Niskatyyny on juurikin niitä hankintoja, joita aina reissun päällä miettii, että: ”Olisipa mukava jos…”. Vaan eipä ole, eikä koskaan tule mieleen – ennen kuin istuu niskat jumissa jälkiviisaana lentokoneessa, junassa tai bussissa. Tässä blogissa kerron kokemukseni, onko Xiaomi LF -hierova niskatyyny kannattava hankinta tien päälle.

Allakkaani oli merkitty matka Hongkongin kautta Shenzheniin, Kiinaan. Ensimmäistä kertaa mieleeni juolahti jo ennen lentoa, että hyvä niskatyyny olisi varmasti mukava toveri lentomatkalle. Jos reissaa paljon ja on pihi lompakostaan (kuten minä), etsii aina sen halvimman lennon, joka maan päältä löytyy. Kyllähän sen tyhmempikin tietää, että jonkin verukkeella se säästö tulee. Halpalentoyhtiöiden, kuten Norwegian Air:in kyydissä jalat ovat varpaita myöten suussa, eikä päätä saa mukavaan lepoasentoon, vaikka pyöräyttäisin niskat ympäri.

Kollegani oli sopivasti lisännyt Xiaomi LF -hierovan niskatyynyn e-villen valikoimaan ja hehkutuksesta innostuneena myös minä päätin ottaa sen testiin – tosin hieman skeptisin mielin. Aikaisempia kokemuksia minulla oli puhallettavasta ilmatäytteisestä niskatyynystä, joka puhkesi neitsytmatkallaan Helsingistä Bangkokiin. Mutta kuten äitini tapasi sanoa, toinen kerta toden sanoo. Näin heitin tiskiin 27,95€ ja lähdin paketin kanssa tyytyväisenä toimistolle.

Xiaomi LF -hIerova niskatyyny tulee kätevässä kantokassissa, jota on helppo kantaa mukana missä vain ja sen saa sullottua kätevästi pieneen tilaan.

Ensipuraisu – Niskatyyny toimistokäyttöön

Vaikka lentoon oli vielä useampi tunti aikaa, en malttanut olla avaamatta pakettia. Ajattelin, että yhtä hyvinhän tätä voi jo testata toimistolta käsin. Olivathan nuo niskatkin jumissa, kun olin viime yön nukkunut sohvalla kuorsaukseni takia. Tuumasta toimeen ja niskatyyny testiin! Häpeäkseni en samalta istumalta löytänyt, kuinka tyynyyn laitetaan paristot. ”Heureka!” aivoni sanoivat aamukahvin jälkeen ja pian löysin tyynyn sivusta taskun, johon patterit sujautetaan. Tyyny saa virtansa 2 x AA-paristoista. Tämän jälkeen virtanappi pohjaan ja voilà!

Tyynyn sivusta löytyy vetoketjullinen tasku.
Tyynyn sivusta löytyy vetoketjullinen tasku.
Tyyny toimii 2 x AA-paristoilla.
Tyyny toimii 2 x AA-paristoilla.

Ensimmäinen ajatukseni oli, että eihän tämä nyt Thai-hierontaa voita, mutta tärinä kieltämättä auttaa rentoutumaan – ehkä liiaksikin. Ikäväkseni huomasin, että tietokoneen ruutua ja Excel-taulukoita aamutuimaan tuijottaessa sekä tyynyn hieroessa niskaani, silmäni alkoivat painumaan tasaisen tappavasti kiinni. Eli mikäli haluat tehokkaan startin työpäivääsi, jätä niskatyyny suosiolla kotiin. Päätin siis jatkaa testaamista lentokoneessa.

Ja ei siinä tyyny hurissut kuin alle viitsen minuuttia, kun silmät alkoivat painumaan kiinni.
Ja ei siinä tyyny hurissut kuin alle viitsen minuuttia, kun silmät alkoivat painumaan kiinni.
Nopeasti kahvia naamaan! Positiivinen huomio oli se, että myös isoja kuppikuulokkeita voi mukavasti käyttää niskatyynyn kanssa.
Nopeasti kahvia naamaan! Positiivinen huomio oli se, että myös isoja kuppikuulokkeita voi mukavasti käyttää niskatyynyn kanssa.

Auttaako niskatyyny rentoutumaan lentokoneessa?

Klyyvari kohti lentokenttää ja hierova niskatyyny todelliseen testiin. Kunnianhimoinen tavoitteeni oli saada unta lentokoneessa, mikä on kohdallani yhtä epätodennäköistä kuin se, että tyhjästä olisi ilmestynyt Kekkosen avioton poika. Minussa kuitenkin heräsi pieni toivonkipinä, luettuani kohtalotoverini arvostelun hierovasta niskatyynystä:

 Tukee niskaa, muttei kurista ja unen päästä saa mukavasti kiinni pitkällä lennolla – Teemu L.

Wau, saa unen päästä kiinni! Kuten aikaisemmin mainittu, lennon valitsin halvimman hinnan perusteella ja astelin Air Asia -halpalentoyhtiön kyytiin. Istumapaikka oli ”mukavan” ahdas, enkä löytänyt isolle päälleni mukavaa asentoa. ”Onnekseni” myös takana istui perheellinen pariskunta, joiden lapsi aloitti viiltävän itkun heti lentokoneen noustessa ilmaan. Matka ei ollut edes vielä alkanut ja epätoivo oli vallannut mieleni.

Lentokoneeseen ei saa viedä durian -hedelmää, mutta ilmeiseti hierova niskatyyny on sallittu...
Lentokoneeseen ei saa viedä durian -hedelmää, mutta ilmeiseti hierova niskatyyny on sallittu...
Hongkongiin matka käy!
Hongkongiin matka käy!

Selvittyäni itsesäälistä, sujautin niskatyynyn kaulaan ja tungin vastamelukuulokkeet syvälle korviini. Ulkopuolisesta melusta eroon päästyäni oli aika etsiä mukava asento. Niskatyynyä voi kiristää nauhoilla omaan kaulaan sopivaksi. Tämän jälkeen narut saa käteväsi toisiinsa kiinni magneettikiinnikkeellä, joten ne eivät jää heilumaan rinnuksille. Ehkäpä peli ei ollutkaan vielä menetetty!

Niskatyyny lentokoneeseen
Niskatyynyn rakenne on vankka ja tukeva, mutta myös joustava.

Lennon aikana ilmakuopista huolimatta, pää makasi tukevasti tyynyn varassa, eikä tärissyt ja heilunut puolelta toiselle. Pro tip: Nojaa pääsi niskatyynyn avulla istuimen ja seinän väliin, jos satut ikkunapaikalle. Positiivinen yllätys oli myös niskatyynyn hengittävä materiaali, jonka vuoksi sitä on kevyt kantaa kaulalla. Niska ei siis hikoa. Tyynyn materiaalista en osaa sanoa muuta kuin, että se tuntuu erittäin miellyttävälle kaulaa vasten ja joustaa siihen nojatessa. Tarkemmat speksit ja valmistusmateriaalit löydät tuotesivulta.

Kuinka niskatyyny ”hieroo”? – Hierontaominaisuus ja sen tilat

Toimistolla lähes nukahdin penkkiin ja toiveeni tämän suhteen olivat korkealla. Tuolloin en kerennyt kokeilemaan hierontatilaa kuin lyhyen aikaa, mutta lentokoneessa minulla oli aikaa vaikka muille jakaa. Hierontatila käyntiin ja laput silmille! Käytin lähes koko lentomatkan ensimmäistä hierontatilaa. Kun virtapainiketta painaa kerran, hierontaohjelma tärisyttää niskaa vaihtelevasti erilaisilla ”tärinätiloilla”. Hierontarytmi ja -nopeus vaihtuvat siis tiheästi.

Tyynyn sivusta löytyy virtanappi. Nappia pitkään painamalla hierontaominaisuus lähtee päälle ja sitä näpäyttämällä voi muuttaa hierontatilaa.

Tyyny hieroo yhtäjaksoisesti n. 10 minuuttia, jolloin siihen tulee aikakatkaisu. Patterit siinä kestävät ilmeisesti yhtämittaista hierontaa n. 150 minuuttia, mutta omalla 3,5h lentomatkalla patterit eivät loppuneet kesken (hierontatila ei toki ollut koko aikaa päällä).

Hierontatiloja on kaksi, jotka selvisivät minulle puolivahingossa. Pyrkiessäni sulkea laitetta napsautin yllätyksekseni uuden tilan päälle. Eli virtanappia lyhyesti näpäyttämällä hierontatila muuttuu! Siinä missä ensimmäinen hierontatila vaihtelee melko tiheästi nopeatempoisesta tärinästä hidastempoiseen, toinen tila puolestaan hieroo niskaa tasaisemmin, ns. sulavalla aaltoliikkeellä. Jälkimmäinen tila jäi selvästi minun suosikikseni ja auttoi minua rentoutumaan lentokoneessa paremmin.

Yhteenveto – Onko hierova niskatyyny kannattava hankinta?

Aloitetaan ensimmäisenä risuista: Se mitä itse jäin kaipaamaan niskatyynystä mobillisovellusta, jolla voisi mm. säätää hieromatiloja oman tarpeen mukaan. Nykypäivänä kun lähes kaiken voi kytkeä WiFi-yhteydellä omaan mobiililaitteeseen aina älylampuista älyimureihin ja kustomoida  loppukokemusta haluamallaan tavalla.

Myös kuten olettaa saattaa tämän hintaluokan laitteesta (tai niskatyynyistä yleisesti), ei tyyny avaa jumissa olevaa niskaa. Eli aikuisten oikea hieromalaite tämä ei ole. Tärisytin hieromatilaa päälle lähes kaksi tuntia putkeen, mutta niskat olivat yhtä tukossa ennen kuin koneeseen nousstessa. Eli mikäli vaatimuksena on paikallisen liikuntakeskuksen urheiluhieronta, ei tämä laite tietysti näitä vaatimuksia täytä.

Mutta kaiken kaikkiaan, olen erittäin iloinen, että sain vihdoin hankittua itselleni niskatyynyn – ja vieläpä hierovan sellaisen! Hinta-laatusuhde on erittäin hyvä. Joudun työni puolesta matkustamaan jatkuvasti lentokoneessa, joten suosittelen hierovan niskatyynyn hankintaa jokaisella, joka reissaa työssään tai elämässään paljon lentokoneessa, junassa tai autossa. Älyominaisuuksien lisäksi ei mieleeni tule juuri mitään, mitä niskatyynyn kriteereitä tämä Xiaomi -hierova niskatyyny ei täyttäisi. Näinpä annan yleisarvosanaksi 8.5.

Hierova niskatyyny kokemuksia - suosittelen
Vakuutuin lennon aikana niskatyynyn mukavuudesta ja nyt se on vakiovarusteenani myös toimistolla. Kuppi mustaa kahvia ja tyyny tärisemään!

Sitten tuhannen taalan kysymys: Sainko unta lentokoneessa? En saanut, enkä varmasti tule koskaan saamaankaan, vaikka makaisin hierontapöydällä koko lennon ajan. Tästä en tosin syyttäisi niinkään itse niskatyynyä, vaan syytän surkeita unenlahjoja ja kahta XXL-kokoista mustaa kahvia, jotka hörppäsin naamaan lentoaseman yliarvostetussa ja -hinnoitellussa Starbucks-kahvilassa.

Käy tutustumassa Xiaomi -hierovan niskatyynyyn ominaisuuksiin tarkemmin sen tuotesivuilta.

8.5
Arvosana

Plussat

  • Kulkee helposti mukana / menee pieneen tilaan
  • Tukeva niskalle, pää ei keiku ja heilu
  • Hieromatila auttaa rentoutumaan
  • Laadukas ja miellyttävä materiaali, ei hikoiluta niskaa
  • Erinomainen hinta-laatusuhde

Miinukset

  • EI hallittavissa mobiilisovelluksella
  • Hierontatila ei avaa tukkeutunutta niskaa
  • Vain kaksi hierontatilaa

Yhteenveto pähkinänkuoressa

Suosittelen lämpimästi kaikille reissaajille ja toimistotyöntekijöille. Tällä hinnalla (29,95€), hinta-laatusuhde on erinomainen!