Eva K. sai testattavakseen suositun Camo CREE LED otsalampun, jossa valotehoa on häikäisevät 800 lumenia. Tämä otsavalo soveltuu vaativammallekin käyttäjälle. Lue tästä Evan tarkka testi.

Tehokas otsavalo tyylikkäällä maastokuosilla

Kamppailin muutaman talven ja syksyn lähikaupan tasku- ja otsalamppujen kanssa. No kyllähän ne nyt toimii, mutta… Kaupungissa asuessahan ei tarvitsekaan kovinkaan vahvaa valotehoa, koska siellä on katuvalot ja naapureiden tontitkin ovat valaistuja. Mutta auta armias kun muutat maalle ja yrität vaikkapa lähteä sumeana syysiltana kävelylle, tai hoksaat vasta iltapimeässä, että seuraavan aamun polttopuut odottavat vieläkin pihan perällä halkovajassa hakijaansa! Silloin ei enää mikään pikkutuikku autakaan. Mieluummin kävelet ja haet halot kuitenkin niiden muutaman valoisan tunnin aikana, jotka on käytettävissä. Entäs jos ei ole? Tai jos et tykkää sellaisista rajoituksista?

Valotehoksi on sanottu 800 lm. Numero itsessään ei ehkä sano paljon mitään, mutta kyllä tässä on tehokas lamppu! Siis ihan oikeasti!

Silloin klikkaat tietenkin e-villen sivuille ja tilaat Camo Cree LED otsalampun! Lamppu näyttää tosi hyvältä, koska siinä on maastokuviointi, joka se on sillälailla hillityn värinen, että se passaa vaikka kenelle ja ihan mihin tyyliin tahansa. Ainakin itse tykkään siitä kovasti. Ja nyt tullaan siihen tärkeimpään. Valotehoksi on sanottu 800 lm. Numero itsessään ei ehkä sano paljon mitään, mutta kyllä tässä on tehokas lamppu! Siis ihan oikeasti! Jos niillä pikkutuikuilla (joista oli puhetta) näkee sen pari metriä pimeällä polulla jalkojen eteen, niin Camo valaisee koko polun ja siinä sivussa metsääkin. Kumman valitsisit? Mihinkään hämärähommiin ei kannata kyllä ryhtyä, koska valo antaa sinut heti ilmi. No vitsi vitsi…

Jos kuitenkin kaipaat heikompaa valotehoa, niin sekin onnistuu hyvin. Camossa on kolme vaihtoehtoa huipputehokas, himmeämpi ja ”strobovalo”, joka vilkkuu ja herättää tarvittaessa huomiota. Valokeila on keskeltä erittäinen kirkas ja reunoilta hieman himmeäpi, minkä johdosta valo valaisee sekä tarkasti että laajalta alueelta. Jos käännät lampun valokeilan pilkkopimeässä metsään päin, niin kyllä näkyy kauas jos siinä on joku ”mörkö” tai metsäneläin tai vaikkapa pikkulintu. Siinä valossa näkee yhtä hyvin kuin päivälläkin ja eläinten silmät loistaa vielä vastaankin. Kukaan ei enää pääsee yllättämään pimeässä.

Camo on laadukasta tekoa ja mikä parasta, kevyt!

 

Camo on laadukasta tekoa ja mikä parasta, kevyt! Lamppua voi säätää ylös- tai alaspäin, hihnoja pystyy mukauttamaan pään kokoon. Jos tästä lampusta nyt oikein kaivamalla kaivaen jotakin miinuspuolta yrittää etsiä, niin se on päälaen ylimenevän hihnan pituus. Saisi se olla pidempikin. Mutta ei haittaa käyttöä, tämän kyseisen hihnanhan voi kääntää sivullekin ja käyttää lamppua kuten lähikaupan otsalamppuja, eli vain pään ympäri kulkevalla hihnalla.

Lamppu ei purista päätä ja oikeastaan jopa unohtuu päähän kevyeen rakenteensa ansiosta

Kuinkahan kauan sellainen hurja valoteho voi kestää? No todella kauan! Muutamia viikkoja nyt ainakin, koska ei tällä pelleillä millään AA tai AAA -paristoilla. Tässä on jo järeämmät aseet käytössä eli kaksi isoa 18650 mAh akkua. Ne ovat piilossa pään takana olevassa kumikantisessa kotelossa. Takana on punainen varoitusvalo, jotta kukaan ei törmäisi sinuun. Virtajohto kulkee siististi pitkin sivuhihnaa takaraivolta lamppuun asti. Johto on sijoitettu fiksusti, se ei häiritse eikä ole tiellä. Otsalla on kupera muovisuoja lampun alla, joka takaa pitkän ja mukavan käyttöajan. Lamppu ei purista päätä ja oikeastaan jopa unohtuu päähän kevyeen rakenteensa ansiosta.Valokuvassa näkyy avattu akkukotelo, johon laitoin ylimääräisen AA-pariston ihan vain vertailun vuoksi. Siitä näkee miten isoja tämän lampun akut ovat. Kestävät todella kauan.


Tämä oli todellakin loisto-ostos kaikkien muiden laadukkaiden ostosten lomassa e-villeltä. Suosittelen lämpimästi!

Plussat:
+ Loistava valoteho
+ Kevyt rakenne
+ Laadukas
+ Pitkä akunkesto
+ Kolme valoasentoa

Miinukset:
Lyhyehkö ylähihna

Eva K.

Tästä tutustumaan tuotteeseen verkkokaupan puolelle.