Pitkään sopivaa autokameraa etsinyt Vesa K. sai arvosteltavakseen DVR HD 2.5” -liikennekameran, joka on autokameravalikoimamme edullisimmasta päästä. Lue tästä kattava tuotearvostelu ja katso myös havainnollistavat videot.

Liikennekamera on autoilijan ehdoton lisävaruste

Olen reilun vuoden kuluessa kokeillut usean eri valmistajan liikennekameraa, mutta tämä nyt testiin saamani F900LHD Full HD on paras liikennekameramalli, jota itse olen käyttänyt ja joka todella toimii kuten olen odottanut liikennekameran toimivan.

Ajatus liikennekameran hankkimisesta lähti itselläni siitä, kun halusin saada tallennettua muistoja tekemistämme automatkoista. Monesti on nimittäin käynyt niin, että jonkin liikenteessä tapahtuvan tilanteen tai tapahtuman jälkeen mielessä on käynyt harmistus siitä, kun ei kyseisestä tilanteesta jäänyt mitään materiaalia myöhemmin katseltavaksi tai näytettäväksi. Olen reilun vuoden kuluessa kokeillut usean eri valmistajan liikennekameraa, mutta tämä nyt testiin saamani F900LHD Full HD on paras liikennekameramalli, jota itse olen käyttänyt ja joka todella toimii kuten olen odottanut liikennekameran toimivan. Muissa käyttämissäni liikennekameramalleissa on ollut se ongelma, että kamera tallentaa noin tunnin ajan, mutta sitten tilttaa (liekö liika lämpiäminen syynä?), eikä käynnisty uudelleen kuin resetoimalla. Sama ongelma muuten action-kameran kanssa, kun olen käyttänyt action-kameraa liikennekamerana.

Itse asiassa täytyy tässä myöntää, että tämä kamera on toinen F900LHD Full HD liikennekamera omassa käytössäni. Ensimmäisen hommasin noin vuosi sitten ja sen hajoaminen oli omaa huolimattomuuttani, koska unohdin sen viimetalvena 20 asteen pakkasella autooni useamman päivän ajaksi ja eipähän käynnistynyt sen jälkeen enää. Suosittelenkin, että talvi aikaan kamera otetaan pois autosta ja auton seisoessa pitempään käyttämättömänä säilytetään sisällä lämpimissä tiloissa. Lyhyen pakkasessa olon kamera kyllä kestää.

Liikennekameran esittely ja asetukset:

Autovideokamera antaa täyden vastineen rahoille

F900LHD Full HD liikennekamera on asiallisesti pakattu. Varusteita paketissa on sen verran kun kameran käyttöön liikennekamerana tarvitaan. Paketista löytyvät myös kaikki liitoskaapelit, joilla pystyy katsomaan kameran taltiointia suoraan TV ruudulta. Plussana voin mainita, että kerrankin paketissa on mukana selkeä englanninkielinen käyttöohje kuvilla selvennettynä, jonka avulla englanninkieltä huonosti hallitsevakin osaa kyllä tehdä kaikki vaadittavat asetukset. Pakkaukseen kuuluu myös yksinkertainen, mutta toimiva kameran säilytyskotelo. Itse kamera on sopivan kokoinen, vähän ehkä heppoisen (muovi kuoret) tuntuinen. Valikoita on yllättävän paljon ja asetusten ensikertaa kohdalleen laittamisessa menee jonkin verran aikaa. (Suosittelen ohjekirjaa heti käyttöön.) Asetusten tekeminen tapahtuu kätevästi navigointipainikkeen avulla.

Kameran liiketunnistin on kätevä esimerkiksi kun täytyy jättä auto ulkoparkkiin kadunvarteen. Kamera tallentaa, kun havaitsee linssin näkyvyysalueella liikettä.

Kameran liiketunnistin on kätevä esimerkiksi kun täytyy jättä auto ulkoparkkiin kadunvarteen. Kamera tallentaa, kun havaitsee linssin näkyvyysalueella liikettä. Oma havaintoni on kuitenkin, että kamera kuluttaa yllättävän paljon virtaa, eikä kameran akku riitä, kuin n. 15 minuutin tallennusajaksi. Itselläni on ollut mahdollisuus kokeilla useaa eri akkua, koska sattui laatikosta löytymään vanha käytöstä poistettu Nokian puhelin, jossa oli sama akkutyyppi. Sellainen harmittava ominaisuus kamerassa on, että jos akun lataa mini usb-kaapelin kautta tai jos akun vaihtaa toiseen, menetetään osa asetuksista. (Ainakin päivämäärä- ja aika-asetukset täytyy asettaa uudelleen.)

Kiinnitysteline jolla kamera asennetaan autoon vaikutti alkuun kovin heppoiselta, mutta kun kameran asentaa telineeseensä huolellisesti pysyy kamera kyllä hyvin paikoillaan. Korkeus ja vaaka säädöt telineessä ovat hyvät. Sivuttaissäätö hoidetaan kameran linssin avulla, joka kääntyy keskiasennostaan molempiin suuntiin 90 astetta.
Kameran asennus autoon:

Kuvan laatu on mielestäni HD:nä erittäin hyvä.

Muistikortiksi kannattaa hankkia vähintään 16Gb:n Class 10 muistikortti.Kun ruuvaa kameran takana olevan kiinnikkeen pois kameran muistikortti on huomattavasti helpompi laittaa paikoilleen ja ottaa pois. Tällöin myös käyttöön saa kiinnityspaikan, jonka avulla kameran voi liittää vaikka kamera jalustaan videokuvausta varten, rintavaljaisiin, tai vaikkapa auton ikkunaan, kunhan hankkii sopivat kiinnikkeet. Sopivia kiinnikkeitä itselläni oli jo valmiina, aikaisempien kamerapaketeiden mukana tulleena.

Ohjeista poiketen tallennuksessa on sellainen ominaisuus, että jos tallennustila tulee täyteen muistikortilla, kamera pyyhkii automaattisesti pois kaikki aikaisemmin tallentamansa tiedostot, jatkaessaan tallennusta. Kevät-talvella 2014 menetin hienoa tallennusmateriaalia lapin tykkylumisesta maisemasta, kun luotin siihen, että kamera pyyhkisi pois vain vanhemmat tiedostot tiedosto kerrallaan, kuten tallentavat valvontakamerat tekevät.

Kuvan laatu on mielestäni HD:nä erittäin hyvä. Rintavaljaissa käyttäessäni, jopa parempi kuin Diel SJ4000 WiFi HD action-kamerassa.

Kaiken kaikkiaan F900LHD Full HD Liikennekamera antaa täyden vastineen rahoille.

Plussat:

 • Kamera on kevyt
 • Kamera sopivan kokoinen, ei peitä liikaa ajonäkyvyyttä, mutta on riittävän suuri, niin että kameran painikkeet ja navigointi painike ovat helposti käytettäviä
 • Kameran näyttö on käännettävä, niin, että kuvan näkee kun kääntää näyttö puolen ulospäin ja painaa sen kiinni kameraan. Tällöin ei kameran näyttö peitä myöskään ajonäkyvyyttä
 • Kuvanlaatu on mielestäni yllättävänkin hyvä, kun ottaa huomioon, että kyseessä on kuitenkin ns. valvontakamera
 • Kamerassa helposti vaihdettava akku
 • Kamerassa liiketunnistin
 • Tyylikäs muotoilu
 • Hyvät lisävarusteet
 • Hyvät ja selkeät käyttöohjeet

Miinukset:

 • Kameran autoon kiinnitysteline vähän heppoisen oloinen
 • Toiminta-aika akkuvirralla lyhyt. (Kuluttaako laite todella noin paljon virtaa, vai oliko minulla vain huonot akut?)
 • Tallennus pyyhkii kaikki vanhat tallenteet pois, jos tallennustila tulee täyteen
 • Mini-USB kaapelilla kameraa ladattaessa osa asetuksista nollaantuu
 • Ei kestä pitkään pakkasessa. (Minulta ainakin särkyi edellinen kamerani pakkasessa.)

Paketin sisältö:

1 x HDMI kaapeli
1 x ohjekirja
1 x autolaturi
1 x teline
1 x USB kaapeli
1 x Liikennekamera

Takuu:

6 kuukauden

-Vesa K.

Tästä tutustumaan tuotteeseen verkkokaupan puolelle.