Valokuvaaja Tiia J. sai testattavakseen Toimend flip-cover kamerarepun, järjestelmäkameran vyökiinnikkeen ja Nikon IR langattoman kaukolaukaisimen. Lue tästä miten kameratarvikkeet pärjäsivät Tiian testissä.

Toimend flip-cover kamerareppu

Heti aluksi on pakko sanoa, että enempää en olisi voinut Toimend flip-cover kamerarepun laadun ja toimivuuden puolesta tyytyväinen olla! Repussa on sadesuoja, tietokonetasku, puhelintasku, kaikki mahdolliset kiinnitysmahdollisuudet (+ jalustan kiinnitys -mahdollisuus) sivutaskut ja todella monta eri taskua joihin mahtuu varmasti kaikki tarvittava. Itse kamerataskuun mahtuu rungon lisäksi 4-5 objektiivia, koosta riippuen. Reppu on siis nimensä mukaisesti flip-cover -mallinen (avataan sivusta), eli repusta on turvallista ottaa optiikka käyttöön. Repun materiaali on kestävä ja laadukas ja sitä on mukava kantaa selässä. Itse matkustan viikonloppuisin kotiin, ja tavarat mahtuu kameran lisäksi just sopivasti kamerarepun muihin taskuihin. Menee siis lyhyillä matkoilla hyvin myös matkareppuna!

Vyökiinnike järjestelmäkameralle


Järjestelmäkameran vyökiinnikettä en ole vielä päässyt käytännössä kokeilemaan, koska nirsona en ole löytänyt ”sopivannäköistä” vyötä kiinnikkeelle. 😀 Tuote kuitenkin kädessä vaikuttaa todella kestävältä ja luotettavalta. Kiinnike toimii siis pienellä vivulla, jota kääntämällä kameran saa irrotettua kiinnikkeestä käyttöön. Kamera on siis tiukasti kiinni, eikä tarvitse pelätä kameran tippumista. Monesti kuvauskeikoilla kamerahihna alkaa painamaan kaulassa, ja siitä syystä tämä on mun mielestä ihan nerokas keksintö. Innolla odotan, että pääsee käytännössä käyttöön.

Nikon IR langaton kaukolaukaisin


Nikon IR langaton kaukolaukaisin on ollut käytössä muutamia kertoja. Koskaan ei ole vielä tarvinnut pettyä, nimittäin joka kerta se on toiminut moitteettomasti! Tämä on tarkoitettu Nikonin kameroihin, tässä vielä tarkempi listaus yhteensopivista malleista: D7000, D5000, D3000, D90, D80, D70S, D70, D60, D50, D40X, D40, 8400, 8800, Pronea S, F75, F65, F55, N65, N75, Nuvis S, Lite Touch. Itselläni on siis D5100 malli, toimii myös tämän kanssa. Kaukolaukaisin on langaton ja todella helppo pitää kädessä pienen kokonsa vuoksi.

– Tiia J.