Tänä vuonna 10 vuotta täyttänyt verkkokauppa e-ville.com hakee jälleen uusia tekijöitä kasvavaan, yli 30-henkiseen tiimiin Shenzheniin, Kiinaan. Kiinnostaako sinua työpaikka tai työharjoittelu, jossa pääset oikeasti ottamaan vastuuta ja oppimaan samalla verkkokaupan markkinoinnista ja kehityksestä?

Moni e-villen nykyisistä työntekijöistä on aloittanut uransa harjoittelijana (minä mukaanlukien) ja osaaville työntekijöille on aina tarvetta, joten työllistyminen harjoittelun jälkeen on osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan mahdollista. Lue lisää alta ja hae 10.12. mennessä! Harjoitteluaika on keväällä 2018.

Tämä on vanha blogikirjoitus ja tässä kuvattu työpaikka tai työpaikat saattavat olla tällä erää jo täytetty. Kirjoitus antaa kuitenkin kuvaa minkä tyyppisiä töitä e-villellä tehdään. Mikäli kiinnostuit, lähetä ihmeessä avoin hakemus, esittele itsesi ja kerro mitä e-villen osa-aluetta haluaisit päästä kehittämään tai missä olemaan apuna. Meihin saa yhteyden näissä merkeissä parhaiten osoitteesta [email protected].

Muita vanhoja työpaikkailmoituksia voi selata osoitteesta http://blog.e-ville.com/category/rekrytointi/. Uusista työpaikoista ilmoitetaan mm. blogin uutiskirjeissä.

Shenzhen

Ketä haemme?

Haemme idearikasta ja innokasta (tulevaa) markkinointiammattilaista auttamaan meitä e-villen kehityksessä. Säteileekö pollasi kampanjaideoita ja väkerrät viraaleja vasemmalla kädellä samalla, kun suunnittelet kuinka tuplaamme myynnin huomiseksi? Osana e-villen markkinointitiimiä pääset puuhamaan laajasti niin sosiaalisen median, hakukone- ja videomainonna parissa ja auttamaan e-villen tuotepäälliköitä tuotteiden markkinoinnissa. Adoben ohjelmistot ovat sinulle tuttuja ja etenkin videoiden editointi ja tekeminen on lähellä sydäntäsi.

Toivomme hakijalta:

 • Rikasta ja virheetöntä suomen kielen taitoa
 • Vankkaa osaamista Adoben ohjelmistoista (Photoshop, InDesign, Premiere)
 • Aitoa innostusta verkkomarkkinointiin ja verkkokauppaan
 • Hyvää englannin kielen taitoa ja ripaus seikkailumieltä ja valmiutta elää yhdessä Kiinan suurimmista metropoleista

Lisäksi on plussaa jos sinulta löytyy kiinnostusta teknisiin laitteisiin ja kuluttajaelektroniikkaan. Myös aiempi verkkokauppakokemus on ehdoton plussa.

Tiimi juhlimassa synttäreitä huhtikuussa 2017

Millaista työskentely e-villessä ja Kiinassa on?

Tähän osannee vastata parhaiten tuorein harjoittelijamme, Teemu:

Morjesta! Mä oon Teemu ja suoritin juuri 5kk kestävän työharjoittelujakson e-villellä. Tosiaan, en kutsuisi edellistä viiden kuukauden jaksoa harjoitteluksi, koska se ei todellakaan tuntunut siltä. Työskentelin markkinointi-tiimissä ja tunsin olevani lähes kokoajan työntekijä siinä missä muutkin, mielipiteitäni kuunneltiin, sain vaikuttaa omaan tekemiseen sekä päätin myös itsenäisesti markkinointiin liittyvistä asioista.

Mitä kaikkea olet päässyt harjoittelun aikana tekemään?

Työtehtäviini kuului online markkinointi. Videoiden suunnittelusta ja kuvaamisesta editointiin, tuotekuvista lifestylekuviin, sähköpostimarkkinoinnista AdWords mainontaan, Facebookin ylläpitämisestä ja mainonnasta muiden sosiaalisten medioiden kehittämiseen. Eli oikeastaan kaikkea, mitä pätevän verkkokaupan tulee tehdä, saadakseen aikaan tulosta. Online markkinointi kehittyy hurjaa vauhtia, joten tämä on jatkuvasti uuden opettelua ja käyttöönottoa. E-ville ei ole helpoin työharjoittelupaikka (lue työpaikka), mutta oma-aloitteiselle, itsenäiselle ja haasteista pitävälle tämä on hyvä paikka oppia miten verkkokauppa toimii. Helpolla täällä ei pääse 😉

Jos seuraavat verkkokaupan arkiset sanat ja työkalut saavat sinut innostumaan tai vähintääkin haluat oppia miten näitä hyödynnetään myynnin kasvattamiseen, niin suosittelen hakemaan!

 • Sosiaalinen media
 • Google Analytics ja Adwords
 • Hakukonemarkkinointi ja Hakukoneoptimointi
 • Videomarkkinointi
 • Sähköpostimarkkinointi
 • Markkinointimateriaalin tuotanto
 • Käyttäjäkokemus

Miltä asuminen Kiinassa on tuntunut?

Arki sujuu täällä lähes kuin Suomessa, jokseenkin työpäivät venyvät pidemmälle iltaan ja päivät ovat hektisempiä. Suurimpana yllätyksenä tuli, etteivät paikalliset ihmiset puhu englantia täällä. Itse olen tykännyt asua ja kaikki tarpeellinen löytyy ja ruoan suhteen pääsee myös todella halvalla, jos haluaa! Shenzhenissä on todella kattava metroverkosto, joten liikkuminen on todella kätevää kaupungissa. Shenzhen ei ole mikään pieni paikka sillä metrolla päästä päähän kestää 2 tuntia.

Paljon on myös harrastusmahdollisuuksia salibandystä rugbyyn, joissa käy kansainvälistä porukkaa pelailemassa. Jopa, jääkiekon pelaaminen onnistuu! Etelä-Kiina on myös sijainniltaan loistava verrattain Pohjois-Kiinaan hyvän ilmanlaadun, sekä lämpimän ilmaston vuoksi.  Oma lempikaupunkini Hongkong sijaitsee aivan vieressä, joten siellä on myös kiva käydä viettämässä viikonloppu.

Saako myös harjoittelusta palkkaa?

Meillä on ollut tapana maksaa harjoittelusta pientä palkkaa, joka mahdollistaa elämisen ilman opintolainaa 🙂 Autamme myös käytännön järjestelyissä, kuten viisumin sekä asunnon hankkimisessa.

Kuinka haen?

Lähetä meille vapaamuotoinen

 • työhakemus
 • Portfolio tai aiempia töitä tai videoita, joita olet tehnyt
 • & CV

sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Hakuaika päättyy 10.12.2017. Aloitus joko tammikuussa tai toukokuussa.