Brändi pelitarvikkeet voivat maksaa aikalailla mitä tahansa 5 ja 500 euron väliltä. Me kaikki emme kuitenkaan halua maksaa itseämme kipeäksi vain saadaksemme ylihintaiset ja viimeisintä huutoa olevat kuulokkeet, näppiksen, hiiren ja muut vermeet, vaan arvostamme korkeaa hinta-laatusuhdetta ja pitkää käyttöikää. Valitsinkin tähän blogiin täydellisen setupin budjetti PC-pelaajalle!

Pelihiiri: Sopii käteen kuin käteen

Hiiri on ehkä jopa PC-pelaajan tärkein ase ja siksi katsoinkin aiheelliseksi aloittaa listan siitä. Valitsin listalle Reache LM107 pelihiiren, sillä se tarjoaa hyvin vastinetta 19.95€ hintalapulleen. Hiiressä on laadukas AVAGO:n valmistama sensori ja erinomainen muotoilu joka istuu yllättävän hyvin lähes jokaisen käteen. Hiirestä löytyy myös DPI-tason vaihto lennosta ja tyylikäs LED-valaistus logosta ja rullasta.

Pelinäppäimistö: Mekaaninen vai perinteinen?

Pelinäppäimistön osalta törmäsin ongelmaan, sillä meitä pelaajia on kahdenlaisia. Toiset meistä haluavat vain ja ainoastaan mekaanisen näppäimistön, kun taas toiset eivät vihaa tässä maailmassa mitään yhtä paljon kuin mekaanista näppäimistöä. Katsoinkin tästä syystä parhaaksi valita näppäimistöt molemmille koulukunnille.

 

Mekaaniseksi näppäimistöksi listalle valikoitui Hydra UX pelinäppäimistö. Näppiksessä on yli 50 miljoonaa painallusta kestävät kytkimet, jotka myös rekisteröivät painallukset tarkasti ja ilman viiveitä. Näppäimistön tyylikäs RGB-valaistus tarjoaa monia eri efektejä ja löytyypä tämän näppiksen yläreunasta vielä pidike puhelimellesikin! Hydra UX pelinäppäimistö lähtee kotiin hintaan 59.95€.

 

 

Perinteisen näppäimistön osalta päädyin Midio Raven pelinäppäimistöön. Näppis on tarkka, viiveetön ja näyttää erittäin hyvältä breathing LED-valaistuksensa kanssa. Näppiksen etureunalta löytyy myös pieni rannetukialue, joka tekee siitä mukavan ja ergonomisen käyttää pidempiäkin aikoja. Midio Raven lähtee erittäin lompakkoystävälliseen hintaan 21.95€

 

 

Pelikuulokkeet: Laadukasta ääntä alle 30 eurolla

Pelikuulokkeiden osalta valinta osui ENGIN pelikuulokkeille. Nämä kuulokkeet ovat yksinkertaisesti mestariteos hintaluokassaan ja olen henkilökohtaisesti näiden erittäin suuri fani. ENGIN headset pitää sisällään suuret 40mm elementit jotka tuottavat orkeat äänet kirkkaina ja bassoa on erittäin muhkeasti tuomaan räjähdykset ympärillesi. Tämä yhdistettynä hyvään käyttömukavuuteen tekevät niistä todella kovan haastajan paljon kalliimmillekin pelikuulokkeille. Hintaa kuulokkeilla on vain 29.95€

Hiirimatto: Asiakkaiden ylistämä

Myös tämä oli sellainen osasto, jossa valinta oli kohtalaisen helppo tehdä. Tämän paikan sai tietenkin Aula Varanus pelihiirimatto. Tämä hiirimatto on mitoiltaan 300 x 235mm ja paksuutta siltä löytyy 3mm. Pohja on erittäin hyvin pöytään tarttuva ja pinta saa pelihiiren liukumaan todella sulavasti. Tuotteella on lähes 50 arvostelua asiakkailta ja niiden keskiarvo on erittäin lähellä 5 tähteä, joten tämän maton hyvyydestä on vaikea kiistellä. Aula Varanus lähtee kotiin tarjoushintaan 10.95€.

 

 

Koko setti alle yksittäisen hiiren hinnalla

Tavoitteeni oli päästä perinteisen setin osalta alle 100€ ja mekaanisen osalta alle 120€ hintalappuun. Uskoin tämän tulevan haasteeksi, sillä olen itse melkoisen vaativa pelitarvikkeideni suhteen. Lopputulos oli himan yllättävä, sillä samanaikaisesti onnistuin uskomattoman hyvin ja myös epäonnistuin lievästi. Suureksi yllätyksekseni perinteisen setin osalta kokonaishinta jäi vain 82.8 euroon, joka on vähemmän kuin monet Razer-, Roccat- tai Logitech-laitteet yksinään! Mekaanisen setin osalta hintalappuraja oli 120€, sillä mekaaniset näppäimistöt ovat huomattavasti kalliimpia kuin perinteiset. Tällä osastolla kokonaishinnaksi tuli 120.8€, joka ylittää tavoitteeni, mutta päätin hyväksyä 80 sentin ylityksen, sillä en halunnut vaihtaa listalta mitään.

Setup perinteisellä näppäimistöllä, koko paketti 82.8€:

Setup mekaanisella näppäimistöllä, koko paketti 120.8€:

-Alex