Pyöräilykausi on oven takana niillä suhaajilla, jotka odottavat kevättä ja kesää kauden aloittamiseksi. Osa suomalaisista pyöräilee ympäri vuoden ja talvipyöräilyn suosio on noussut kuntoilu- ja hyötymielessä jatkuvalla syötöllä. Myös fatbike-pyöräily eli läskipyöräily on nostanut suosiotaan ja siitä on tullut perheiden ja aktiiviliikkujien lempitapa tutustua lähiseudun maastoihin ja metsiin.


Läskipyöräily eroaa tavallisesta pyöräilystä monin tavoin, eikä niitä voi välttämättä edes lukea samaksi lajiksi, sillä kulkuneuvo ja käyttötarkoitus ovat niin erilaisia. Läskipyörä on erikoisen näköinen paksuine renkaineen ja suurikokoinen pyörä näyttääkin kalliilta ja kömpelöltä. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla kumpaakaan, mikäli pyörän valitsee oikein.


Lue tämä artikkeli ja nappaa tuotevinkit X-Treme:n laadukkaiden ja edullisten fatbike-pyörien valintaan. Tutustumme myös asiakkaiden arvosteluihin!

X-Tremen läskipyörät monipuoliseen käyttöön

e-Ville on X-Tremen pyörien virallinen maahantuoja pohjoismaissa. X-Treme on ollut e-Villen pyörien valmistaja vuodesta 2015, joten pyörien sopivuus Suomen olosuhteisiin on moneen kertaan hyväksi todettu ja asiakasarvostelut positiivisia. Pyörät ovat kestäviä ja hinta-laatusuhteeltaan oivallisia, sillä niiden kohdalla et maksa merkistä tai nimestä vaan ainoastaan parhaista ominaisuuksista.


X-Tremen fatbiket sopivat monipuoliseen käyttöön ja voitkin ottaa läskipyörän arkikäyttöön tai monipuolisen liikunnan osaksi. Läskipyörällä koulu- tai työmatka sujuu näppärästi ja etenkin hankalassa maastossa tai vaikkapa soratiellä ajaminen on poikkeuksellisen mukavaa. Läskipyörä selviytyy hyvin metsäpoluista, mäen nyppylöistä ja vaikkapa jäisestä tiestä, joten pyöräily on paitsi mukavaa, myös turvallista, sillä kaatumisvaara on pienempi kuin tavallisella pyörällä.

Kaikki X-Tremen pyörät on varustettu Shimano-vaihteistoilla, eli kyseessä ovat maailmanluokan huippuvaihteet. Näin ollen vaihteiden vaihto käy näppärästi ja myös talvipyöräily onnistuu tai ainakaan vaihteista se ei jää kiinni!

Kohti alkavaa pyöräilykautta

X-Treme on valmistaja, joten, kuten odottaa saattaa, on erilaisia X-Treme pyöriä paljon eri malleja. Lue tästä lyhyet esittelyt eri malleista ja oikeiden asiakkaiden tuomiot!

X-Treme Pro on valmistajan kruununjalokivi ja kallein malli. Se on pro monellakin tapaa, sillä pyörä on valmistettu kevyestä alumiinista ja onkin muita malleja kevyempi ajettava. Pyörä painaa 18,5 kiloa ja siinä on hydrauliset jarrut, jotka tekevät jarruttamisesta helppoa.

Niina K. Forssasta kommentoi pyörää sanomalla, että: ” Tällä pyörällä on tullut ajeltua nyt viikon verran , niin metsäpoluilla, hiekkateillä, kuin asfaltoiduilla pyörätiellä ja kaikissa olosuhteissa fat bike on täyttänyt odotukset.
Jarrut, vaihteet, etujousitus ym. toimivat moitteetta ja osat vaikuttavat laadukkailta. Yllätyin siitä, miten kevyentuntuista tällä pyörällä on polkea pitempääkin matkaa paksuista renkaista huolimatta.”

Roni N. Palokasta arvioi pyörän sanomalla, että: ” Pyörä saapui odotettua nopeammalla aikataululla, oli todella helppo kasata ja muutenkin vastasi odotuksia”

26×4″ X-Treme Pro alumiinirunkoinen fatbike

999,95 tai 92€/kk

•Kevyt alumiinirunko

•Hydrauliset jarrut

•Shimano-vaihteisto

X-Treme Titan on täysijousitettu pyörä, joka on hieman edellistä mallia halvempi ja painavampi. Siinä on hydrauliset jarrut, joten ajaminen on turvallista ja pysähtyminen tehokasta mikäli eteen tulee jotain odottamatonta. Malli on myös täysin jousitettu.

Risto M. Suomussalmelta kommentoi mallia näin: ” Riittävän jämäkkä arkikäyttöön. Maalipinta oli saanut osumia, liekö esiasennuksen yhteydessä. Heijastimet virattomia, uudet laitettava heti. Muutoin hintansa väärtti.”

Mauri H. Porista on samoilla linjoilla: ”X-Treme Titan täysjousitettu fatbike on ollut hintansa väärti. Se on yksi parhaimmista pyöristä, joita olen koskaan omistanut. Ajaminen on miellyttävän tasaista sekä etu- että takajousituksen ansiosta. Matka taittuu kepeästi niin asfaltilla kuin maastossakin.”

26×4″ X-Treme Titan täysjousitettu fatbike

699,95 tai 64€/kk

•Täysjousitettu läskipyörä

•Hydrauliset 160mm jarrut

•Muhkeat renkaat joka maastoon

X-Treme Colossus on edellä mainittuja malleja hieman edullisempi malli. Se on alumiinirunkoinen ja sopii suurille ajajille, sillä pyörä on suurirenkainen ja kolossaalisen näyttävä. Jopa 190 senttiä pitkä ja 120 kilogrammaa painava ajaja ajaa tällä mallilla mukavasti. Pyörässä on tehokkaat levyjarrut ja säädettävät etujouset.

Niko K, Vantaalta kommentoi pyörää sanomalla, että: ”Hyvän mallinen pyörä pitkälle kuskille. Ajoasento mukava, saa ajaa selkä suorassa. Penkki miellyttävä.”

Patrik O, Vaasasta arvioi tuotteen sanomalla, että: ” Hinta laatu ihan hyvä. Ei mikään huippupyörä mutta hintaansa nähden hyvä.”

29×3″ X-Treme Colossus fatbike

654,95 tai 60€/kk

•29×3″ maastorenkaat

•Säädettävät etujouset

•Kevyt alumiinirunko

X-Treme Classic on malliston suosituin pyörä, joka on kevyt ja jossa on säädettävät ja lukittavat jouset. Pyörä on alumiininen ja varustettu levyjarruilla.

Timo O, Hämeenkyröstä sanoo, että: ” Pyörä on ollut mukava maastossa. Sen isot renkaat kulkevat vaivatta myös asvaltilla. Maastossa olen pitänyt hieman matalampia rengaspaineita ja maantiellä taas hieman korkeampia. Laadullisesti pyörä on kohtalaisen hyvä. Pyörässä on melko hyvä vastine rahalle. Suosittelen.”

Mikko K, Rajamäestä kertoo, että: ” Toimiva Fatbike. Hyvä hinta/laatusuhde. Hyvä peruspeli satunnaiselle metsässä polkijalle. Talvella kulkee hyvin myös lumessa”

26×4″ X-Treme Classic fatbike

559,95 tai 52€/kk

•Kevyt alumiinirunko

•26×4″ maastorenkaat

•21-portainen SHIMANO-vaihteisto

X-Treme Iron on yksi malliston bestsellereistä, sillä se on suhteessa edullinen. Kyseessä onkin Classic-mallin ”veli”, jonka runko on vaihdettu teräksiseen ja näin mallin hintaa on saatu nipistettyä alas. Kyseessä on hyvä peruspeli, jossa on säädettävät etujouset, siistit vanteet ja tehokkaat levyjarrut.

Jouko M. Muhokselta arvioi pyörän sanomalla, että: ” Ihan hyvä perus läskipyörä. Kevyt polkea sopii myös lyhyemmälle polkijalle.”

Mimmi T. Mikkelistä kommentoi pyörää näin: ” Ihan pätevältä fillarilta näyttää. Kasaus oli helppoa. Ja toimitus nopea.”

26×4″ X-Treme Iron fatbike

449,95 tai 79€/kk

•26×4″ maastorenkaat

•21-portainen SHIMANO-vaihteisto

•Säädettävät etujouset

X-Treme Bronze on X-Tremen edullisin pyörä ja edustaa hinta-laatusuhteeltaan läskipyörien aatelia. Pyörä on valmistettu asiakkaiden toiveiden mukaan, joten hintaa on saatu alas. Pyörässä ei ole jousitusta, mutta se on varustettu tuttuun tapaan Shimano-vaihteistolla ja on varsin pätevä peli.

Sami T. Nastolasta kommentoi pyörää sanomalla, että: ” Aivan mahtava läskipyörä , vaihteita olisi saanut olla pikkaisen enemmän”

Minka J. Kajaanista komppaa: ” Hinta laatu suhde hyvä. Jämäkkä pyörä”

26×4″ X-Treme Bronze fatbike

499,95 tai 88€/kk

•26×4″ maastorenkaat

•Shimano-vaihteisto

•Tehokkaat levyjarrut

X-Treme Mini on lapsille sopiva malli, joka on pienempi ja kevyempi kuin aikuisten mallit.

Teemu H, Varislahdesta arvioi tuotteen näin: ” Erittäin hyvä pyörä ekaluokkalaiselle ja vähän vanhemmastakin henkilöstä!”

Saul A, Paimelasta sanoo, että: ” Tosi katu-uskottava pyörä 140cm pojalle.”

20×4″ X-Treme Mini fatbike

469,95 tai 83€/kk

•Sopii kooltaan lapsille

•Kevyt alumiinirunko

•20×4″ maastorenkaat

X-treme Monster Volt on sähköinen fatbike harjattomalla moottorilla. Siinä on alumiinirunko, joten moottorista huolimatta se painaa vain 25 kilogrammaa. Mallissa on levyjarrut ja säädettävät lukittavat jouset. Moottorin teho on 500W. Kyseessä on uunituore malli, joka on testattu e-Villen tiimin toimesta.

26×4″ X-Treme Monster Volt sähköinen fatbike 500W

1727,95 tai 63€/kk

•Tehokas 500W avustus

•Ympärivuotiseen ajoon

•EtujousitusX-treme Volt on niin ikään sähköistetty malli ja tarkemmin sanottuna kyseessä on sähköavusteinen fatbike, jossa on 250W moottori ja tehokas akku. Pyörä painaa 25 kilogrammaa ja on alumiinirunkoinen. Sillä voi ajaa noin 30-50 kilometriä täydellä latauksella.

Pekka V. Huttulasta arvioi pyörän sanomalla, että: ” Ihan loistopeli. Lisävarusteet tietysti täytyy rakennella ja ovat vieläkin vähän kesken. Huomattavasti tehokkaampi Ah akku tuli hommattua lisäksi. Toisen voi vaikka laittaa selkäreppuun ja reippaasti yli tuplata matkan sähköavusteella.”

Nimimerkki EH Savonlinnasta kertoo, että: ” Hintaansa nähden hyvälaatuinen sähkö fatbike. Toimii myös talvella, vaikka ulkona on 20 astetta pakkasta. Huollot on toki tehty ajallaan.
Pyörimistä mittaava anturi on uusittu; rikkoutui, kun pyöränketjut putosivat anturin päälle. Arvostan, että e-Villestä sai tähän asiantuntevaa palvelua sekä myös tuon itse anturin.”

26×4″ X-Treme Volt sähköinen fatbike

1498,95 tai 75€/kk

•Tehokas 417Wh Spard-akku

•Muhkeat läskirenkaat

•Harjaton 250W moottori


Aloita siis pyörän valinta asettamalla budjetti ja valitse jokin edellä esitetyistä huikeista X-Tremen malleista!