Jarno-tontun matka Rovaniemelle oli ollut melkoinen seikkailu. Matkallaan Jarno tapasi useita tonttuystäviään, ja pääsi toimittamaan tärkeän tuotteen Rovaniemen tontuille.

Jarnon matka kiinaan

Eräänä kauniina joulukuun aamuna, Jarno sai puhelun päätonttu Villeltä, Kiinasta. Päätonttu ja Jarno juttelivat mukavia, ja Ville pyysi Jarnoa tulemaan Shenzheniin auttamaan joulukontin lastauksessa. Jarno ei ole koskaan käynyt Shenzhenissä, joten tämä päätti lähteä oitis. Matka Rovaniemeltä Shenzheniin ei ole mikään lyhkänen matka, joten Jarno sai joulupukin reen lainaksi, ja lensi sillä Vantaalle Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Lentokentällä ollessaan Jarno huolestui hieman, koska ei tuntenut Shenzheniä hyvin. Jarno päätti siis soittaa Alexille maailman kätevimmillä hansikkailla, ja varmistaa, että logistiikkatonttu Alex tulee Jarnoa vastaan Shenzhenissä.

Jarno lensi Finnairilla ensin Hongkongiin, mutta matka ei sujunut aivan mutkitta. Jarnolla on hirvittävän kova lentopelko, ja koko lennon ajan Jarno tarkkaili sykettään Xiaomi Mi band 2 aktiivisuusrannekkeellaan, ja pulssi näytti kahtasataa!

Jarno matkusti metrolla Hongkongin lentokentältä Kiinan rajalle. Jarno ei ollut ennen ylittänyt mitään rajoja, joten Jarnoa jännitti hieman. Onneksi Jarno tapasi rajalla markkinointitonttu Tuomon, joka neuvoi Jarnoa maihinnousulipukkeen täyttämisessä. Jarno huomasi kuitenkin, että hänellä ei ollut kynää, joten Tuomo lainasi Jarnolle lääkeruiskulta näyttävää kynäänsä, jota Jarno ensiksi säikähti hieman.

Rajan ylitettyään Jarno bongasi logistiikkatonttu Alexin, joka oli kuin olikin tullut Jarnoa vastaan. Tontut tervehtivät iloisesti, ja koska onhan joulukuu antamisen aikaa, oli Alex tuonut Jarnolle mahtavan joululahjan, nimittäin Xiaomi Mi Mix puhelimen, jotta tontut voivat WhatsAppailla toisilleen, kun Jarno palaa Suomeen.

Jarno otti taksin e-villen toimistolle, ja matka sujui hienosti, mutta taksikuski kyseli Jarnolta paljon kysymyksiä. Vaikka Jarnon kiinan kieli onkin kohtalaisen hyvä, ei Jarno osannut vastata kysymyksiin muuta kuin “ting bu dong” (tarkoittaa kiinaksi “en ymmärrä”). Kun Jarno vihdoin saapui toimistolle, huomasi hän heti kontin, jota hän oli tullut lastaamaan. Ensimmäiseksi Jarno halusi konttiin JJRCH31 vedenkestävän nelikopterin, mutta onnistui myös neuvottelemaan pukinkonttiin jouluksi EMiE Solo ONE pöytäkaiuttimen. Tomistolla Jarno tapasi paljon e-villen tonttuja, mutta erityisesti mieleen jäi Facebook -tonttu Antti, jonka kanssa Jarno pääsi ajelemaan ympäri Shenzheniä e-wheelereillä.

Jarnon tarina jatkuu ensi viikolla, kun Jarno kiertää Shenzheniä tonttuystäviensä kanssa.

Mukavaa alkanutta joulukuuta!

Toivoo e-villen tonttutiimi