Sain tällä viikolla testattavaksi Lumina heräämisvalon ja halusin tässä blogikirjoituksessa antaa tuomioni valolle, joka on hyvä heräämiskeino pimeinä aikoina

Heräämisvalo – Mitä kaikkea se tekee?

Heräämisvalossa on monta eri toimintoa, joihin pääsin tutustumaan. Nimensä mukaisen heräämisvalon lisäksi laitteesta löytyy kello, herätyskello, auringon nousu, sekä -lasku toiminnot. Auringonnousutoiminto alkaa 30 minuuttia ennen asetettua herätystä ja valo kirkastuu vaiheittain. Tämän on tarkoitus antaa käyttäjälle pirteämpi alku aamuun. Auringonlaskutoiminto taas päinvastoin himmenee, ja helpottaa nukahtamista.

jukkajakello

Olen itse vähän sellaista sorttia, että lähden vain tekemään, ennen kuin luen ohjeita. Ilman ohjeita hiffasin, miten valot, sekä aika asetettiin, mutta loppuun tarvitsin käyttöohjeita.

Aika oli helppo asettaa ja laitteesta löytyy sekä 12h-, että 24h kello. Mielestäni oli myös melko kätevää, että kellonajan valoisuutta sai säädettyä mieleiseksi niin, että se voi olla yölläkin näkyvillä, eikä valaise liikaa.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UGkVcaxvALE[/embedyt]

Itse heräämisvalon valoisuutta saa säädettyä kymmenelle eri asteelle. Nauratti kyllä laittaa valon teho täysille, kun heti tuli sellainen ”no nyt ainakin ollaan hereillä” fiilis. Heräämisvalon värejä sai vaihdettua useampaan eri väriin, mikä oli mielestäni melko kivaa. Tunnelmavalomoodissa värit saa myös vaihtumaan itsestään, tai voit valita yhden tietyn värin ja vaihtaa tätä mielen mukaan.valovarit

Herätyksen asettamisessa ilmeni hieman ongelmia, mutta tajusinkin sitten, että kellon kuvaa piti painaa uudestaan, jotta sain minuutit asetettua. Tämänkin olisin varmasti tajunnut, jos olisin lukenut suomenkielisen ohjekirjan loppuun asti.

Heräämisvalo hauskoilla herätysäänillä sekä radiolla

Sain nauraa räkäiset naurut käydessäni läpi heräämisvalon äänivalikoimaa. Valittavana on erinäisiä luontoääniä ja valitsin lopulta lampaan äänen herätysääneksi, koska sille sain nauraa eniten. Muahahahha. Hymyissä suin uuteen päivään. Kyllä laitteesta saa mukavampiakin ääniä, niinkuin esimerkiksi veden ääniä tai lintujen laulua. En ole aivan varma heräsinkö hymy huulessa sen takia, että auringonnousuvalo piristi, vai koska heräsin lampaiden määkimiseen.

Heräämisvalo on tyylikäs sisustuselementti, joka herättää sinut luonnollisesti.
Heräämisvalo on tyylikäs sisustuselementti, joka herättää sinut luonnollisesti.

Olin positiivisesti yllättynyt radion toiminnasta. Vaikka en Kiinan radiokanavista paljoa tiedä tai ymmärrä, oli niitä hauska selailla laitteella. Täällä Etelä-Kiinassa aurinko nousee aamulla kuuden aikoihin ympäri vuoden, mutta uskoisin, että Suomessa tälle olisi paljon enemmän käyttöä, kun valoa siellä ei koskaan voi olla liikaa.

Erittäin hyvä lahjaidea kaamoksen aikaan!

Täältä pääset ihastelemaan tuotetta

T. e-villen poppoo