Fury on Hydra-pelituolien uusin tulokas ja erityisen kiinnostava sellainen! Tuolin suunnittelussa painotettiin nimenomaan erinomaisen hinta-laatusuhteen saavuttamista kuluttajaystävälliseen hintaan. Myös aiempien tuolien asiakaspalaute on otettu huomioon. Tässä kirjoituksessa tarkastelenkin Hydra Fury -pelituolin ominaisuuksia ja selvitän mikä on hintaluokassaan lyömättömän pelituolin resepti.

hydrafuryblog

Pelituolin sisuskalut uusiksi ja jalkaristikko mallia 2.0

Hydra aloitti tuolin koko suunnittelun käytännössä hakemalla huippusuositun Hydra Victory -pelituolin ja repimällä sen kappaleiksi. Kaikki mitä tuolin sisältä löytyy, onkin tämän pohjalta suunniteltu uusiksi tarjoamaan entistäkin parempaa vastinetta asiakkaan rahalle. Hydra Victoryn putkirungon malli on hyväksi todettu, ja samaa mallia käytetään myös Hydra Fury -pelituolissa. Tuolin yleistä kestävyyttä kuitenkin haluttiin lisätä ja uusi Hydra Fury pitää sisällään rungon, joka on valmistettu aiempaa paksummasta rautaputkesta ja on näin entistä pitkäikäisempi. Lisäksi asiakkaiden palautteen pohjalta tuolin istuinosan runkoa on kallistettu aavistuksen taaksepäin.

Rungon päälle tulee pehmustemateriaali, joka luonnollisesti vaikuttaa oleellisesti siihen miten takamuksemme viihtyy tuolissa. Hydra Furyn sisälle valikoituikin täytteeksi muotovaahto, joka pitää tuolin pitkään alkuperäisessä muhkeudessaan, sekä on aiemmissa malleissa käytettyä pehmustemateriaalia pehmeämmän tuntuista. Koko komeus on lopulta verhoiltu laadukkaaseen keinonahkaan, joka pukee tuolin upouuteen tyylikkääseen ulkoasuunsa.

Istuimen ja selkänojan lisäksi tuoli tarvitsee jotain alleen ja myös alakerrassa on tehty päivityksiä asiakkaiden toiveesta. Koko komeus lepää uuden muottiin valetun alumiinisen jalkaristikon päällä. Alumiininen jalkaristikko on huomattavasti aiempaa rautaputkesta vääntämällä tehtyä kestävämpi ja paremman näköinen. Valetussa ristikossa ei myöskään ole teräviä reunoja, kuten leikatussa rautaputkessa, joten kantapääsi ovat turvassa.

Lyömättömiä ominaisuuksia ja äärimmäistä mukavuutta

hydratuoli5hydratuoli6hydratuoli13

 

 

 

 

 

 

 

 

Hydralle tyypilliseen tapaan tässäkään tuolissa ei ole unohdettu ominaisuuksia. Jotta tuoli tarjoaisi mahdollisimman nautinnollisen istumakokemuksen kaikille käyttäjille, vaaditaan siltä luonnollisesti säätöjä yksilöllisiin tarpeisiin. Hydra Furyn selkänoja kallistuu 90° kirkonpenkkiasennosta jopa 180° makuuasentoon asti! Tämä yhdessä parannetun keinumekanismin kanssa takaa, että tuolissa on mukava niin pelata, tehdä töitä tai opiskella kuin vaikka ottaa päiväunetkin. Ergonomian maksimoimiseksi pakettiin kuuluu irroitettavat tyynyt niskalle ja ristiselälle.

Myös käsinojista löytyy säätöjä ja nekin ovat saaneet osansa päivityspaketista. Hydra Victorystä tutut muoviset käsinojat on nimittäin korvattu mukavammilla ja pehmeämmillä hieman kumimaisilla käsinojilla, jotka pitävät kyynärpääsi tyytyväisenä. Käsinojista löytyy luonnollisesti korkeuden säätö ja sen lisäksi myös sivuttaiskulman säätö.

Yhteenveto

Kaikenkaikkiaan tuolista on todella paljon hyvää sanottavaa. Edellisten mallien akilleen kantapäitä on korjattu ja hyviäkin asioita on paranneltu entisestään. Tuoli on suunnittelussa saanut kauttaaltaan huomiota ja siinä onkin uusittu runko, jalkaristikko, käsinojat ja täytemateriaalit. Istuinosan kulmaa on säädetty optimaalisemmaksi käyttäjäarvioiden pohjalta ja keinumekanismi on edeltäviä malleja parempi. Uudistukset tuovatkin tuolin hämmästyttävän lähelle, tai jopa tasoihin, erittäin paljon kalliimpia kilpailijoita, kuten DXRaceria tai AK Racingia. Hinta ei kuitenkaan ole karannut pilviin päivitysten mukana, vaan on pysynyt pitkäjänteisen työn seurauksena erittäin maltillisena. Kyseessä onkin todennäköisesti paras pelituoli hintaluokassaan. Oikeastaan ainoa asia mitä olisi jäänyt kaipaamaan on, että myös keinumekanismi olisi lukittavissa mihin tahansa asentoon samalla tavoin kuin selkänojan kippi.

Plussat

+ Entistä kestävämpi runko ja jalkaristikko

+ Parannellut käsinojat

+ Pitkäikäisempi ja pehmeämpi täytemateriaali

+ Portaattomasti kallistuva ja lukittava selkänoja

Miinukset

– Vapaa keinutoiminto, eli lukittavissa vain pystyasentoon.