Diel Android -puhelimet

Tällä kertaa testissä on uusin Diel Android -puhelin. Testailin Diel Viva älypuhelinta puolentoista viikon ajan. Puhelimessa on iso 5.7 tuuman kosketusnäyttö ja hintaa on noin 200 euroa.

Lisäsimme viime viikolla myös muita uusia Android -puhelimia kauppaamme, joista tehokkain malli oli kyseinen Diel Viva.

Katso kaikki muut puhelimet, tästä.

Diel Viva -Android -kännykässä on ohut muotoilu

Diel Viva on vain 8 millimetriä ohut ja painoa puhelimella on 173g, joka on hyvinkin siedettävä eikä se tuntunut liian painavalta kädessä.

Diel Viva on muotoilullisesti melko yksinkertainen ja jämäkän oloinen puhelin. Design muistuttaa hyvinkin paljon Samsung Note 3 puhelinta, joskin takakuori Diel Viva:ssa on kovaa muovia, vaikka siitä onkin tehty hyvinkin ovelasti nahkalta näyttävä.

corner

Sivuilta löytyy tutusti lukitusnäppäin ja äänenvoimakkuuden säätö. Näyttö on samankokoinen kuin Samsung Note 3 puhelimessa eli 5,7 tuumaa. DIELVIVAKÄDESSÄ Standardi 3.5mm kuulokeliitäntä sijaitsee puhelimen yläosassa, joten kuulokkeita on helppo käyttää, vaikka puhelin olisi taskussa. Muistikorttipaikka (MicroSD) löytyy SIM-korttipaikan vierestä puhelimen sisältä.

iphonevivakoko
Diel Viva vs. iPhone 5

Puhelin tuntui aluksi erittäin isolta, mutta muutaman päivän päästä siihen oli jo tottunut. Puhelin upposi kätevästi farkkujen taskuun eikä se tuntunut liian isolta. Loppujen lopuksi isomman näytön edut olivat paremmat kuin sen haitat. Isolta näytöltä oli mukavampi lukea uutiset, sähköpostit ja katsella videoita.

Diel Viva riittää tekniikkansa puolesta vaativaankiin käyttöön

Puhelin on raudaltaan lähes identtinen Samsung Galaxy S3 puhelimen kanssa. Diel Viva:ssa on Android 4.2 -käyttöjärjestelmä ja nopea 1.5 Ghz neliydinprosessori 1GB muistilla. Sisäistä tallennustilaa on 16 GB, mutta tätä voi laajentaa helposti MicroSD -kortilla aina 32 GB asti. Ison näytön ja GPS:n avulla voi puhelinta käyttää kätevästi navigaattorina.

Diel Viva:n keskeisimmät ominaisuudet ovat:

 • Käyttöjärjestelmä: Android 4.2
 • CPU: MT6589 1.5Ghz, neliydinprosessori
 • Näyttö: 5.7″ QHD LCD, resoluutio 1920×1080 FULL-HD
 • RAM: 1GB
 • Sisäinen muisti: 16GB
 • Kamera: 5MP etu-, 13.0MP takakamera
 • Taajuudet: 3G UMTS/WCDMA 2100/850, GSM: 850/900/1800/1900Mhz
 • WiFi: Kyllä, 802.11 b/g/n
 • Bluetooth: Kyllä 2.0
 • GPS: Kyllä

Lue lisää e-villen sivuilta, täältä.

5,7 tuuman näytöltä kännykän käyttäminen on vaivatonta

Android Diel Viva:ssa on 5,7 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1920×1080. Tämä tekee yhteensä noin 386 pikseliä yhtä tuumaa kohden. Pikselimäärä on juuri sama kuin lähes kolme kertaa kalliimmassa Samsung Note 3:ssa. (hintaseuranta.fi 1/2014) Tarkkuudesta ei ole mitään huonoa sanottavaa, onhan näyttössä kuitenkin Full-HD resoluutio.

kädessäteksti
Auringonvalossakin näyttö tuntui toimivan yhtä hyvin kuin muutkin käyttämäni puhelimet.

Android-kännykän ehkä paras ominaisuus oli kamera

Diel Viva:n takakamerassa on 13 megapikselin kenno LED-kuvausvalolla ja etukamerassa 5 megapikselin. Kameran ominaisuuksissa on mm. panoraama, hymytunnistus ja HDR kuvaus.

Testailin kameraa päivänvalossa ja iltahämärässä. Kamera suoriutui mielestäni todella mallikkaasti, sillä valtaosa kuvista olivat jopa parempia kuin iPhone 5:lla tai Samsung Galaxy S3:lla ottamat kuvat!

Alta löytyy muutamia kuvia vertailun vuoksi:

victoriaiphone
iPhone 5
victoriaviva
Diel Viva 5.7″

victoriazoom

 

talot

kalavivakaikki
Vakuuttaavaa jälkeä Diel Viva:lta.
IMG_20131220_095020
Ferrari Hongkongin kaduilla. Kuva otettu Diel Viva:lla.

 

Käyttöjärjestelmänä on tuttu Android 4.2.

Puhelimessa on Android 4.2 -käyttöjärjestelmällä, jonka ansiosta siinä toimii uusimmatkin ohjelmat ja pelit. Android -puhelimesta löytyy Google Play kauppa, josta voit ladata kaikki uusimmat appsit. Isolle näytölle mahtuu runsaasti pikakuvakkeita ja widgettejä. Tarjolla on yhteensä viisi kotinäkymään, joille voi laittaa haluamat widgetit ja sovelluspikakuvakkeet. Kaikkia ohjelmia ei kuitenkaan tarvitse mahduttaa kotinäkymiin sillä pääset ohjelmiin käsiksi myös sovellusvalikosta. Yläpalkista vetämällä pääsee nopeasti käsiksi virransäästöominaisuuksiin, kuten näytön kirkkauteen ja muihin asetuksiin.

alotusvalikko

Ison näytön ja GPS avulla puhelimella onnistuu vaivatta navigointi ja Google Mapsin Street view ominaisuutta voi käyttää helposti isolta näytöltä.

mapsvive

 Pelit kuten Angry Birds toimivat mallikkaasti ilman ongelmia.Screenshot_2014-01-03-18-16-08

Mitä pakkauksessa tulee mukana?

Diel Viva myydään tyylikkäässä paketissa, joka tuo laadukkaan ensivaikutelman.

package

Laitteen mukana toimitetaan käytännössä kaikki lisätarvikkeet mitä tarvitset.

accessory
Lisäakku, laturi, kuulokkeet, microUSB kaapeli, flip-cover suojakuori, suojakalvo ja käyttöohjeet.

Halpa, mutta ei kuitenkaan perus Android-luuri

Plussaa:

 • Tarkka näyttö
 • Design (ohuus & jämäkkyys)
 • Laatutuntuma hinta huomioiden
 • Kamera

Miinusta:

 • Muistia ja suoritintehoa voisi olla enemmän
 • 3G:n 900 Mhz taajuuden puuttuminen

Yhteenvetona voin ehdottomasti todeta, että Diel Viva antoi erinomaisen ensivaikutelman ja varsinkin hintaansa nähden se suoritui tehtävistään erinomaisesti. Erityisesti puhelimesta jäi mieleen sen iso koko, näytön tarkkuus ja kamera.

Puhelinta käytin lähinnä lukemisessa (uutiset, sähköposti, Facebook), videoiden katselussa ja tekstaamisessa. Ohjelmia, joita käytin olivat mm. Whatsapp, Gmail, Facebook, Spotify, Skype, Google Maps, Chrome ja Dropbox. Välillä saatoin jäädä kaipaamaan hiukan parempaa suoritustehoa, mutta täytyy muistaa ettei kaikkea voi saada jos puhutaan jopa alle 200 euron puhelimesta.

Täytyy myöntää, että puhelin on näöltään aivan kuin Samsung Note 3. Tämä ei toisaalta yllättänyt, koska kiinalaiset väärentävät jopa kananmunia ja riisiä…

Katso tästä unboxing video:

Tutustu puhelimeen e-villen sivuilta, täältä.

Kysymyksiä puhelimesta? Jätä kommenttia tai lähetä sähköpostia!

– Jarkko [email protected]

PS. Tammikuussa arvomme taas 50€ lahjakortin kaikkien blogin seuraajien kesken. Blogin seuraajaksi voit liittyä sivun oikeasta laidasta.

Joulukuun arvonnan voitti M. Taskinen, onneksi olkoon!