Verkkokauppa e-ville.com on etupäässä elektroniikan uutuuksiin, mobiililaitteisiin ja tarvikkeisiin, sekä autoihin liittyviin tuotteisiin keskittyvä verkkokauppa. Toimimme Hongkongin naapurissa Etelä-Kiinan Shenzhenissä. Toimimalla kiinalaisten tehtaiden ja globaalien tukkureiden välittömässä läheisyydessä, saamme tiedot ja mallikappaleet käsiimme ensimmäisten joukossa maailman sarjatuotantoon menevistä keksinnöistä ja uutuuksista. E-villen reilun 20 hengen suomalaiskiinalainen tiimi toimii tehokkaasti: kiinalaiset kollegamme neuvottelevat tuotteille parhaat sisäänostohinnat ja suomalaiset työntekijät tarkastavat tuotteiden laadun ja kirjoittavat hyväksytyistä tuotteista tuoreeltaan asiantuntevat ja kuvaavat tuote-esittelyt.

Meitä on täällä Kiinassa digimarkkinoinnin, hankinnan, nettikaupan optimoinnin ja -ohjelmoinnin, sekä logistiikan osaajia. Lisäksi lähetysten ja asiakaspalvelun parissa työskentelee pieni yhteistyökumppaneiden joukko Mäntsälässä.

Tämä on vanha blogikirjoitus ja tässä kuvattu työpaikka tai työpaikat saattavat olla tällä erää jo täytetty. Kirjoitus antaa kuitenkin kuvaa minkä tyyppisiä töitä e-villellä tehdään. Mikäli kiinnostuit, lähetä ihmeessä avoin hakemus, esittele itsesi ja kerro mitä e-villen osa-aluetta haluaisit päästä kehittämään tai missä olemaan apuna. Meihin saa yhteyden näissä merkeissä parhaiten osoitteesta [email protected].

Muita vanhoja työpaikkailmoituksia voi selata osoitteesta http://blog.e-ville.com/category/rekrytointi/. Uusista työpaikoista ilmoitetaan mm. blogin uutiskirjeissä.

Asiakaspalvelu- ja tuotevastaava (6kk työharjoittelu / koeaika)

E-villen verkkokaupassa työskentely alkaa n. 4-6 kuukauden mittaisella harjoittelujaksolla. Harjoittelujakson aikana työntekijä perehtyy ja osallistuu verkkokaupan asiakaspalveluun, kategoria- ja tuotehallintaan sekä osaamisen, mielenkiinnon ja työtilanteen mukaan sähköisen liiketoiminnan saloihin, kuten verkkokaupan markkinointiin (mm. some, adwords, uutiskirje, blogi) tai verkkokaupan kehitystyöhön (esim. hakukone- / konversio-optimointi). Ensimmäisten kuukausien aikana perehdytään lisäksi myös mm. verkkokaupan analytiikkaan, tilaustenkäsittelyprosesseihin, B2B-myyntiin, tuotebrändäykseen, taloushallintoon ja (Kiinan) hankintatoimintaan. Työpäivät koostuvat harjoittelujaksolla pääsääntöisesti

 • Asiakaspalvelusta sähköpostin ja mahdollisesti chatin välityksellä
 • Tuotekuvauksien kirjoittamisesta, tuotevideoiden ja -kuvien ottamisesta ja muokkaamisesta
 • Sisällöntuotannosta (esim. kampanjasivujen laatimisesta)

Henkilökohtaisen mielenkiinnon ja osaamisen kautta on mahdollista osallistua muihin projekteihin esim:

 • Uusien tuotteiden ja tuoteperheiden etsiminen sekä valikoiman ja kategorioiden kehitystyöhöt
 • Rahoituslaskelmien tai taloushallinnon kehitystyöt
 • Verkkokaupan tekniset kehitystyöt (mm. php)
 • Käännöstyöt ja markkinalaajennukset tai niissä avustaminen esim. Ruotsiin tai muihin maihin

Harjoittelujakson ajalta (6kk) maksamme pientä palkkaa, joka kattaa Shenzhenissä asumisen peruskulut. Järjestämme myös vaadittavat työluvat ja autamme käytännön järjestelyissä, kuten asunnon hankinnassa.

Harjoittelu sopii erinomaisesti esim. työssäoppimisjaksoksi tradenomi-opiskelijalle tai uraansa aloittelevalle AMK:sta tai yliopistosta valmistuneelle.

Tuotepäällikkö / kehitystehtävät (kokoaikainen, 6-18kk)

6 kuukauden harjoittelujakson / koeajan jälkeen on mahdollista päästä jatkamaan esim. Tuotepäällikön työtehtävissä. Tuotepäällikön tehtäviin kuuluu mm.

 • Uusien tuotteiden ideoiminen henkilön vastuulla oleviin tuotekategoriohin
 • Uusien tuotteiden testaaminen ja lisääminen verkkokauppaan (tuotekuvaukset, kuvat, videot, hinnoittelu ym.)
 • Vanhojen tuotteiden optimoiminen ja kategorian pitäminen siistinä ja tuoreena
 • Mainonnan, sekä kampanjoiden koordinoiminen kategorian tuotteille

Henkilökohtaisen mielenkiinnon ja osaamisen kautta mahdollisesti myös:

 • Taloushallinnon, henkilöstöhallinnan tai ostotoiminnan operatiiviset- ja kehitystehtävät
 • B2B-myyntitehtävät
 • Asiakaspalvelun, tuotepäälliköiden tai markkinoinnin koordinointi- tai esimiestehtävät

Kilpailukykyisen peruspalkan lisäksi työssä on mahdollisuus vaikuttaa omaan ansiotasoon omien kategorioiden ja uutuustuotteiden mukaan maksettavien myyntibonusten muodossa. Työ on itsenäistä ja työaika joustavaa.

Valintakriteerit / vaatimukset ovat:

 • 2. asteen koulutus (lukio / ammattikoulu), sekä vähintään 1 vuosi AMK / yliopisto-opintoja
 • Virheetön ja rikas suomen kielen kirjoitustaito, sekä sujuva englannin kieli. Muu kielitaito, erityisesti ruotsi, katsotaan eduksi
 • Kiinnostus teknisiä laitteita, elektroniikkaa, tietokoneita tai autotuotteita kohtaan. Näihin liittyvät harrastukset katsotaan eduksi
 • Diginatiivius, sekä kiinnostus alan blogeihin, some-markkinointiin, sekä verkkokauppoihin
 • Valmius olla harjoittelussa 6kk:n ajan mieluiten mahdollisuudella jatkaa sen jälkeen 6-18+ kuukautta vakituisessa työsuhteessa
 • Emme edellytä hakijalta aiempaa verkkokauppakokemusta, mutta se katsotaan eduksi (asiakkaana / työntekijänä)
 • Ohjelmointi, videon- tai kuvankäsittelytaidot, wordpress-, hakukoneoptimointituntemus ym. katsotaan eduksi
 • Eduksi katsotaan myös mikäli hakija on asunut ulkomailla tai matkustellut Aasiassa
 • Kiinnostus seikkailuun Kiinassa / Aasiassa ja usko selviytyä suomalaisittain varsin eksoottisessa toimintaympäristössä ilman vakavampaa kulttuurishokkia tai koti-ikävää.

Työharjoitteluosuus alkaa ensisijaisesti maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta viimeistään toukokuussa. Kerro hakemuksessa sinulle sopiva ajankohta, sekä kesto. Kerro myös mitkä verkkokauppamme kategorioista tai tuotealueista sinua kiinnostaa eniten mahdollista tuotepäällikön roolia ajatellen, sekä miten kehittäisit ko. tuotekategoriaa / miksi olisit hyvä tuotepäällikkö kehittämään juuri tätä kategoriaa / tuotealuetta.

Lue lisätietoja ja kokemuksia e-villellä työskentelystä blogimme rekrytointi-osiosta.

Lähetä suomen tai englannin kielinen hakemuksesi, CV ja palkkatoive (harjoittelu 6kk + kokoaikainen jakso 6-18kk) tai mahdolliset tiedustelut Ville Majaselle osoitteeseen: [email protected]. Aloitus voi olla elokuussa, tammikuussa tai toukokuussa. 

 

Ville Majanen

t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom