Elephone P9000 -älypuhelin pääsi SuomiMobiili.fi sivuston testiin. Malli, joka on saanut aikaan myös runsaasti keskustelua alan foorumeilla. Testin sekä arvostelun teki SuomiMobiilin perustaja, Eero Salminen. Kokosimme tähän blogiin arvostelun parhaat palat. Lue testi kokonaisuudessaan täältä.

Valmistajan pienien muutoksien ansiosta puhelimeen on mahdollista valita kieleksi suomen,
joka on merkittävä etu ainakin näin suomalaisen näkökulmasta.”

Elephone testissä

”Testiini saapui tällä kertaa kiinalaisen valmistajan Elephone P9000 -niminen älypuhelin, joka näyttää sekä tuntuu hyvältä. Puhelin on monella tapaa laadukas sekä erilainen, mitä muiden kiinalaisten valmistajien puhelimet ovat. Elephone P9000 ei ole mikään kopio Applen iPhonesta tai Samsungin Galaxy -puhelimista, vaan enimmäkseen täysin omanlaisensa puhelin.”

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot 

”Elephone on onnistunut hienosti minimoimaan näytön ja rungon välisen alueen, joka on P9000 -puhelimessa yhtiön mukaan vain 1.6 millimetriä, tämä pitää omien mittauksieni mukaan lähes paikkansa. Siinä missä useimmat kiinalaiset valmistajat yrittävät peitellä suuria ”surureunoja”, niin Elephone P9000:ssa näyttö ylettyy todella lähelle laitteen ulkoreunaa. Useat valmistajat jättävät mustan kaistaleen näyttöpaneelin sekä laitteen reunan väliin, joka luo illuusion, että ”surureunat” olisivat reilusti todellisuutta pienemmät.”

Näyttö

Elephone P9000 perustuu suureen 5.5 tuuman FullHD -tasoiseen kosketusnäyttöön, jonka pikselitiheys nousee kiitettävään 401 pikseliä tuumaa kohden. Näyttö on joka kantilta täydellinen, sillä näytön saa hyvin kirkkaaksi sekä myöskin todella himmeäksi. Näytöstä saa selvää erityisen hyvin auringonpaisteessa, joka tuo plussaa käyttökokemukseen paljon ainakin näin kesäiseen aikaan.”

IMG_5941

Tekniikka

”Elephone P9000 on varusteltu kahdeksanytimisellä Helio P10 prosessorilla, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Helio P10 on MediaTekin keskihintaluokan puhelimiin suunniteltu järjestelmäpiiri, joka taistelee suorituskyvyn kanssa samassa kastissa kuin Qualcommin Snapdragon 650 -järjestelmäpiiri. Elephone P9000 ei siis vastaa tehoiltaan muiden valmistajien huippupuhelimia.”

Käyttöjärjestelmä

”Puhelimesta löytyy käyttöjärjestelmänä uusin Android 6.0 -versio, joka toimii laitteessa sulavasti. Elephone ei ole lisännyt käyttöliittymään juurikaan omia lisäyksiä, jonka ansiosta käyttöjärjestelmä näyttää normaalilta Androidilta. Yleensä kiinalaiset valmistajat tykkäävät ottaa vaikutteita käyttöliittymäänsä Applen iOS -käyttöjärjestelmästä, mutta Elephone on lähtenyt markkinoille juuri päinvastaisella ideologialla. Valmistajan pienien muutoksien ansiosta puhelimeen on mahdollista valita kieleksi suomen, joka on merkittävä etu ainakin näin suomalaisen näkökulmasta.”

Elephone testi

Yhteenveto

Elephone P9000 on todella laadukas laite, joka erottuu edukseen markkinoilla. Puhelimessa on käytetty laadukkaita materiaaleja, joka tekee P9000:stä todella houkuttavan laitteen hintaluokassaan. Ainoina oikeina haastajina puhelimelle näen muiden kiinalaisten valmistajien uutuuspuhelimet samassa hintaluokassa.

– Lue SuomiMobiilin testi kokonaisuudessaan täältä.

– Tutustu puhelimeen tarkemmin kaupan puolelta täältä.