Älykellot ovat trendikkäitä ja sellainen löytyy jo lähes joka toisen vastaantulijan ranteesta. Älykellot ovat nykyään niin kauniita, että ne käyvät myös asusteesta. Sen lisäksi ne tuovat mukanaan huimia älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät arjesta helpompaa ja nautinnollisempaa. Tässä postauksessa esittelemme muutamia halvemman hintaluokan parhaita älykelloja.

Budjettiluokan älykellot vertailussa

Älykellon ei tarvitse maksaa maltaita. Tämän artikkelin älykellot ovat todella edullisia vaihtoehtoja merkkikelloille. Niistä löytyy kuitenkin kaikki tarvittavat ominaisuudet tehokkaaseen käyttöön niin arkeen kuin vapaa-aikaankin.

Nykypäivänä halpa ei aina tarkoita huonoa, sillä myös budjettiluokan kelloista löytyy ominaisuuksia joka lähtöön, eikä kalliimman hintaluokan älykello välttämättä tarjoa käyttäjälleen mitään lisäarvoa tuovia ominaisuuksia.

Alta löydät vertailun valikoimamme suosituimmista budjettiluokan älykelloista

Colmi – Älykellot erinomaisella hinta-laatusuhteella

Colmi on nouseva älykellovalmistaja, jonka mallistosta löytyy useampia erilaisia kelloja. Colmi:n kelloissa on se hyvä puoli, että niiden rannekkeet sopivat toisiinsa, joten varsinaisen kellon valinnan jälkeenkin käyttäjä pystyy mukauttamaan kellon asuunsa vaihtamalla rannekkeen tyyliä ja väriä.

Colmi P8 BR – Budjettiluokan aatelia

Colmi P8 BR

36,95 tai 6 € / kk

• IP67-vedenkestävä

• Noin viikon akkukesto

• 1,69 tuuman näyttö

COLMI:n edullisen pään yksi suosituimmista älykelloista on Colmi P8 BR. Se on tyylikäs kello neliskulmaisella kellotaululla. Malli sopii niin miehille, kuin naisillekin ja se on poikkeuksellisen edullinen kello, jossa on kuitenkin lähes kaikki kalliimpien brändien ominaisuudet. Kellossa on 1,69″ värinäyttö, askelmittari, sykemittaus, unenlaadun mittaus ja verenpaineen ja veren happipitoisuuden mittaus. Lisäksi kellon IP67-luokituksen ansiosta käyttäjän ei tarvitse pelätä, että kello menisi rikki vesisateessa tai roiskeiden takia.

Jos etsit todella edullista älykelloa suhteellisen monipuolisilla ominaisuuksilla ja massasta poikkeavalla ulkonäöllä, niin Colmi P8 BR on varteenotettava vaihtoehto.

Ulefone Watch – Klassisen tyylikäs älykello

Ulefone Watch

49,95 tai 9 € / kk

• Kestää 50m upotuksen

• Painaa ainoastaan 35g

• 1,3 tuuman näyttö

Ulefone Watch on erinomaisen hintalaatusuhteen älykello jatkuvalla sykemittauksella ja monipuolisilla urheilutoiminnoilla. Hieman perinteisemmän näköinen kello neliskanttisella kellotaululla ja hillityllä rannekkeella sisältää peräti 9 urheilutilaa, sykemittauksen ja tietenkin unenseurannan. Pitkällä akunkestolla ja 1,3″ kosketusnäytöllä varustettu älykello ei jätä ketään kylmäksi. Ulefone Watch on tyylikäs älykello, jossa riittää todella paljon ominaisuuksia hintaansa nähden.

Colmin ja Ulefonen lisäksi markkinoilta löytyy useita muitakin huikeita edullisten älykellojen valmistajia. Alta löydät lisää budjettiluokan älykelloja monipuolisilla ominaisuuksilla.

Denver SW-162

Denver SW-162

49,95 tai 9 € / kk

• IP67 -veden- ja pölynkesto

• Urheilun seuranta

• 1.4″ IPS-kosketusnäyttö

Denver SW-162 älykello on yksi esimerkki hyvän hinta-laatusuhteen älykellosta. Se on IP67-suojattu, sykemittauksella varustettu kello, joka sisältää kaikki tärkeimmät urheilutoiminnot ja veren happisaturaation mittauksen. Kellon näyttö on 1,4″IPS-kosketusnäyttö ja siinä on 5-7 päivän akkukesto. Kello on yhteensopiva sekä Android että iOS laitteiden kanssa.

Haylou RT2 – pelkistetty tummanpuhuva design

Haylou RT2

69,95 tai 12 € / kk

• Yli 12 urheilutilaa

• Tukee viestejä ja puheluita

• Veren happimittari

Haylou RT2 -älykello on viimeinen poimintamme älykelloista, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se häviäisi yhtään edellä mainituille. Päin vastoin! Kello on todella tyylikäs ja se on varusteltu isolla 1,32″ kosketusnäytöllä. Sen valmistaja kuuluu Xiaomi –ekosysteemiin ja näin ollen se soveltuu käytettäväksi Android-laitteilla, mutta myös iOS-puhelimella. Kyseessä on jälleen kerran hurjan hyvä kello hurjan edullisella hinnalla!

Miksi hankkia älykello?

Älykellot vertailussa

Älykelloa hankkiessa tulee väkisin törmättyä kolmeen eri tyylin kellovaihtoehtoon: älykello, urheilukello ja aktiivisuusranneke. Kaikki näistä ovat hyvin saman tyyppisiä tuotteita, joiden ominaisuudet ovat viime vuosina sekoittuneet sujuvasti.

Aktiivisuusranneke on kolmen koplan yksinkertaisin laite, joka on karkeasti sanottuna hieman askelmittaria kehittyneempi laite, jolla käyttäjä saa mitattua omaa aktiivisuuttaan päivän mittaan. Aktiivisuusranneke harvoin sisältää sen kummempia älyominaisuuksia ja toiminnot ovat lähinnä keskittyneet esimerkiksi askeleiden ja kalorien mittaamiseen.

Urheilukello puolestaan on aktiivisuusranneketta monipuolisempi laite, jotka ovat varustettu monipuolisilla antureilla näin tarkemmat mittaustulokset tarjoten. Usein urheilukelloissa on myös sisäänrakennettu GPS, jolla voit seurata lenkkien pituutta ja nopeutta. Urheilukellot seuraavat urheilusuorituksiesi edistymistä ja antavat vinkkejä parempia treenejä varten kerätyn datan perusteella. Ne siis toimivat tavallaan kuin ihka oma personal trainer.

Älykello tarjoaa pitkälti samoja ominaisuuksia kuin urheilukello, mutta niiden painopiste on hieman erilainen. Urheilukellot keskittyvät urheiluominaisuuksiin ja älykellot keskittyvät puolestaan älyominaisuuksiin. Lähtökohtaisesti älykellolla tarkoitetaan kuitenkin tavallisen rannekellon näköistä laitetta, joka yhdistetään Bluetoothilla puhelimen sovellukseen ja joka näyttää muun muassa saapuvat viestit ja puhelut. Älykelloja voikin oikeastaan ajatella kännykän jatkeena.

Älykello on siis oikeastaan puhelimen lisävaruste, jonka avulla voi vaikkapa soittaa musiikkia treenin aikana tai saada ilmoituksen puheluista tai tekstiviesteistä silloinkin kun itse puhelin on kaukana. Älykello on hyvä valinta siksi, että se on mukautuva ja vaikkapa ranneketta vaihtamalla sen voi muuttaa urheilukellosta kauniiksi asusteeksi. Älykello auttaa myös unen seurannassa ja yleisesti terveyden seurannassa, sillä kellossa saattaa olla vaikkapa sykemittari ja muita eri hyvinvoinnin edistämiseen keskittyviä antureita.

Älykello onkin hyvä valinta siksi, että se yhdistelee tavallisen kellon ja urheilukellon ominaisuudet kauniiksi ja tehokkaaksi kokonaisuudeksi etkä tarvitse enää montaa erillistä kelloa.

Kenelle älykello sopii?

Älykello sopii lähestulkoon kaikille. Se sopii asusteeksi rannekellon käyttäjälle, sillä parhaimmillaan älykello on vähintään yhtä tyylikäs, kuin perinteinenkin rannekello. Se sopii liikkujalle tai urheilijalle, joka haluaa tallentaa liikuntasuorituksiaan tai vaikkapa seurata sykettään suorituksen aikana. Se sopii ihmiselle, jonka tulee olla tavoitettavissa, sillä kello pysyy mukana matkassa vaikka puhelin välillä hukkuisikin. Kellon avulla myös kalenteri ja muistutukset seuraavat kaikkialle ja näin ollen ajanhallinta helpottuu.

Kuinka valita paras älykello?

paras älykello

Parhaat älykellot eivät välttämättä ole tunnettujen merkkien kalleimpia malleja. Hyvä älykello sopii ennen kaikkea käyttäjänsä tarpeisiin.

Näin ollen ei ole välttämättä mielekästä käyttää vaikkapa tuhatta euroa kelloon, jonka mukana tulee huima määrä tarpeettomia ominaisuuksia.

Aloita älykellon valinta siis kartoittamalla käyttäjän tarve ja markkinoilla olevien kellojen tarjoamat mahdollisuudet.

Kun käyttäjän tarve ja kelloon käytettävä budjetti on suurin piirtein kartoitettu, on aika vertailla saman hintaluokan kelloja toisiinsa. Kellon ulkonäkö, kestävyys ja helppokäyttöisyys ovat tärkeitä, kuten myös kellon tekniset ominaisuudet. Akunkesto, latausaika ja käyttöjärjestelmä kannattaa tarkistaa jo vertailuvaiheessa, sillä ne vaikuttavat paljon kellon käytännöllisyyteen. Yleensä älykello toimii näppärästi Android- ja iOS-käyttöjärjestelmien kanssa, mutta aina näin ei suinkaan ole.

älykello

Kaikki tämän artikkelin älykellot ovat edullisia. Niiden perusominaisuudet ovat lähes samoja, mutta toki pieniä eroavaisuuksiakin löytyy. Mikäli kellon käyttäjä harrastaa vaikkapa jotain lajia, joka ei löydy perusominaisuutena kaikista kelloista, kannattaa kello valita sen mukaan. Myös veden- ja pölynkestävyys on erottava tekijä ja uimarille tai vaikkapa pölyisissä olosuhteissa aikaansa viettävälle käyttäjälle IP68-suojattu kello saattaa olla fiksumpi valinta. Osassa kelloista on myös GPS-paikannus, mikä saattaa olla ratkaiseva tekijä oikean kellon valinnassa joillekin käyttäjille.

Suuri erottava tekijä tämän julkaisun kellojen välillä on niiden ulkonäkö. Osa käyttäjistä haluaa pyöreän kellon, kun taas osa suosii neliskulmaista kellotaulua. Tämä on tärkeää myös käyttömukavuuden kannalta, sillä väärän mallinen kellotaulu saattaa haitata urheilusuorituksen aikana tai vaikkapa kello kädessä nukkuessa. Näin ollen onkin ensisijaisen tärkeää valita sellainen kello, joka miellyttää niin tekniikan, kuin ulkonäönkin puolesta.