Xiaomi on lähtenyt rytinällä haastamaan Applen AirPods -kuulokkeet täysin langattomien kuulokkeiden markkinoilla ja kiinalaisvalmistajan vastaus AirPodseille on luonnollisesti Xiaomi AirDots -kuulokkeet. Tuotepäällikkö esittelee AirDots -kuulokkeet ja jakaa myös mielipiteensä ovatko kyseiset kuulokkeet hyvä ostos ja mitä niiltä voi odottaa.

Tyylikäs minimalistinen muotoilu yhdistyy erinomaiseen käytettävyyteen

Xiaomi AirDots -kuulokkeet ovat suunniteltu käytettäväksi missä tahansa, ja niinpä ne sopivat mainiosti niin kotikuunteluun kuin vaikka urheiluunkin. Kuulokkeet ovat pienet ja kevyet, jonka ansiosta ne ovat erittäin mukavat korvissa. Kuulokkeet loistavat erityisesti salilla ja muussa liikunnassa, sillä keveytensä ansiosta ne eivät häiritse ja pysyvät korvissa erinomaisesti. Kuulokkeissa ei myöskään ole mitään häiritseviä piuhoja heilumassa ja jumittumassa jokapuolelle mahdollisia vaaratilanteita aiheuttaen. Minimalistinen valkoinen design tekee niistä tyylikkäät kaikissa tilanteissa. Sanoisin, että kuulokkeet eivät itsessään herätä juurikaan huomiota pahassa tai hyvässäkään mielessä. Ulkoilu- ja urheilukäytön kannalta erinomainen asia on myös se, että AirDotsit ovat IPX4-sertifioidut, eli ne kestävät hikeä ja roiskevettä.

Kun kuulokkeita ei käytetä, ne on helppo säilyttää pienessä valkoisessa boksissaan, joka myös kätevästi lataa kuulokkeita. Koteloon laitettaessa kuulokkeet sammuvat automaattisesti. Sieltä ulos tullessaan alkavat välittömästi hakea paritettua Bluetooth-laitetta ja yhdistyvät esimerkiksi puhelimeen ilman mitään lisätoimenpiteitä, kunhan vain ensiparitus on tehty ja laitteessa on Bluetooth päällä. Kotelossa riittää potkua lataamaan kuulokkeet puolitoista kertaa täyteen ilman verkkovirtaa.

Xiaomi AirDotsien tekniikka edustaa uusinta uutta

Täysin langattomat kuulokkeet eroavat yllättävänkin suuresti keskenään saman hintaluokan verrokeistaan niiden sisältä löytyvän tekniikan osalta. Xiaomi ei ole AirDots-kuulokkeita suunnitellessa säästellyt ja tyytynyt eilispäivään, vaan täyttänyt ne viimeisimmillä ominaisuuksilla. AirDotsit käyttävät uusinta Bluetooth 5.0 -teknologiaa, joka tarjoaa vanhempia versioita parempaa äänenlaatua ja vahvemman yhteyden. Bluetooth 5.0 käyttää aiempia versioita vähemmän virtaa. Sen ansiosta akkukestoa pikkuruisilla ja vain 4.2 gramman painoisilla kuulokkeilla on jopa 4 tuntia!

Uusimman Bluetooth-version lisäksi AirDotsit pitävät sisällään muitakin herkkuja. Kuulokkeiden ulkoreunassa on hipaisutoiminnot, jotka mahdollistavat musiikin keskeytyksen ja jatkamisen, puheluihin vastaamisen, sekä virtuaaliassistentin kutsunnan. Kuten aiemmasta voikin päätellä, kuulokkeissa on myös oma sisäinen mikrofoni puheluita varten.

Xiaomi AirDots -kuulokkeet ovat hintaluokassaan erinomaiset

Kuulokkeille tärkeää on luonnollisesti ääni, ja AirDotsit täysin langattomasta toimintaperiaatteestaan huolimatta haastavat äänenlaadussa omaa hintaluokkaansa kalliimmatkin nappikuulokkeet. Kuulokkeissa olevan tuoreen tekniikan ansiosta ne pysyvät varmasti täysin käyttökelpoisina, eivätkä jää kilpailijoiden varjoon tulevinakaan vuosina. Erinomaisen käytettävyyden ja mukavuutensa ansiosta AirDots-kuulokkeet jättävät varjoonsa monia länsimaisten brändien kuulokkeita ulkoilu- ja urheilukäytössä. Kaikki nämä huomioon ottaen täysin langattomat Xiaomi AirDots -kuulokkeet ovat erinomainen hankinta ja rahalle saa varsin mukavasti vastinetta – tämä ostos varmasti jää kaduttamaan! Olitpa sitten hankkimassa kuulokkeita ulkoiluun, urheiluun, toimistolle tai vaikka työmatkoille ja haluat piuhoista eroon, on Xiaomi AirDots erinomainen valinta.