Sain tällä viikolla testattavaksi Lumina heräämisvalon ja halusin tässä blogikirjoituksessa antaa tuomioni valolle, joka on tällä hetkellä kuukauden tuotteena.

Heräämisvalossa on monta eri toimintoa, joihin pääsin tutustumaan. Nimensä mukaisen heräämisvalon lisäksi laitteesta löytyy kello, herätyskello, auringon nousu, sekä -lasku toiminnot. Auringonnousutoiminto alkaa 30 minuuttia ennen asetettua herätystä ja valo kirkastuu vaiheittain. Tämän on tarkoitus antaa käyttäjälle pirteämpi alku aamuun. Auringonlaskutoiminto taas päinvastoin himmenee, ja helpottaa nukahtamista.

jukkajakello

Olen itse vähän sellaista sorttia, että lähden vain tekemään, ennen kuin luen ohjeita. Ilman ohjeita hiffasin, miten valot, sekä aika asetettiin, mutta loppuun tarvitsin käyttöohjeita.

Aika oli helppo asettaa ja laitteesta löytyy sekä 12h-, että 24h kello. Mielestäni oli myös melko kätevää, että kellonajan valoisuutta sai säädettyä mieleiseksi niin, että se voi olla yölläkin näkyvillä, eikä valaise liikaa.

Itse heräämisvalon valoisuutta saa säädettyä kymmenelle eri asteelle. Nauratti kyllä laittaa valon teho täysille, kun heti tuli sellainen ”no nyt ainakin ollaan hereillä” fiilis. Heräämisvalon värejä sai vaihdettua useampaan eri väriin, mikä oli mielestäni melko kivaa. Tunnelmavalomoodissa värit saa myös vaihtumaan itsestään, tai voit valita yhden tietyn värin ja vaihtaa tätä mielen mukaan.valovarit

Herätyksen asettamisessa ilmeni ongelmia, mutta tajusinkin sitten, että kellon kuvaa piti painaa uudestaan, jotta sain minuutit asetettua. Tämänkin olisin varmasti tajunnut, jos olisin lukenut ohjekirjan loppuun asti.

Sain nauraa räkäiset naurut käydessäni läpi tuotteen äänivalikoimaa. Valittavana on erinäisiä luontoääniä ja valitsin lopulta lampaan äänen herätysääneksi, koska sille sain nauraa eniten. Muhahahha. Kyllä laitteesta saa mukavampiakin ääniä, niinkuin esimerkiksi veden ääniä tai lintujen laulua. En ole aivan varma heräsinkö hymy huulessa sen takia, että auringonnousuvalo piristi, vai koska heräsin lampaiden määkimiseen.

Olin positiivisesti yllättynyt radion toiminnasta. Vaikka en Kiinan radiokanavista paljoa tiedä tai ymmärrä, oli niitä hauska selailla laitteella. Täällä Etelä-Kiinassa aurinko nousee aamulla kuuden aikoihin ympäri vuoden, mutta uskoisin, että Suomessa tälle olisi paljon enemmän käyttöä, kun valoa siellä ei koskaan voi olla liikaa.

Taitaapa lähteä tällainen äidille myöhäisenä joululahjana.

Täältä pääset ihastelemaan tuotetta

Mukavaa loppiaista

T. Ifi

P.S. Tuote on tarjouksessa kuun loppuun asti.