e-villen viimeisin vuosineljännes on jälleen saatu päätökseen. Ei liene yllätys se, että myynnissä pääkaupunkiseutu Helsingin johdolla jatkaa piikkipaikalla, ja Tampere sekä Turku peesaavat tiukasti perässä.

Tosin absoluuttista myyntiä hauskempaa ja myös lukijoidemme kesken pientä leikkimielistä kilpailuhenkeä herättävää on asukaslukuun suhteutetun myynnin seuraaminen. Kuluneella kvartaalilla yli 3 000 euron* myyntiin yltäneiden kuntien joukossa myynti per asukas –listan viiden kärki oli järjestyksessä Taivalkoski, Salla, Sodankylä, Lapinlahti sekä Kiuruvesi. Sitä edelliseen kvartaaliin verrattuna vain Sodankylä ja Kiuruvesi pitivät omat paikkansa. Taivalkoski ja Salla ampaisivat kärkeen täysin listan ulkopuolelta, kun taas Lapinlahti teki vahvan nousun 26. sijalta neljänneksi.

Edellinen listakärki Ypäjä putosi kokonaan tämänkertaisen listan ulkopuolelle, samaten sijoilla kaksi ja neljä olleet Enontekiö ja Kolari. Vaihtelua oli muutenkin paljon, sillä top20-kunnissa peräti seitsemän kuntaa nousi täysin listan ulkopuolelta. Loppujen 13 kunnan keskimääräinen paikkamuutos oli +7,6 sijaa.

Kuriositeettina mainittakoon, että Alavus (Tuuri) oli romahtanut edellisen kvartaalin 48. sijalta kokonaan pois listalta, ja Lempääläkin on pudonnut 79. sijalta sijalle 98, mutta sinnittelee vielä listoilla.

*) Syynä 3 000 euron myyntikynnyksen käyttämiseen on se, että asukasluvuiltaan suhteellisen pienet kunnat saattavat myynnin heilahdellessa aiheuttaa suurtakin muutosta per asukas –listan arvoihin ja sitä myötä listasijoihin. Halusimmekin ottaa tarkasteluun vain ”riittävän” ison myynnin tuottaneet paikkakunnat, jotta heilahtelu olisi edes vähän hallinnassa. Mutta kuten isot erot kärjessä osoittavat, lista on edelleen melko herkkä muutoksille.

Tiimi edustaa koko Suomea

Taivalkosken IidaEräs spekulaation lähde asukaslukuun suhteutetun myyntilistan uuden kärkikunnan menestykseen on aspa-tiimimme harjoittelija Iida, joka on kuin onkin paljasjalkainen taivalkoskelainen. Liekö saanut vahvan kotijoukkueen taakseen. Tässä onkin muilla tiimiläisillä tsempattavaa!

Työntekijöidemme taustasta puhuttaessa ei muuten voi olla mainitsematta sitä upeaa kirjoa Suomea, joka e-villellä on edustettuna kaikkien mahdollisten ja mahdottomienkin ilmansuuntien muodossa. Välillä töissä tuntuukin siltä ettei kukaan ymmärrä toisiaan, sen verran eri murrealueilta ihmiset tulevat. Noh, ainakaan mikään päivä toimistolla ei ole tylsä 😉

Mikä paikkakunta ottaa kuluvan kvartaalin kuntakuninkuuden haltuun? Osallistu arvuutteluun kommentein, tai vielä parempaa: äänestä hiirikädelläsi!

Tianyi