Lähetin UNI-T:n infrapunalämpömittarin #Teamperänurkan Ville Santikolle testiin ja päätin koostaa Villen kommentit ja arvosteluvideon tähän blogiin. Katso myös Villen kommentit UNI-T:n sähkötöihin ja autohifikäyttöön soveltuvista mittareista täältä.

Etälämpömittari testissä

Infrapunalämpömittari sanahirviönä tarkoittaa siis laitetta, joka pystyy etäältä mittaamaan lämpötiloja. Sitä juurikin tämä UNI-T UT300A tekee ja se tekee sen todella hyvin.
UNI-T UT300A
 
Mukavan kokoinen kapistus selkeällä näytöllä ja nappuloilla, materiaaliltaan miellyttävä matta muovi. Ihan hirveen pitkää opastusta ei laite vaadi, sillä alle 5 sekunnin onnistut mittaamaan lämpötiloja. Lisäominaisuuksiin kuuluu mm. lämpötilan jatkuva seuraaminen, eli ei tarvitse liipasin pohjassa seurata miten valurautapannu nuotiolla lämpenee, vaan laitteen voi asettaa jatkuvaan mittaukseen ja se ilmoittaa mittauksen aikana ja jälkeen kuinka korkealle se lämpötila oikeasti nousi, eli mittauksesta saadaan myös ylös minimi ja maksimilämpötilat sekä niiden erotus (todella kätevä ominaisuus, mikäli omistaa huonon päässälaskutaidon).
UNIT3003
 
Näyttö laitteessa on selkeä ja taustavalaistu. Erinomainen katselukulma auttaa tilanteissa, jossa mittari koitetaan mahduttaa pieneen tilaan (esim. konehuoneeseen). Pieni huomautuksen sana kuitenkin, mikäli mittaa lämpötiloja todella läheltä. Vaikka laseri osoittaa mitattavaan pisteeseen ei laite mittaa täysin samasta kohtaa, mikäli laite on ihan kiinni esineessä, minkä lämpötilaa koitetaan mitata. Lisäksi laitteen pohjasta löytyy kamerajalustaan sopivat kierteet, eli mittarin saa mittaamaan lämpötiloja jalustanpäälle! Helppo tapa seurata jonkin esineen lämpenemistä ilman, että mittari pitää olla kädessä kokoajan.
UNI-T UT300A
 
Kaikenpuolin siis todella kätevä laite, fiksun oloinen sekä halpa. Kaikki mitä nykypäivänä toivoo laitteelta, mitä ei joka päivä tarvitse, mutta joka on paikassaan todella tarpeellinen kapistus!
 

 
Varoituksen sana!
Tuote on ehkä liiankin addiktiivinen ja aiheuttaa perheessä omistushaluisuutta, kun itse haluan mittailla vuotaako ikkunat kylmää ilmaa, tai minkälämpöinen on kahvi ja vaimo haluaa leikkiä laserin kanssa juoksuttamalla kissoja pisteen perässä 🙂
+ Tekee mitä lupaa
+ Laseri
+ Pohjassa kierre, jotta kamerajalustaan saa laitteen kiinni
+ Helppokäyttöinen
– Aiheuttaa perheessä omistushaluisuutta muissa perheenjäsenissä!
 
Kurkkaa UNI-T UT300A infrapunalämpömittari e-villen kaupassa.