Asiakaspalveluumme on tullut joitain yhteydenottoja muutamista huijauksista, joita on tällä hetkellä liikkeellä. Osa asiakkaistammekin on joutunut huijausten uhreiksi.

1. Huijaus – Postin nimissä tuleva huijausviesti

Postin nimissä huijausviesti -kuva
Kuva: Iltalehden uutisesta – Posti varoittaa huijausviesteistä

Postin nimissä tulevassa huijauksessa saat tekstiviestin, jossa lukee: ”Lähetyksesi on laitettu sivuun, sillä siitä puuttuu postimaksu. Maksa täällä: www-osoite”.

Linkkiä klikkaamalla, siirryt nettisivulle, jossa pyydetään näennäistä 3€ postimaksua. Jos maksat tämän maksun, voit joutua tietämättäsi automaattisen veloittamisen piiriin ja sinulta voidaan periä kuukausittain kymmeniä euroja, eikä siitä välttämättä pääse eroon helposti.

Jos olet maksanut tämän 3€ maksun, ota yhteyttä Poliisiin sekä maksunvälittäjään, mitä käyttäen maksoit tuon summan. Maksunvälittäjä voi mahdollisesti estää tililtäsi perittävät automaattimaksut huijareiden tilille.

E-ville.com ei ole huijaukseen osallinen, eikä huijaus liitty kohdennetusti e-ville.com:n asiakkaisiin. Huijarit ovat saaneet yhteystiedot jostain muualta.

 

2. Huijaus – Kiinalainen lahjapaketti saapui pyytämättä

Kuva ylen uutisesta
Kuva: Ylen uutisesta – Suomalaisille tipahtelee hämäriä lahjapaketteja Kiinasta – tuntemattomaan pakettiin liittyy riskejä

 

Tämä ns. brushingiksi kutsuttava huijaus tapahtuu niin, että kotiisi saapuu paketti, jota ei koskaan tilattu. Paketin sisällä on jokin halpa esine ilman esitteitä tai selityksiä.

Brushingia tapahtuu lähinnä isoissa verkkokauppa-alustoissa arvosteluiden vuoksi. Arvostelut ovat yksi tärkeä myyntivaltti ja erottava tekijä verkkokaupoissa, joissa voi olla satoja pienempiä myyjiä samoille tuotteille. Erottuakseen joukosta, Brushingin tekijät voivat luoda nimelläsi väärän asiakastilin, ostaa nimissäsi heidän oman tuotteen, ja näin voivat antaa itselleen 5 tähden arvostelun.

E-ville.com:n asiakaspalveluun ei ainakaan vielä ole tullut tästä huijauksesta ilmoitettuja tapauksia, mutta onneksi e-ville.com ei sovellu tämänkään huijauksen kohteeksi. Meiltä ostaessa, ostat aina suoraan e-ville.com:lta eikä meillä ole yksittäisiä myyjiä erikseen, joita paremmat arvostelut hyödyttäisivät. Kaikki e-ville.com:ssa olevat arvostelut ovat asiakkaiden antamia arvosteluita ja arvostelun voi antaa vain tuotteen ostaneet asiakkaat.

Brushing on kuitenkin haitaksi verkkokauppa-alustoille, koska kyseessä on henkilötietojen väärinkäyttö ja tällöin henkilötiedot voivat olla vuotaneet vääriin käsiin. Jos nimesi liitetään brushingiin, voit joutua joidenkin verkkokauppojen mustille listoille haluamattasi.

Ylen uutisen mukaan esimerkiksi turkulainen Heljä Salminen on saanut kolme yllätyslahjaa verkkokaupoilta: joulusukat, papukaijan näköisen taittoveitsen ja puhelimen matkalaturin.

E-ville.com ei ole tähän huijaukseen osallinen, emmekä valitettavasti pysty auttamaan, mikäli yhteystietosi ovat vuotaneet jotain muuta kautta huijareiden käsiin. E-ville.com:ssa tulevissa paketeissa on myös kiinankielistä tekstiä päällä, mutta meidän pakettien sisällä on aina tervehdysviesti mukana.

 

Onko huijaukset yleisiä ja ovatko tietoni vaarassa?

Huijauksia on ollut liikkeellä jo Aatamin ajoista lähien, eikä näistä pääsääntöisesti tarvitse välittää, kun ostaa luotettavista kaupoista tuotteita.

Jos sinua epäilyttää jokin lähetys tai viesti, voit laittaa meille asiakaspalveluun viestiä varmistaaksesi asian oikeellisuuden. Pystymme pelkän osoitteen perusteellakin löytämään lähetykset, joten asia saadaan kyllä selvitettyä.

Tänä vuonna e-ville.com täyttää 12 vuotta ja toimitamme jatkossakin luotettavasti paketit suomalaisille asiakkaillamme sekä Suomi-varastolta, että Kiinan Keskusvarastolta.

Kuvassa e-villen suomalais-kiinalainen tiimi