeissä alla olevasta videosta! Tarkemmat ominaisuudet löydät myös tuotesivulta listattuna.

 

 

Ulefone on vakuuttanut laadullaan ja alhaisella palautusprosentillaan. Puhelimet myös saavat keskimäärin varsin hyviä arvosteluita. Ulefonen erikoisuutena on Oukitelin tapaan keskimääräistä isommalla akulla varustetut mallit.

Tuotepäällikkö suosittelee Ulefonelta:

Ulefone Power 3S

Puhelin teki itselleni heti käteen saatuani vaikutuksen laadukkaalla olemuksellaan. Todella kompakti puhelin vaikka akku onkin suhteellisen iso, 6000 milliampeeria. Todella hyvä esimerkiksi mobiilipelaamiseen jos ei tarvitse aivan tehokkaimpia komponentteja. Ja mikä hinta! Valikoiman piiloon jäänyt helmi.

Ulefone 3S
Ulefone 3S

Isosta akusta huolimatta puhelin ei ole mikään järkäle vaan menee normaalista älypuhelimesta vaikka painoa isosta akusta toki tulee jonkin verran lisää.

”Jos tykkää Androidista ilman hi-end ominaisuuksia, niin tässä loistava kapula. Perushyvä näyttö, loistava akun kesto, sujuvasti pyörivä käyttöliittymä myös moniajolla, riittävästi tallennustilaa aplikaatioille, yllättävän laadukaan tuntuinen ja näköinen. Todellakin hintansa väärti.” – Aki V.

Katso alla olevasta videosta Ulefone Power 3S:n esittelyvideo ja tutustu luuriin lisää sen tuotesivuilta.

Ulefone Armor 5

Valikoiman uusimpia malleja tällä hetkellä. Erikoisuutena IP68-luokiteltu veden- ja iskunkestävyys yhdistettynä näyttöloveen, jonka ansiosta puhelimessa on kohtalaisen iso näyttö, mutta se ei silti ole mahdottoman iso käteen. Tukee myös langatonta latausta. Varsin oiva hinta-laatusuhde ja ennen kaikkea todella moderni IP68-puhelin vaativalle käyttäjälle.

Ulefone Armor 5
Ulefone Armor 5

Katso video ja tutustu tuotteeseen lisää täältä.

 

 

Cubot tarjoilee erinomaista hinta-laatusuhdetta alle 300 euron perusälypuhelinten luokassa. Mikäli isolla akulla tai IP-suojauksella luokitellut puhelimet eivät erityiseesti kiinnosta, on Cubot oiva valinta. Cubot on melko vähän tunnettu älypuhelinvalmistaja, mutta sillä on varsin laadukkaita puhelimia niille, jotka eivät halua maksaa itseään kipeäksi mutta haluavat silti tinkimätöntä tehoa ja ominaisuuksia puhelimestaan.

Tuotepäällikkö suosittelee Cubotilta:

Cubot P20

Iso ja tarkka 6,18 tuuman näyttö sekä peräti 20 megapikselin takakamera. Huawei P20 -puhelimesta inspiraatiota saanut puhelin jossa kameraan on panostettu. Turha silti odottaa ihan Huawein tai muun lippulaivavalmistajan tasoista kuvanlaatua. Halpa kuin saippua!

Cubot P20 -puhelimet speksit löydät täältä.

 

 

 

 

Viimeisenä listalla, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä, on maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin kuuluva Xiaomi – niin kutsuttu ”Kiinan Apple”. Xiaomista on e-villenkin blogissa kirjoitettu jo melkoinen määrä julkaisuja, joten jätän sen tämän kummemmitta esittelemättä. Mikäli yllä mainituista puhelimista ja valmistajista ei löytynyt itselle riittävän tehokasta puhelinta loistavalla kameralla, on Xiaomi juuri oikea valinta.

Tuotepäällikkö suosittelee Xiaomilta:

Xiaomi Mi Mix 2S

Puhelin joka ei jätä ketään kylmäksi. Upea näyttö joka kiinnittää huomion reunattomuudellaan. Langaton lataus, markkinoiden paras Snapdragon -prosessori ja upea kamera. Lähetimme tuotteen Suomimobiilille testiin ja he ylistivät Mi Mix 2:sen maasta taivaisiin. Ja enpä voi väittää vastaan, sillä tästä luurista ei puutu kyllä mitään!

Puhelimen uskomaton viimeistely on saanut valtavan hyvän vastaanoton ja ominaisuudet puhuvat puolestaan. Mikäli minun sanaani, tai Suomimobiilin tekemään arvosteluun ei ole uskominen, myös asiakkaat ovat olleet ällikällä lyötyjä. Tällä hetkellä puhelimen arvosana onkin täydet 5/5.

”Todella hyvältä ostokselta vaikuttaa. Näytöllä on mukavasti kokoa ja tehojakin tuntuu riittävän. Kamera napsii tarkkoja kuvia silmänräpäyksessä ja kameran asetuksissa riittää säätövaraa. ” – Jouni S.

Katso tuotteen esittelyvideo ja lukemmassa lisää arvosteluja Xiaomi Mi Mix 2S:n tuotesivuilta!

Xiaomi Poco F1

Pelaajan ehdoton valinta. Älyttömät tehot ja nestejäähdytys uskomattomaan hintaan – tällä luurilla nimittäin pyörivät Fortnite ja muut mobiilipelit vaivatta. Toki, kaikista vaativimmille pelaajille Xiaomi esitteli uunituoreen mallin Black Sharkjoka on vastaus Razer:in pelipuhelimille.

Tämän lisäksi Xiaomi on jo pidempään ollut markkinoiden kärkeä edullisten puhelinten kameroiden kuvanlaadussa, eikä tämä puhelin ole poikkeus. Loistavat kamerat, sekä optimoitu kuvausohjelmisto tekevät myös Pocophone F1 -puhelimen kamerasta ensiluokkaisen.

Kuten jo aikasemmin mainittu, Poco F1 -puhelimen ominaisuuksia kun katsoo, niin ei voisi hintalappua uskoa. Poco F1 on monelta osin supersuositun Xiaomi Mi 8 -puhelimen vertainen, vain halvempi!

”Olen todella tyytyväinen puhelimeen, hinta-laatusuhde erinomainen.” – Taina P.

Bloggaajat ja vloggaajat ylistävät puhelinta maailmalla. Katso alta Unbox Therapy:n esittelyvideo Xiaomi Poco F1 -puhelimesta, joka on kerännyt jo yli 5 miljoonaa näyttökertaa! Kuten aikasemmat puhelimet, myös tämän luurin löydä e-villen valikoimasta – käy kurkkaamassa ominaisuudet tarkemmin täältä!

Loppusanat

e-villen ensimmäinen älypuhelin taisi olla vuonna 2012 kauppaan ilmestynyt puhelin nimeltään Diel Zen, ja siinä pyöri Android 4 -käyttöjärjestelmä. Tuohon aikaan reilun 2000 milliampeerin kapasiteetti riitti siihen, että puhelimen akkua pystyi kuvailemaan termillä ”valtava”. Tämän hetken valtavin akku löytyy muuten Ulefone Power 5 -älypuhelimesta, jossa on peräti 13 000 milliampeerin akku, siis yli kuusi kertaa suurempi kuin Diel Zenissä.

Muistathan käydä myös kurkkaamassa meidän puhelinvalikoiman, josta löydät kaikki nämä mallit ja paljon muuta!