Laadukkaita reppuja on hankala löytää halvalla. Sopivan hinnan lisäksi reppua etsiessä oikean koon löytäminen voi osoittautua hyvinkin haasteelliseksi. Mitäpä jos yhdistäisi repun ja rinkan parhaimmat puolet, jolloin tuloksena syntyisi kompakti, mutta riittävän tilava reppu esim. eräretkille?

Artic Mate vedenkestävä 40l taktinen reppu on ratkaisu tähän ongelmaan.  Rinkka vai reppu?  Sanotaanko vaikka niin, että tämä menee loistavasti siinä välimaastossa! Kutsuttakoon sitä siis nimellä retkireppu.

Koska olin itse niin tohkeissani kyseisestä tuotteesta, päätin lähettää Arctic Mate -retkirepun varustebloggari Eräsmiehen testiin. Tästä blogitekstistä löydät Eräsmiehen tuotearvostelun parhaat palat. Alkuperäiseen tuotearvosteluun voit tutustua täältä.

vedenkestävä retkireppu

Mikä taktinen retkireppu ja kenelle se soveltuu?

Kyseessä on reilun kokoinen taktinen eräreppu josta löytyy todella runsas määrä taskuja hyvin armeijahenkisessä kokonaisuudessa. Tilavuutta repussa on 40 litran verran. Reppu on optimaalinen päiväretkiä varten, mutta pidemmillä patikkamatkoilla säilytystilaa on melko rajallinen määrä – varsinkin jos tähtitaivaan alla on tarkoituksena yöpyä useampi yö.

Kyseinen reppu on tehty päiväretkiä varten. Poislukien tietysti eräjormat, jotka tekevät majoitteensa luonnosta löytyvistä tarvikkeista – Eräsmies

Katon alla yöpyvälle reppureissaajalle reppu tarjoaa rittävästi kokoa. Tämän lisäksi luonnosta yöpymistarpeensa etsiville erämiehille reppu on todella pätevä ratkaisu. Repusta löytyy kaksi neutraalia väriä, musta ja beige. Värivaihtoehtojensa ansiosta reppu soveltuu myös loistavasti arkikäyttöön.

Takaisin mallistoon saapunut maastokuvioitu reppu tuo erähenkisyyttä ja onkin asiakkaidemme ehdoton suosikki! Katsohan kuvat alta!

Siirrytään seuraavaksi repun rakenteen ja ominaisuuksien tarkempaan kuvaukseen.

Musta retkireppu
Musta retkireppu
Beige retkireppu
Beige retkireppu
Maastokuvioinen retkireppu
Maastokuvioinen retkireppu

Retkirepun rakenne ja ominaisuudet

Kangas josta reppu on rakennettu on hyvin jämäkkää, joten se on myös luonnollisesti vettähylkivää eikä rämpiminen risukossa aiheuta vahinkoa kankaaseen. Tarkemmin ottaen, ulkopinta on 900D vettähylkivää kangasta, joten sateet eivät menoa haittaa! 

Ulkopuolelta reppu on kestävä, eikä pääse repeilemään helposti. Reppu koostuu kolmesta isommasta taskusta ja lukuisista pikkutaskuista ja kiinnityspisteistä. Repun ulkopuolelta pääsee käsiksi peräti kuuteen erillaiseen vetoketjulliseen taskuun – Eräsmiehellä oli jopa vaikeuksia keksiä, mihin kaikkia niitä käytetään!

Armeijatavarasta tuttua MOLLE-kiinnityslenkkiä löytyy ympäri reppua, joten voit halutessasi kiinnittää myös ylimääräisiä irtotaskuja reppuusi. Tämän lisäksi molemmilla sivuilla on retkeilyyn soveltuvat klipsikiinnikkeet esimerkiksi retkipatjaa, makuupussia, riippumattoa tai vaikkapa telttaa varten. Myös tarrapintaa löytyy erillaisten merkkien kiinnittämiseksi, joten käyttäjä voi halutessaan koristella reppua.

Camo-reppu sivusta
Camo-reppu sivusta
Camo-repun selkäosa
Camo-repun selkäosa
Camo-reppu pohjasta
Camo-reppu pohjasta
Camo-reppu levällään
Camo-reppu levällään

Mitä tärkeitä ominaisuuksia repussa on kaupunkikäyttöä varten? Repussa on selkäpuolella erillinen läppäritasku 15.6″ kokoluokan koneelle, joka on erotettu muusta repusta vaahtomuovisella seinämällä. Eli mikseipä reppua ostaisi vaikka työ- tai koulumatkoille?

Monipuolisuus onkin repun vahva ominaisuus, voit käyttää sitä miltein mihin vaan 40L tilavuuden puitteissa.

Repussa on paljon erillaisia taskuja.

Eräsmies huomasi, että avaamalla repun sivuilla olevat pikalukot ja taskut isoimpiin taskuihin saa mahtumaan paljon enemmän tavaraa, repun ulkopuolella olevat lukuisat härpäkkeet siis osittain tekevät päätaskuista kireämmät ja rajoittavat tilavuutta jos repun haluaa pakata aivan täyteen.

Repun etupuolella olevassa isossa taskussa kankaan sisäpinta on vuorattu vedenpitävällä muovilla, joka suojaa sisällä olevia tavaroita sateelta jos repun jättää maahan selkäpuoli alaspäin, muovi löytyy kuitenkin vain etupuolelta. Repun etupuolella olevasta läpästä löytyy myöskin kätevä paikka juomapullolle, esimerkiksi 0,5L termospullo sopi reppuun ja sen sai lisäksi kiristettyä paikalleen repun naruilla. 

Juomapullon kantaminen hoituu näppärästi repun ulkopuolella.

Ergonomia

Repun selkäpuoli on tukevasti vahvistettu ja varustettu miellyttävillä pehmusteilla, jotka on päällystetty repuissa yleisellä verkkokankaalla. Pehmusteet tulevat alaselän ja lapojen päälle, joten selän ergonomiassa ei ole moittimista. Samaa verkkokangasta löytyy olkahihnoista, tosin ilman pehmustetta.

Repun selkäpuolelle on tehty verkolla päällystetyt pehmusteet, mitkä tulevat miellyttävän tuntuisesti lapojen päälle, sekä alaselkää vasten – Eräsmies

Blogissaan Eräsmies kuitenkin huomauttaa, että valitettavasti pehmusteet eivät ole kovinkaan ilmavat, vaan enemmänkin lämpimät lisäten hikoilua kuumalla kelillä. Pehmusteiden välissä olevassa tilassa on kuitenkin mahdollisuus ilmankiertoon. 

Selkäpuolen pehmusteet.

Useimmissa remmeissä ja olkahihnoissa on enemmän kuin tarpeeksi säätövaraa. Lantiovyötä ei tästä yksinkertaistetusta repusta löydy, sensijaan rintaremmi auttaa lisäämään tukevuutta. Rintaremmin korkeutta saa säädettyä joten niin naiset kun miehet saavat sen oikealle korkeudelle, tosin rintaremmin säätövara pituuden puolesta saattaa jäädä lyhyeksi isokokoisille käyttäjille.

Tyhjäpainonsa puolesta reppu on keskiluokkaa ja painaa 1.2kg. Eräsmiehelle on tullut vastaan samanpainoisia reppuja joissa tilaa on miltei puolet vähemmän, vain 25 litraa.

Yhteenveto

Eräsmies pitää reppua tukevana ja kestävä ratkaisuna ihmiselle, joka pitää tavaroidensa organisoinnista. Reppu kuitenkin kärsii hieman sen lukemattomia taskuja sisältävästä rakenteesta, sillä se saataa rajoittaa mukaan otettavien tavaroiden kokoa.

Yhteenvetona voisi sanoa, että todella jämäkkä reppu ihmiselle, joka pitää tavaroiden organisoinnista – Eräsmies

Repusta voi muokata omannäköisen lukuisien kiinnitysmahdollisuuksien ansiosta, joita myös Eräsmies pääsi hyödyntämään. 

Reppu ylimääräisillä osilla höystettynä.

Jokapäiväisessä arkikäytössä repusta tuskin koskaan löytyisi puutteita, kuitenkin kompakti 40L koko rajoittaa mihin retkitoimintaan reppua voi käyttää. Repun hankkimisen tulisikin aina aloittaa käyttötarkoituksien kartoittamisesta.

Tuleeko reppu työmatkoihin, päiväretkiin vai usean yön reissuihin?

Taktinen reppu selviää ongelmitta juurikin kahdesta ensimmäisestä tehtävästä, yön ylitse ulottuvien reissujen toteutuskelpoisuus taas riippuu käyttäjästä. Myös käyttäjän kantokyky, maasto missä reppua käytetään ja jopa vuodenaika voi vaikuttaa repun käytettävyyteen.

Oman retkeilyreppusi voit hankkia tästä.

Antoisia retkiä Suomeen ja muuallekkin toivottaa e-villen väki!

Tekniset tiedot:

  • Materiaali: 900D vettähylkivä
  • Tilavuus: 40 litraa
  • Hyvät säätömahdollisuudet
  • Pehmeä selkäosa
  • Läppäritasku 15.6″ max.
  • 3 Isoa taskua
  • 4 Pientä taskua
  • Mitat tyhjänä: 50x35x16cm
  • Tyhjäpaino: 1.2Kg