Verkkokauppa e-ville on suomalaisen harrastajan asialla. Olkoon kyse valokuvauksesta, puutarhasta, liikunnasta, kodin sisustamisesta tai ihan vain olemisesta suomalainen ihminen. Tuotteita on joka lähtöön ja monella hinnalla. 

Mikään muu harrastus kuin kalastus ei kuitenkaan ole yhtä vahvasti Suomalaisen mielessä näin keskikesällä. Suomessa on vapaa-ajankalastajia yli 2 miljoonaa. Jos mietitään myös lapsena koetut onkireissut isän ja ukin kanssa, lienee ainakin puolet suomalaisista jotenkin päässeet osalliseksi tästä Suomen kesään kitkattomasti kytkeytyvästä harrastuksesta. Voisi sanoa, että kalastus kuuluu tärkeänä osana Suomen kesästä nauttimiseen. Siksi päätimmekin pitää tällä viikolla e-villellä kalastusviikkoa huikeilla kalastustarvikkeiden tarjouksilla höystettynä.

Tässä blogitekstissä kalastustuotteista vastuussa oleva tuotepäällikkömme Kala-Harri Matikainen kirjoittaa kalastushistoriastaan sekä esittelee e-villelle henkilökohtaisesti valikoimansa kalastustarvikkeet. Mukaan mahtuu myös muutama kultainen vinkki konkari-kalastajalta, joten kannattaa lukea loppuun!

Kala-Harri Matikaisen muistot kalastuksesta

Kala-Harri suosikkipuuhissaan Alaskan kalastusmatkalla

Olen kalastanut oikeastaan koko ikäni. Jo viiden vanhana kuljin onkivapa olalla Pielisjoen rantaan mato-ongelle. Juuri siihen lajiin, joka on useimman kalastajan ensipuraisu kalastuksen maailmaan. Ahvenia, säyneitä, särkiä ja seipejä tuli ongittua ja usein se ajantaju katosi kokonaan. Vasta kun jokipenkalta kuului puolivihainen lause; ”Nyt pentu kotiin jo, ruoka-aika on mennyt ohi jo aikaa sitten”, loppui kalastus siltä päivältä. Jatkuen kuitenkin heti huomenna, ylihuomenna ja aivan varmasti niin pitkään kunnes vapa pysyy kädessä. Näin myös kalastustarvikkeet alkoivat tulla enemmän kuin tutuksi.

Näitä pikkupoikia ja vähän isompia poikia ja tyttöjä, setiä ja tätejä näkee jokivarsilla ja järvillä onneksi vielä paljon kalastamassa. Kala on luomuruokaa parhaimmillaan ja maamme vesistöistä löytyy monenlaista herkkua ruokapöytään.

Uudistettu kalastus-kategoria ja kalastusviikko

Nyt kalastusviikolle olen rakentanut todella mahtavia tarjouksia monenlaiseen kalastukseen. Heittokalastuksen alkeita voi opetella tällä kätevällä paketilla. Hinnasta heittokalastusharrastuksen
aloittaminen ei jää kiinni.

Kun sitten taitoa ja kokemusta alkaa karttua, kalojen koko alkaa kasvaa. Myös kohdekaloiksi valikoituu ne järvien ja jokien kuninkaat. Kalastaja hakee aina haasteita. Joillekin tulee hinku kalastaa suurhaukia heittokalastuksen tai vetouistelun myötä. Toisia kiinnostaa kuha ja varsin moni kalastaja tahtoo suunnata lohijokien varsille tai merelle kalojen kuninkaan, lohen perässä. Näihin rankempiin lajeihin tarvitaan silloin rankempia vapoja, ja rankempia keloja, kuten alla komeilevat KastKing Rover 60 -hyrräkela ja Tsurinoya TSP 7000 -avokela.

e-villen keloja.

Tuhannet järvet ja joet tarjoavat mahdollisuuksia pitkän avovesikauden ajan tilaisuuksia harrastaa sitä itselleen sopivinta kalastusmuotoa. Monissa paikoissa pääsee kalastamaan maksamalla valtion kalastuksenhoitomaksun ja vedenomistajan määräämän kalastusmaksun. Lisäksi Suomessa on paljon kalastuskohteita, joita markkinoidaan kaupallisina kalastuspaikkoina. Pääasiallisesti ne ovat sisävesiä, joihin on istutettu kalastettavan kokoisia kirjolohia ja taimenia. Nämä virkistyskalastuspaikat ovat todella helppo tapa päästä kalastusharrastuksen makuun. Ja kalastajia kiehtoo saaliin saanti, joka näissä ns. ”istuta ja ongi” -vesistöissä on varsin varmaa. Ja kun saalista saa, kalastusharrastus ottaa vaan uutta kipinää.

Sen voi näin yli 50 -vuoden kalastushistorian aikana vahvistaa. Saalis, olkoon se vähäisempikin, pistää veren kiertämään ja virvelikalastuksessa sitä viimeistä heittoa heitetään pitkään. Tähän voisin tuosta kuuluisasta viimeisestä heitosta kertoa pienen tarinan.

Olimme Pohjois-Norjassa, Lakselvilla, kalassa ja harrastimme rannalta käsin heittokalastusta. Yö oli pitkällä ja kalaa ei kuulunut. Iltaruoka oli jäähtynyt ja sauna lämmennyt ylikuumaksi. Kaverit huutelivat jo pois joelta, mutta vastasin että joo joo, heitän vielä viimeisen heiton. Viehe molskahti keskivirtaan ja samassa vapa taipui räväkästi. Villi lohi syöksyi alavirtaan ja minulle tuli kiire juosta kalan perään. Pelkona oli siiman loppuminen kelalta. Lienen tehnyt jonkinlaisen rannalla juoksun ennätyksen, mutta sain kalaa kiinni ja pääsin aloittamaan väsytystaistelun. Huutelin kavereita avuksi, sillä lohi tuntui kookkaalta. Viimein sain lohen rantaan ja kaverini nappasi käsin siitä kiinni. Kopsautin kalan hengiltä ja puntaroinnin jälkeen kirkas nousulohi pysäytti vaa’an 8,5 kiloon. Siinä oli viimeisen heiton taika ja voin sanoa että tuon jälkeen olen sen viimeisen heiton heittänyt melkoisen monta kertaa. Mutta ilman vastaavaa tulosta.

Viimeinen heitto kannattaa aina!

Verkkokaupasta voi nykyisin ostaa kalastusvälineet luotettavasti ja nopeasti – etenkin kuin paikalliset kalastusliikkeet hupenevat. Tuotepäällikkönä olen etsinyt tuotteita moneen kalastusmuotoon ja aktiivinen testiryhmä testaa johdollani jatkuvasti uutuustuotteita. Nyt esimerkiksi kalastusviikon kampanjatuotteena oleva Yudeli-siima on yksi todella vaikuttava tuote. Moni testaaja on kiskonut siimaa monenlaisin testimenetelmin ja siima on ylittänyt odotukset. Myös omat testit ovat vakuuttaneet minut sen verran vahvasti, että olen laittanut lohikelalleni tätä siimaa 0.40mm paksuisena.

Yudeli-siima on vakuuttanut kestävyydellään.

Kalastuskauppamme elää koko ajan. Sitä mukaa kun saamme testituloksia, lisäämme tuotteita kauppaan. Aloitamme tuotteen etsimisen tarpeesta ja seuraavaksi tarinoimme tuoteselostuksen valmistajan ja testaajien antamien perusteella, helpottaakseen asiakkaan ostopäätöksen tekemistä. Kun mielestämme kaikki on kohdallaan, tuote lähtee Suomeen testeihin, tuotepäällikön hyväksynnän jälkeen ja siellä tutkitaan vielä tarkemmalla tutkalla. Tekniikka ja varusteet selvitetään tarkasti.

Tuotetestaaja työssään

Prosessi on pitkä, mutta tahdomme varmistua että myymme laadukkaita tuotteita. Omalta kohdalta tiedän että mikään ei harmita enempää kuin heikkolaatuisella laitteella kalastaminen. Kerrankin voi olla elämänsä kala kiinni ja jos se menetetään kalastusvälineen pettämisen vuoksi, viha moista tuotetta kohtaan kestää pitkään. Sanotaan että paha kello kauas kantaa, se pitää paikkaansa. 

Emme tahdo pahojen kellojen soittoa, vaan tyytyväisiä asiakkaita. Voit tulla turvallisin mielin e-villen verkkokauppaan ja astua kalastusvälinepuolelle. Tuotepäällikkönä tarjoan asiakkaille laatutuotteita edulliseen hintaan, etenkin kalastusviikon aikana!

Katsohan vielä loppuun SJCAM SJ7 action-kameralla kuvattu taistelu 13.5 -kiloisen lohen kanssa. Kumpi vie, Kala-Harri vai kala? 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-hyjAm8snXM[/embedyt]

Tästä pääset tutustumaan kalastusviikon tarjouksiin.

Kireitä siimoja!
Toivottaa Harri ”Kala” Matikainen & e-villen tiimi!