Voi sitä itkua ja hammastenkiristelyä, kun kirpeänä pakkasaamuna kovassa kiireessä auto ei lähdekään käyntiin! Jos mukanasi ei ole apukäynnistintä, ei muuta kun konepelti auki ja virittelemään apuvirtaa avuliaan naapurin autosta.

HUOM! Apuvirran antaminen tapahtuu aina autoilijan omalla vastuulla! Lue ensin autosi ohjekirjasta, onko virran antaminen/ottaminen sallittua ja mahdollista.

Varmista tietenkin ensin, että apuvirtaa antavan auton akku on kunnossa ja siinä on riittävästi virtaa. Luovuttaja-auton moottorin on myös syytä olla sen verran lämmin ja valmiiksi käynyt, että se käynnistyy vaivattomasti ilman pitkää starttausta – laturin kunnosta puhumattakaan.

Apuvirran anto-ohjeet
Näin annat apuvirtaa

Kaikessa lyhykäisyydessään apuvirran antaminen kaapeleilla suositellaan tehtäväksi näin:

  1. Punaisen kaapelin toinen pää avustettavan akun plus-napaan

  2. Punaisen kaapelin toinen pää avustavan akun plus-napaan

  3. Mustan kaapelin toinen pää avustavan akun miinus-napaan tai vaihtoehtoisesti moottoritilaan paljaaseen metallipintaan

  4. Mustan kaapelin toinen pää avustettavan auton moottoritilaan moottoritilaan paljaaseen metallipintaan, mahdollisimman kauas akusta (tässä saattaa iskeä kipinää)

  5. Käynnistä avustavan auton moottori ja anna käydä muutama minuutti, jotta kuollut akku ehtii hieman elpyä

  6. Sammuta avustavan auton moottori ja virrat – varsinkin jos kyseessä on uudempi malli. Näin vältyt potentiaalisesti vahingollisilta virtapiikeiltä (kun avustavan auton täysillä käyvä laturi ei ehdi reagoida avustettavan auton laturin käynnistymiseen)

  7. Kytke avustettavasta autosta kaikki sähkölaitteet, kuten valot, puhaltimet, radio ja lämmitin pois päältä ja käynnistä moottori.

  8. Kun avustettavan auton moottori käy omin avuin, irrota kaapelit päinvastaisessa järjestyksessä

  9. Suuntaa akkukauppaan ja testaamaan laturisi kunto tai vaihtoehtoisesti selvittämään mikä laite on tyhjentänyt akun. Muista ajaa riittävän pitkä lenkki, jotta akku latautuu riittävästi.

 

Jos jaksat vielä lukea:

Kun tyhjentyneellä akulla varustetun auton moottori vihdoinkin hörähtää käyntiin, ei käynnistystä kannata lopettaa sillä murto-osasekunnilla, vaan varmistaa koneen käynnissä pysyminen pitämällä avain käynnistysasennossa silmänräpäyksen verran tavallista kauemmin. Varo kuitenkin vaurioittamasta starttimoottoria.

Tyhjän akun ja paljaspäisten hauenleukakaapeleiden kanssa koheltaessa kannattaa olla tarkkana, sillä akusta vapautuu ladattaessa happea ja vetyä. Tämä kaasuseos on syttymisherkkää, joten tee ”kuumilla” kaapeleilla tehtävä virtapiirin sulkeva viimeinen kytkentä mahdollisimman kauas virtaa vastaanottavasta akusta. Viimeinen liitäntä voi saada aikaan kipinän, joka taas voi sytyttää palavan kaasun. Kipinävaaran voi eliminoida myös käyttämällä auton akkuun kytkettävää apuvirtalaitetta, jossa on erillinen virtakatkaisija. Apuvirtalaitteen avulla voit myös käynnistää tyhjäakkuisen auton saman tien ilman odottelua.

Vanhemman vuosikerran manuaalivaihteisia autoja voi tarvittaessa myös hinata / työntää käyntiin, mutta tämä toiminta ei kannata muutoin kuin äärimmäisessä hädässä, sillä se saattaa vaurioittaa moottoria tai vaihteistoa.

 

Millä tämä sirkus voidaan välttää?

Apuvirta
Varaudu ajoissa

Akun ja laturin kunnon tarkkailemiseen kannattaa hankkia edullinen – joko tupakansytyttimeen tökättävä tai akulle johdotettava jännitemittari, jotta vältyt vastaavanlaisilta yllätyksiltä tulevaisuudessa. Tiesitkö muuten, että Suomen parhaassa (alle kolmen kympin hintaisessa) Bluetooth FM-lähettimessä on kännykkäsovelluksen kautta toimiva, varoitustoiminnolla varustettu jännitemittari.

Tyhjenikö akku ajovalojen, kartanluku- tai tavaratilavalon jäätyä palamaan? Yleensä tehtaalla auton valoiksi asennetaan virtasyöpöt hehkulankapolttimot; jos vaihdat LED-versioihin, vahingossa päälle unohtunut valo ei välttämättä tyhjennäkään akkua yhtä rivakasti, virrankulutuksen ollessa vain murto-osa vanhaan verrattuna.

Nykyään käytännössä kaikki valmistajat kieltävät apuvirran antamisen, sillä kovat jännite-erot voivat potentiaalisesti rikkoa ajokin herkkiä sähkölaitteita. Tästäkin syystä helpoin keino on pitää mukana asianmukaisesti ladattua apuvirtalähdettä. Kun samaan laitteeseen on yhdistetty taskulamppu ja esimerkiksi kännykän lataamiseen soveltuva virtapankki, on hätälaitteen hankinta selkeä järkiostos.

Katso mallia apuvirta-taskulamppu-virtapankin käytöstä alla olevalta videolta

 

Huolettomampia liikkeellelähtöjä toivottaen

e-villen autotarvike- ja työkaluosasto