Tässä blogissa Blackview BV8000 Pro on Eräsmiehen totisessa testissä. Puhelinta testataan akun- ja pakkasenkestossa sekä tehokkuudessa. Koostimme tähän tekstiin testin pääkohdat. Pääset lukemaan koko jutun täältä

Blackview BV8000 Pro tuotearvostelu

Blackview puhelimen runko kestää iskuja ja on pölytiivis sekä kestää upotuksen 1.5 metriin 30 minuutin ajaksi.

”Aloitankin testaamisen ihan ohjelmisto pohjalla eli bitin murskausta Basemark OS II softalla. Pistin vierekkäin oman Honor 8 ja Blackviewin ja yllätyin miten vähän eroa näillä loppujenlopuksi oli. Laskentatehoa puhelimesta löytyy 8-ydin Helio P25, 4x ARM Cortex-A53 2.3GH + 4X 1.6GHz prosessorin voimalla, eli maastokartat ja jokin paikannus softakin jaksaa taustalla sujuvasti pyöriä.

kuva_1
Se mikä retkeillessä on puhelimessa tärkeää on kestävyys ja akun kesto. Li-Po 4180mAh on ihan hyvä työssään, ei ylilyö mutta ei myöskään alisuorita. Ei tietenkään verrattavissa Oukiteliin 10000 mAh akkuihin millä voi ladata jo toisia puhelimia, mutta käyttömukavuudeltaan kyllä tämä Oukitelin voittaa. Standby tilassa puhelimen akun pitäisi kestää 28 päivää, internetin selailua 14h ja puhumista 28h. Akun lataa nollasta sataan 2.5 tunnissa. Myöhemmin jutussa tehty pakkaskestävyys saattoi vahingoittaa akkua sillä nyt latasin 50% täyteen kolmessa tunnissa. Vedenkestävyys on myös plussaa jos sattuu vähän löysempien taskujen kanssa puroja ylittämään.

Blackview puhelimen runko kestää iskuja ja on pölytiivis sekä kestää upotuksen 1.5 metriin 30 minuutin ajaksi. Näyttö ei ole iskunkestävä vaan paineen, mutta näytön suojaksi on laitettu gorilla class 3.0. Tämähän kestää nyt ihan kohtalaisesti runtua. Runko itsessään on todella napakka ja raskasrakenteinen.  

Puhelimesta löytyy kaksi NanoSIM-paikkaa eli voi vaikka prepaidin lyödä siihen matkalle tai metsälle lähtiessä. Muistikortille löytyy kanssa paikka ja tukee 256GB. Suosittelen kyllä asentamaan kerralla kaikki, sillä korttien laittamiseen tarvitsee mukana tulevaa pientä ruuvimeisseliä.

Hämmentävää kyllä että tällaisesta lähes työpuhelimesta löytyy sormenjälkilukija, mutta kaipa se alkaa olla jo nykypäivää puhelimessa kuin puhelimessa. Sormenjälkilukija löytyy muista kokeilemistani puhelimista yleensä takaa mutta tässä se on poikkeavasti puhelimen sivussa.”

kuva_4Muisti ja kamera

”6GB ramia ja 64GB tallennustilaa antaa mukavaa vapautta, voit asentaa ihan kiitettävästi sovelluksia ilman että tarvitsee miettiä mahtuuko kaikki ja joutuuko jotain poistamaan että saa uuden sovelluksen tilalle. Esimerkiksi vaimoni Samsung S7 ei saa edes uutta järjestelmäpäivitystä asennettua muistin loppumisen takia eikä siihen auta edes se että kaikki puhelimen ylimääräiset sovellukset poistaisi.

Takakamera on 16 megapikselin Samsung S5K3P3 -kennolla, ja etukamera Samsungin kahdeksan megapikselin 4H8-kennolla. Kamera on puhelimen selkein heikoin lenkki, zoomaus ei ole sulavasti liukuvaa vaan töksähtelevää. Suurimmalla 5x zoomauksella näkyy jo häiritsevää pikselimössöä ja kuvan värinää. Keinovaloja kuvatessa ylikorostaa niitä ja ne eivät näytä normaalilta. Tämä myöskin korostuu siinä että tietokoneella katsottuna kuvat ovat paljon tummemmat kuin itse puhelimesta katsottuna.”

kuva_5

Blackview jäiseen testiinkuva_3

”Loppuun vielä hardcore testi eli pakkastesti. Katsotaan selviääkö Blackview Suomen kesästä. Puhelin oli 4 tuntia jääpalan sisällä pakastimessa, soitin siihen testipuhelun ja hyvin meni perille. Akkua puhelin menetti 10% vaikka päällä oli WiFi, mobiiliadata ja Facebook taustalla.

Sen jälkeen hakkasin puhelimen jäästä vasaralla, jonka jälkeen puhelin meni yöksi pakastimeen 23-07 väliseksi ajaksi. Tässä ajassa akku menetti 25% tehoaan. Ohjelmat aukeaa kuitenkin heti pakastimesta otettua. Kosketusnäyttö toimii ilman viivettä ja videot pyörivät ilman laahaamista. Sormenjälkitunnistinkin toimi moitteitta. Tämä siis kestää työpuhelimena myös siellä Suomen käsivarressa.”

Mistä: Saatu verkkokauppa e-ville.comilta testiin, omasi voit ostaa rymyleikkeihin tästä! 
Jos satut olemaan Oukitel leirin kannattaja niin kurkkaa myös Oukitel K10000 MAX