Testissä halpa älykello. Onko COLMI:n S9 PLUSSASTA mihinkään, se selviää tässä jutussa. Vähän aikaa sitten minulla oli testissä Xiaomi Mi Band 3 -aktiivisuusranneke ja heti sen jälkeen lennosta ranteeseen vaihtui COLMI S9 PLUS -älykello. Mi Band 3 oli oikein pätevä laite, josta ei moitetta saanut irti vaikka kuinka yritti. Lähdetään tutustumaan, kuinka tämä näytöltään tuplasti isompi vekotin toimii. Raha ei näiden kahden laitteen välillä varmasti eroa tee, koska Colmi irtoaa hintaan 47,95€ ja Xiaomi 49,95€.

Vaikka älykello on halpa, on se tyylikäs.
Kello on tyylikäs. Kuvassa on lisävarusteena saatavilla oleva mustapunainen ranneke.

Ulkonäkö

S9 PLUS on varustettu 1.3 tuuman värinäytöllä, joten olemme jo kellojen kokoluokassa, eikä puhuta enää aktiivisuusrannekkeista. Kaikki tarvittava tieto mahtuu hyvin näytölle ja kellotaulun voit kustomoida itsellesi sopivaksi puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta. Voit valita kellotauluksi minkä tahansa kuvan ja kuva näkyy kellon näytöllä erittäin tarkkana, josta aivan yllätyin. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen halpa älykello.

Abstrakti taide toimii aina, kun kellonaika näkyy selvästi.
Abstrakti taide toimii aina, kun kellonaika näkyy selvästi.
Romanttinen kuva myös.
Romanttinen kuva myös.
Ja pitäähän uudesta kiesistä olla myös taustakuva!
Ja pitäähän uudesta kiesistä olla myös taustakuva!

Kirkas näyttö näkyy hyvin ranteessa ja se herää, kun nostat rannetta itseesi kohti. Muuten kello on valmiustilassa. Voit myös herättää kellon painamalla hipaisunäppäintä.

Eli jos tämä menee ranteessa rikki, niin sitten alkaa olla myös ihmisen ranne melkoisessa kunnossa.

Muuten itse kellolaite on jämäkän tuntuinen, eikä mikään halppisrimpula, mitä yleensä tässä hintaluokassa olevat laitteet ovat. Runko on sinkkimagnesium -sekoitusta ja näyttö Gorilla 5 -lasia. Eli jos tämä menee ranteessa rikki, niin sitten alkaa olla myös ihmisen ranne melkoisessa kunnossa. Ranneke on silikonia ja voit valita kellosi neljästä eri värivaihtoehdosta. Tämän lisäksi voit tilata myös lisätarvikkeena muita värejä. Suuri plussa tulee siitä, että rannekkeen vaihtaminen sujuu näppärästi pienen vivun avulla. Kuva alla ylävasemmalla.

Ranneke on helppo vaihtaa pikakiinnityksellä
Ranneke on helppo vaihtaa pikakiinnityksellä
Vaihtorannekkeita on oltava erivärisiä eri asuihin sopiviksi
Vaihtorannekkeita on oltava erivärisiä eri asuihin sopiviksi
Alkuperäisessä rannekkeessa on perinteisempi kiinnitys
Alkuperäisessä rannekkeessa on perinteisempi kiinnitys
Lisätarvikerannekkeissa on siisti nappikiinnitys
Lisätarvikerannekkeissa on siisti nappikiinnitys

Rannekkeen vaihtaminen kelloon on helppoa ja lisää erivärisiä rannekkeita saat tilaamalla 9,95€ hintaan. Kyseessä kun on halpa älykello, niin ei vararannekkeetkaan voi maksaa useita kymppejä, kuten esimerkiksi Apple Watchiin.

Halpa älykello sykemittarilla

Älykellossa on sykemittari, joka toimii pääasiassa hyvin, mutta välillä näytölle ilmestyy hämmästyttäviä lukemia. Esimerkiksi istut sohvalla katsomassa jalkapalloa ja juomassa olutta, niin mittari näyttää 128 BPM. Väitän ettei itselläni tuollaiseen lukemaan nouse, vaikka kyseessä olikin jännä matsi ja hemmetin hyvä olut. Leposyke mulla rullaa siinä 50-60 BPM välimaastossa.

Halpa älykello sykemittauksella varustettuna.
Ihan kiva pulssi heti aamusta…

Kannattaa muistaa ottaa sykemittaussensorin päältä kalvo pois, että se mittaa oikein. 89 BPM tuhahti taululle aamukahvin ja pienen reippailun jälkeen.

Askelmittari

Kuukauden verran olen pitänyt COLMIA ranteessani ja askeleiden mittaaminen on tapahtunut samalla hyvällä tarkkuudella, kuin aikaisemmin ranteessa roikkuneella Mi Band kolmosella. Laite laskee pelkästään askelista, joka ei aina ole mikään itsestäänselvyys. Tuttavillani on sattunut sellaisia aktiivisuusrannekkeita ja älykelloja, jotka mittaavat myös kädenliikkeestä, vaikkei ottaisi askeltakaan. S9 PLUS ei tähän amatöörimaiseen virheeseen taitu, vaan seuraa ainoastaan jalkoja.

Askelmittarista näet päivän aikana kuljetun matkan, poltetut kalorit ja askeleiden määrän.
Kello vasta puoli 4 ja yli 4000 askelta plakkarissa. Askeltavoitteita voit asettaa sovelluksesta ja kello tärähtelee juhlien, kun pääset tavoitteeseen!

Päivän aikana kävellyt askeleet, poltetut kalorit ja kuljetun matkan näet helposti kellon näytöltä. Mobiilisovellus kirjoittaa tästä pidempiaikaista dataa puhelimen muistiin, josta lisää myöhemmin.

Herätyskello

Herätyskello on näiden rannekkeiden yksi parhaista toiminnoista, koska heräät rannekkeen tärinään, eikä muut talon asukkaat herää turhaan. Ranneke tärisee tehokkaasti ja varmasti herättää syvemmästäkin unesta.

Älykellossa on värinällä toimiva herätys
Herätys!

Herätyksiä voit asettaa sovelluksen kautta 3kpl, jos ei ensimmäiseen tärinään herää (tuskin tulee tapahtumaan). Kellotauluun ilmestyy herätyskellon kuva ja S9 PLUS tärisee, kun on aika herätä.

Ilmoitukset puhelimesta älykelloon

Ne sovellukset jotka siihen voi valita, tärisevät kuitenkin mallikkaasti ja se helpottaa arkea ja puhelimen käyttöä.

Ilmoituksista voit itse määrittää, mitkä sovellukset tärisevät ranteessasi, kun puhelimessa jotain tapahtuu. Tämä on hieman rajoitettu ja siellä on käytössä tunnetuimmat sosiaalisen median sovellukset, puhelut ym. Suuri puute on se, ettei kaikkien puhelimen sovellusten välillä voi tätä ottaa käyttöön. Tai oikeastaan voit ja silloin se tärisee jokaikisestä sovelluksesta. Et voi valita kaikkien sovellusten väliltä. Itselleni suurin puute on aktiivisessa käytössä olevan Livetulokset -sovelluksen puuttuminen valikoimasta. Tämä korjautuisi sillä, että valikoimassa näkyisi kaikki puhelimen sovellukset. Ne sovellukset jotka siihen voi valita, tärisevät kuitenkin mallikkaasti ja se helpottaa arkea ja puhelimen käyttöä.

Älykellon näytöltä näet saapuvat viestit
Veli laittoi viestiä typerällä omalla tyylillään. Ihme tyyppi.

Kello näyttää mistä sovelluksesta viesti saapuu puhelimeesi ja tärähtää samalla, niin voit pitää puhelinta huoletta taskussa ja pysyt kärryillä kuka ottaa yhteyttä. Iso plussa on se, että kellon isolta näytöltä pystyy lukemaan tulevat ilmoitukset lähes kokonaisuudessaan.

Vedenpitävyys:

Näyttö reagoi veteen ja muuttaa itse asetuksia. Jätin vesitestin siihen, eli en tämän perusteella käyttäisi vedessä. Vesiroisketiivis kello kuitenkin on, että ei tarvitse vesisadetta tai käsienpesua säikähtää.

Halpa älykello kestää vesipisaroita, mutta älä upota veteen
Vesipisarat ei tunnu missään, mutta veteen kelloa ei kannata upottaa.

Vesiroisketiivis on hyvä oletusarvo älykellossa. COLMI ei antanut enempää periksi.

Akkukesto

Älykellojen akunkesto on sellainen asia, että itsellä ainakin käyttö loppuu välittömästi, jos kellon pitää vähän väliä olla latauksessa. S9 PLUS on akkukestoltaan mielestäni hyvä ja virta kellossa kestää käytössäni jopa 12 päivää. Käyttöni on semiaktiivista, eli kello on koko ajan ranteessa, mutta en minä sitä koko ajan ole räpläämässä. Se saa tehdä mittauksensa rauhassa ja näin ollen akku kestää melkein kaksi viikkoa.

Akku tyhjillään
Akku tyhjillään
Animaatio näyttää kuinka akku latautuu
Animaatio näyttää kuinka akku latautuu
Ja onkin hetkessä täysi
Ja onkin hetkessä täysi

Lataaminen on helppoa ja kello on täynnä virtaa noin 1.5 tunnissa. Riippuu tietysti, lataatko tietokoneen USB-ulostulosta, varavirtalähteestä vai supernopeasta seinäadapterista.

Da Fit -mobiilisovellus

COLMI S9 PLUSSAN kanssa käytetään Google Playn kautta ladattavaa Da Fit -sovellusta (iOS -puhelimille sama sovellus). Sovellus on helppokäyttöinen, suomenkielinen ja erittäin suppea. Sovellus keskittyy mittauksissaan vertaamaan, kuinka liikkumisesi on verrattavissa kaikkiin muihin käyttäjiin. Tuo on tieto, joka ei minua kiinnosta tippaakaan. Asetusten säätäminen kuitenkin on kätevää ja nopeaa, joten siitä voi antaa plussan. Muuten liikkumisesta ei saa irti kuin raapaisun pinnasta ja askelten selaaminen eri päiviltä on tehty hitaaksi ja hankalaksi.

Halpa älykello ja simppeli sovellus.
Halpa älykello ja simppeli sovellus.
Perustiedot saat hyvin selville
Perustiedot saat hyvin selville

Jokin toinen valmistaja on brändännyt kellon SN60-Plus -nimellä, joten siksi sovelluksessa näkyy se. Älä kuitenkaan säikähdä, sillä kyseessä on ihan sinun ranteessa oleva COLMI S9 PLUS.

Yhteenveto

Colmi S9 PLUS on hyvällä näytöllä varustettu älykello, jossa hyvät perustoiminnot. Mitään mullistavia ”vautsi”-ominaisuuksia tästä ei löydy. Hinnaltaan COLMI ei ole kallis, mutta ei sillä kannata mitään huikeuksia odottaakaan. Peruskäyttöön hyvä laite ja jos olet ensimmäistä älykelloa hankkimassa itsellesi tai lapselle, niin tässä voisi olla yksi ehdokas.

Katso vielä loppuun esittelyvideo kellosta:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=EHClg3yHWN8[/embedyt]