SJ7 STAR – Vihdoin oikea 4K-kamera, joka pistää kampoihin GoPro:lle

GoPro on aina ollut se ”the kamera”, kun puhutaan action-kameroista ja siihen on aina verrattu muita kameroita. Muiden valmistajien kameratkin ovat aina olleet jotenkin huonompia kuin markkinoita hallitseva GoPro, mutta aikaa myöden ero on kaventunut todella paljon.
 
SJCAM on ollut minulle tosi mieluisa tuoteperhe. SJCAM on ollut monesti se speksien muodossa paras vastine rahalle. SJ7 STAR ei tee poikkeusta tähän. 200€ hintaluokassaan SJ7 STAR on hyvä kamera, jopa niinkin hyvä, että ennen videoiden testailuja olin jo lähes varma, että se on parempi kuin GoPro. Tutustuttuani kameraan tarkemmin, on vielä muutama seikka, joissa SJCAM on jäljessä GoProta, mutta ilokseni voin todeta että tosi monessa asiassa SJCAM on tasoissa ja jopa ohitse GoPron!
 

SJCAM SJ7 STAR Kuvanlaatu:

Vertasin SJ7 STAR:n kuvanlaatua suoraan GoPron lippulaivan, GoPro Hero 4 Black Editionin kanssa ja kuva oli varsin samanlainen. Ainoa ero oli, että Gopro:ssa pystyy protune -säätöjen avulla lisäämään kuvan kontrastia ja värikylläisyyttä, jolloin kuva on tummempi ja lämpimämmän värinen. Muuten kuvanlaatu oli käytännössä aivan samanlainen molemmissa kameroissa. Onhan niissä kuitenkin sama kuvasensori.
 
Testasin ensiksi yleisemmät kuvanlaadut, eli 4K ja 1080p (FullHD) 30fps. Olen vähän semmoista kansakuntaa että en näe järkeä muulla, kuin 30fps videokuvalla, sillä kuvailen enimmäkseen bassovideoita ja silloin on tärkeämpää että kuvanottotaajuus on lähes sama, kuin soitettavan musiikin taajuus jolloin kuvassa näkyy mahdollisimman hidas liikepoikkeama rämisevissä ovenkarmeissa tai tuulessa liehuvissa hiuksissa. 

Katso Peränurkan VLOG-video, jossa SJCAM SJ7 STAR & GoPro Hero 4 Black ovat auton kyydissä

 
Stillikuvien ottaminen oli ehkä aavistuksen nopeampaa SJ7 STAR -kameralla, kuin GoPro:lla. Kuvanlaadun vertailu menee niin saivarteluksi ja jälkikäsittelyllä molemmat kuvat saa täysin samanlaisiksi, niin väitänpä että kuvanlaadun vertailua on turha sen enempää arpoa, täysin samalla viivalla mennään.

Äänenlaatu testissä – Kuinka kamera suoriutuu bassotestistä?

SJ7 STAR:ssa on mono mikrofoni, mikä tekee äänestä hivenen kolkon ja kovan. Verrokkina GoPro:ssa oli stereomikrofoni, joka vlog -kuvauksissa kuulosti paremmalta. Testaamatta jäi vielä toistaiseksi lisämikrofonin käyttö, mikä ainakin arvosteluiden mukaan väittäisi olevan huomattavasti parempi. Tämä täytyy ottaa seuraavaksi testin alle. Vaikka SJ7 STAR häviää kovissa äänenpaineissa GoPro:lle, niin ei se mikki silti niin huono todellakaan ole, että kameraa kannattaisi vältellä. GoPro:n vaimennusteknologia saattaa jopa vaimentaa liikaakin bassomelua, jolloin videossa ei tunnu soivan juuri yhtään bassoa, vaikka paineet huitelee siellä 150+ paremmalla puolella. SJ7 STAR osaa hyvin korostaa basson voimaa ilman, että se menee aivan ripuliksi.

Katso alta video SJCAM SJ7 STAR vs GoPro Hero 4 BE Bassotesti

Käytettävyys – Nyt viedään GoPro:ta!

Tämä kategoria ajaa nyt ensimmäistä kertaa SJCAMin SELKEÄSTI GoPro -tuoteperheen ohitse! Piste. 2″ kosketusnäyttö, joka oikeasti toimii kuin unelma, on aivan eri planeetalta kuin GoPro:n nappula ja nestekidenäyttö. GoPro jää auttamatta myös jalkoihin WiFi- ja applikaatiohallinnassa, sillä GoPro:n sovellus on surullisenkuuluisa jatkuvista yhteensopivusongelmistaan ja mikäli WiFi on kamerassa päällä, niin videolle tallentuu pieni naputus taustalle (kuten huomaatte alla olevasta unboxaus-videosta).
 
 
 
 
Tässä kategoriassa SJ7 STAR menee jo vilkku päällä ohitse ja ansaitusti. SJCAM on oppinut hurjasti ensimmäisistä WiFi-sovelluksistaan, jotka kaatuivat tämän tästä. Minulla viikon testin aikana ei kertaakaan ollut ongelmia yhdistää kameraa puhelimen kanssa ja hallinnoida videoita ja kuvia kameran kanssa. SJ7 STAR saa myös plussaa nopeasta kuvausvalmiudesta. Kamera on käyttövalmis parissa sekunnissa toisin kuin GoPro.
 
Plussaa:
+ Hyvä kuva!
+ 2″ kosketusnäyttö joka oikeasti toimii!
+ Liitettävyys, WiFi, aplikaatiot jotka toimii saumattomasti.
+ Paketin mukana tulevat lisätarvikkeet
 
Miinusta:
-Mono mikrofoni